Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nie je to to čo mazal už Lubo?

Je zaujímavé, že to vŕzga len za mokra, skôr majú veci tendenciu vŕzgať za sucha po tom, čo trochu zmokli a obišli hrdzou. Neskúšal niekto pozrieť výfuk, pružnú spojku (vlnovec)?

Odesláno

ano je to presne to co som uz mazal a dokonca 2x. nepomohlo to. aj na vyfuk som pozeral a tam vrzal ten spoj ako je ten tesniaci kruzok hned za motorom. to je uz OK. ono natom vrzani je najcudnejsie ze staci prejst po malej kaluzi a hned to zavrzga. asi budem musiet postupne striekat vodu na casti podvozku a skusat ci vrze alebo nie :):):). inac asi nato nepridem.

Odesláno
Původně zaslal: ekino

Mam podobny problem, za mokra ked zatacim do leva (v pravo se to mene ozyva) neco mi bouchne pri nohach v oblasti prednej napravy, v servisu vse skontrolovali nekolikrat a nevjedi co to musze byt. Neni to zvuk vrzani ale skor takova rana jako kov na kov (tupy zvuk) len pri prejezdu nerovnosti. Mate s tym nekdo skusenosti co to muse byt.

Thx

Ja mám úplne rovnaký problém, presne ako píšeš, v zákrutách pri nerovnosti praskot v prednej náprave, tupý kovový zvuk. Akurát, že u mňa to nie je len za mokra ale takmer stále a je to nevyspytateľné. Raz to puká celý týždeň a potom je chvíľu pokoj a potom znova. Známi v servise všetko prezrel už 2 krát a nič nenašiel. Akurát keď idem do servisu to nepraská, už mi ani nechce veriť. A ja už strácam dôveru, už sa bojím aj volantom točiť.

[upravil dne 12.8.2008 solaris]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

NĚCO NAŠEL A TAK SE PODĚLÍM :super Je to přeloženo

307 Přední zavěšení Hluk

Model: 307 až DAM 9617

Problem: Problém:

A creaking noise can be heard from the front suspension, particularly at manoeuvering speed and over uneven gradients imposing torsional pressure to the sway bar (anti-roll bar). A skřípání hluku může být slyšeli od předního odpružení, zejména v manoeuvering rychlost a přechody přes nerovnoměrné uložení kroutícího tlak na pozici bar (anti-stabilizátor).

Solution: Řešení:

Remove both sway bar bearing caps and apply grease to the front pressure points. Odstranit jak ovlivnit bar s objímkami a použije vazelína na přední tlakové body. See pictures below. Viz obrázky níže.

Ensure the torsion bar is fitted in the correct position to prevent contact with the suspension frame. Zajistit krut bar je namontována ve správné poloze, aby nedošlo ke kontaktu s odpružení rámu.

The recommended tightening for the bearing cap is 104 nm Doporučená zpřísnění pro ložiska strop je 104 nm

IMPORTANT! Upozornění! Do not grease the rubbers. Nenechte si namažte pryží.

Výše: 307 Přední zastavení křížové člen ukazující pozici bar a ložisek.

Především: V 2 ložiska čepice, které budou muset být odstraněny. On the left part the marking at the pressure point can be clearly seen. Na levé straně značení v tlaku bod je jasně vidět. Apply grease as indicated on the picture and refit the caps. Použít mastnoty, jak je uvedeno na obrázku a seřídit CAPS.

Production Solution: Výroba Řešení:

From DAM 9618 a bearing cap with plyurethane coating in the critical area is used. Od DAM 9618 ložiska čepice s plyurethane vrstev v kritické oblasti se používá.

Part number for the modified component: 509749 Číslo dílu pro modifikované složky: 509749

jo jo, vsechno hezky. Tak a ted jak to lajcky, ale presto \"presne\" vysvetlit v servise (ne Peugeot) aby to pochopily a ja je nasmeroval. Protoze tyhle zvuky jsou takova specialita, ze nevis odkud jdou...mam problem s vrzanim jako nekteri dalsi, ale kdyz jsem zkousel na to prijit odkud vrzani vychazi, tak jsem to nezjistil a pochybuju ze v servise na to prijdou hned :nevim

Odesláno

Presne tento problém začal u mňa na dovolenke v Chorvátsku. Pred tým stará klasika, len občas, teraz neustále , je jedno, či prší alebo je teplo...Vŕzka to pocitovo z predu z vodičkovej strany, ten zvuk je dosť desivý, taký pekne kovový zvuk, ako keby niečo trelo a drnčalo o seba. Po Chorvátskych cestách s hrubým zrnom asfaltu to bol zážitok, proste celú cestu si to veslo vŕzgalo, nemuseli byť ani nerovnosti, proste stačil hrubozrnný asfalt. Doma som to pozeral, tiež kýval autom a ani ťuk ! Až keď sa to auto rozbehne, začne škrekot...

Pozrel som všetky kryty vpredu, boli síce už pekne voľné, dotiahol som ich a stále...Asi mi to vychodí niečo s uchytením kolesa alebo tlmiča, proste to musí dostať silný a pravidelný impolz ( po kockách napr. by to bola zábava... ). Asi s tým pôjdem do servisu, predsa chodím na ňom každý deň...

P307, 1,6 16V benzín, r.v. 2002, 136 000 km

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak už som ten problém s neznesiteľným praskaním v prednej náprave vyriešil. Bol som meniť tyčky stabilizátora plus všetko sme prezreli, podoťahovali všetky matice, navonok bolo všetko ok. Keď som išiel na skúšobnú jazdu, tak to praskalo jedna radosť oveľa viac ako pred výmenou. Myslel som že ma porazí. Urobili sme pokus - odmontovali sme celý stabilizátor a bolo po probléme. Tak sme využili radu joseffiedlera a miesta, kde je uchytený stabilizátor sme zabodovali CO (viď foto). Odvtedy nastalo ticho, prešiel som už 1000 km všelijakými cestami a žiaden praskot sa nevyskytol. Konečne sme na to prišli, doteraz som mal pocit, že mi každú chvíľu odpadne náprava a pritom to bola taká banalita. Odporúčam všetkým, skúste si odmontovať komplet stabilizátor, urobte skúšobnú jazdu a uvidíte, či je to v tom.

post-0-14109601870371_thumb.jpg

Odesláno

Mam podobny problem, za mokra ked zatacim do leva (v pravo se to mene ozyva) neco mi bouchne pri nohach v oblasti prednej napravy, v servisu vse skontrolovali nekolikrat a nevjedi co to musze byt. Neni to zvuk vrzani ale skor takova rana jako kov na kov (tupy zvuk) len pri prejezdu nerovnosti. Mate s tym nekdo skusenosti co to muse byt.

Thx

búchanie pri točení volantu vpravo a vľavo prípadne pomalé prejazdy s vytočeným volantom po nerovnostiach :

Daj si pozrieť riadenie, stáva že býva prítlak hrebeňovky býva nefunkčný a zahrdzavený, sú tam pružiny ktoré treba rozbehať a namastiť.....

Odesláno
Původně zaslal: solaris

Tak už som ten problém s neznesiteľným praskaním v prednej náprave vyriešil. Bol som meniť tyčky stabilizátora plus všetko sme prezreli, podoťahovali všetky matice, navonok bolo všetko ok. Keď som išiel na skúšobnú jazdu, tak to praskalo jedna radosť oveľa viac ako pred výmenou. Myslel som že ma porazí. Urobili sme pokus - odmontovali sme celý stabilizátor a bolo po probléme. Tak sme využili radu joseffiedlera a miesta, kde je uchytený stabilizátor sme zabodovali CO (viď foto). Odvtedy nastalo ticho, prešiel som už 1000 km všelijakými cestami a žiaden praskot sa nevyskytol. Konečne sme na to prišli, doteraz som mal pocit, že mi každú chvíľu odpadne náprava a pritom to bola taká banalita. Odporúčam všetkým, skúste si odmontovať komplet stabilizátor, urobte skúšobnú jazdu a uvidíte, či je to v tom.

Hej to je správny úkon ale pomáha len na praskanie nápravy........

• O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

no vida:P i ja to zkusim...v podstate to je jedna z poslednich moznosti....pokud se to nekomu dalsimu osvedcilo, dejte vedet!! ;) ja bych se k tomu mohl dostat pristi tyden...

Odesláno
Původně zaslal: solaris

Thx

Ja mám úplne rovnaký problém, presne ako píšeš, v zákrutách pri nerovnosti praskot v prednej náprave, tupý kovový zvuk. Akurát, že u mňa to nie je len za mokra ale takmer stále a je to nevyspytateľné. Raz to puká celý týždeň a potom je chvíľu pokoj a potom znova. Známi v servise všetko prezrel už 2 krát a nič nenašiel. Akurát keď idem do servisu to nepraská, už mi ani nechce veriť. A ja už strácam dôveru, už sa bojím aj volantom točiť.

[upravil dne 12.8.2008 solaris]

Ten isty problem mam aj ja.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: lubo1978

ano je to presne to co som uz mazal a dokonca 2x. nepomohlo to. aj na vyfuk som pozeral a tam vrzal ten spoj ako je ten tesniaci kruzok hned za motorom. to je uz OK. ono natom vrzani je najcudnejsie ze staci prejst po malej kaluzi a hned to zavrzga. asi budem musiet postupne striekat vodu na casti podvozku a skusat ci vrze alebo nie :):):). inac asi nato nepridem.

Ahoj,

ako si pochodil s vrzganim???

Ja som si to tiez vsimol: dole na pravej strane (pri kolese) - na spolujazdcovej strane, vzdy pri pomalej rychlosti (1nicka-2ka, prip. neutral) pri prechode nerovnosti, alebo pri mykani volantu je pocut taky vrzgot, sevelenie, prip. tupy kovovy zvuk.

Podla vasich pripevkov asi nema vyznam chodit do Peugeot servisu, lebo nezistia nic... avsak bodovat s CO na aute ktore je v zaruke.... :(

No takze bol som pod autom....uchytenie stabilizatora je na 308ke ine ako na 307ky. Z oboch stran su skrutky takze ziadne bodovanie CO nehrozi.... Mate nejaky napad? Vdaka.

[upravil dne 21.10.2008 PeugeotHDi]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...