Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Koupil jsem 405 r.v.88 1.6,výkon 53kw.Kód motoru XU51C.Karburátor je tam Weber.Potíž je v tom ,že motor pořad houpe v otáčkách i na volnoběh.Musím mít větší volnoběh aby se udržel.Houpe i za jízdy s kvaltem bez plynu.Když mu seřídím otáčky tak aby se udržel (cca 1200ot/min).Houpe stejně ale drží,pustím světla,houpe,pomalu klesá a chcípne.

Kdyžtak koupím karburátor jinej.Kdybyste o nějakým dobrým věděli.

A ještě otázku.Šel by weber vyměnit za Solex?Asi větší šance ho sehnat.

Díky všem.

Odesláno

Zkus ten karbec co máš pořádně vyčistit.Rozdělej to celý a každej kanálek vyfoukej vzduchem.Přece ty kanálky na volnoběh nemůžou být tolik opotřebovaný.Nevím,třeba jsi to už zkusil.Chci ti jen poradit.Zkoušel jsi už autovrakoviště jestli se dá sehnat jinej?

Odesláno

A vies stopercentne ze to je karburatorom ? Otacky na volnobehu ty mozu kolisat kvoli inym pricinam... Volnobezne otacky sa tu riesili uz tisckrat. Napriklad krokovy motorcek ?

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

A vies stopercentne ze to je karburatorom ? Otacky na volnobehu ty mozu kolisat kvoli inym pricinam... Volnobezne otacky sa tu riesili uz tisckrat. Napriklad krokovy motorcek ?

Jo,ale jestli má doopravdy jen obyčejnej karburátor(měl jsem ho na 205 z monoblokem motorem rv.1987)Tak tam žádnej krokovej motorek není.Je tam obyčejnej sytič a pevně nastavenej volnoběh šroubkem!ale může mu třeba občas palit jen na tři válce,to pak taky chcípe.
Odesláno

karburátorová 405ka asi krokovej motorek mít nebude ;)

mám to stejný co ty, taky sem s karburátorem dost bojoval...

postup bych viděl asi následovně:

-vyměň svíčky a kabely, skontroluj rozdělovač (jestli je palec ok, uhlík a kontakty)

-povyměňuj všechny hadičky od podtlaku který budou ztvrdlý nebo nebudou těsnit, utíkající podtlak taky dokáže nadělat pěknou paseku

-oddělej celej karbec z auta, vyšroubuj a profoukej trusky, vzdušníky a pročisti a hlavně profoukej všechny kanálky a podobný věci, ideální je rozdělanej karbec nechat pár hodin ponořenej v perchloru, akorát z něho musíš sundat všechny membrány a obecně všechno co není kovový jinak ti to ten perchlor sežere

-co se týče seřízení klapky tak to ti neporadím, stolici na to nemám a nikdy sem to nedělal takže když bys měl nějak extrémně vyšlehanou klapku (měla by vůli) tak nevím, na mým autě to nebylo a má najetejch asi 400 000

-ještě když budeš mít sundanej ten karbec tak se mrkni na plovák jestli těsní jehlovej ventil, jestli máš správnou hladinu a jestli těsní samotnej plovák

-až budeš ten karbec montovat spátky tak pod něj dej určitě nový těsnění, je tam papírový a bude vymačkaný (taky ti to muže dělat protože je to těsnění špatný a přisává si to falešnej vzduch) - nový nejspíš neseženeš takže si ho vystříhni

no a pak když si seřídíš směs a volnoběh tak by to mělo být dobrý, jestli ne tak už nevím :super

sice bude něco z toho co sem psal možná zbytečný, ale ber to tak že máš 20 let starý auto a já ti takhle nedákážu na dálku poradit co přesně s tím může být..

Odesláno

Díky za rady.Karbec jsem už měl sundanej.Těsněni je tam noví.Rozchodil jsem sytič.Hadičky už jsem taky povyměňoval.Nějak zvlášť jsem ho nečistil,to udělám.Spíš potřebuju vědět na co který sroub je,bohatost směsy ,volnoběh atd.Mam knížku,ale tam je solex.Jo a když ho startuju,ráno,tak chytne vylítne do otáček a chcípne,takhle asi tak 3-4krát a pak se udrží.

Odesláno

ještě ty svíčky.. šroub na bohatost směsi - když stojíš před autem a koukáš do motoru, tak na pravé straně dole z karburátoru ústí hadice od chladící kapaliny - šroub je prímo pod ní, je dost zapuštěnej takže není vidět a špatně se hledá.. sytič máš manuální?

edit - jinak to vyčištění a profoukání je dost důležitý

[upravil dne 9.5.2008 Martin.405]

Odesláno

Motor XU51C má rozdělovač na vačce a někdo skusil maximálku (otáčky) a to hodně brutálně do zakázaných otáček. Ten rozdělovač se dá sundat- 2x šroubek snadno přístupný z boku jen si udělěj přes něj čárku /rozdělovač-výčko vačky) abys sis nehnul při montáži s předstihem a podívej se do něj určitě budou uvnitř šupinky kovu a taková \"klec\" bude otevřená a zohýbaná. Není to možno opravit samo doma a musíš sehnat jiný -já tam vtedy dal rozdělovač z citroenu 1,9 turbo benzínu měl sice jiný kody , ale šlapal sním bez potíží a to sem mu dal risku na risku ,kterou jsem si udělal sám.Jemné doladění pak někdo udělá na paltestu. Je to slabé místo těchto aut. Stává se to 309 a 405 s tímto motorem. Jen já jsem to \"přetočil\" dvakrát.

Odesláno

Zapomněl jsem dodat Weber karbec je \"nezničitelný\" Taky jsem si myslel že je to karbecem a vodou v palivu - těch svíček co jsem nakoupil a kabelů!!!! A vše na hovno!!Vždy pálil špatně 2. z prava a 2. z leva (trocho guláše něco jak ten krajní z e dvou:-))) (

Odesláno

Souhlasím , ale mě se to nejdřív projevovalo stejně a jednomu známímu na 405 taky, potom to začne chípat při dojezdu na křižovatce a zhoršuje se to do chvíle , než jsem celkem svižně dojel domů a ráno už nenastartoval!!Naštěstí mi už stála druhá 309 na \"přetavbu\" na zahradě a začal jsem experimentovat. Kdybych neměl 3x zkušenost se stejnými projevy tak se neodvážil ani reagovat. Doufám ,že dá Růža 2 vědět výsledek. když mě to začalo zlobit, tak jsem byl s nervama na pochodu,ale nikdo mi neporadil- jen to prodej!!! mi radily. A jak to bylo fajn autičko.

Odesláno

to sou rady dost na hovno :) škoda že je na ten karburátor už nemožný sehnat díly, jinak by to bylo v poho... občas je ten karbec lepší jak stříkajda...

tak mě napadá, neměl by favoriťáckej jikov stejnou přírubu?

Odesláno

Ted to mám karbec rozdelanej.ješte jsem zjistil na rozdelovači,ve spodu volnej sroubek,nekdo se v tom vrtal.Je tam špatnej přístup tak se na nej vybod.Ja to auto mám 3 dny.Sytič to ma ohřívanej vodou.Sroubek na směs jsem našel,dotaženej natvrdo a to malí těsněníčko na něn včudu,ašpunt co ho dotěsňuje žádnej.když vás ještě ňěco napadne,dejte vědět.Já sam si myslím že to dělá karbec.Auto jinak jede kásně.Teplej motor když sešlápnu plyn na doraz tak jdou otáčky na konec červenýho a to je nejakejch 8000ot/min.A jde pravidelne,kdyby bil problém s rozdělovačem tak se to projeví,si myslím.

Odesláno
Původně zaslal: Ruža 2

Díky za rady.Karbec jsem už měl sundanej.Těsněni je tam noví.Rozchodil jsem sytič.Hadičky už jsem taky povyměňoval.Nějak zvlášť jsem ho nečistil,to udělám.Spíš potřebuju vědět na co který sroub je,bohatost směsy ,volnoběh atd.Mam knížku,ale tam je solex.Jo a když ho startuju,ráno,tak chytne vylítne do otáček a chcípne,takhle asi tak 3-4krát a pak se udrží.

Toto vyzerá na nízku hladnu paliva.

Odesláno

Tak je to hotoví.Motor si jen přede.Našel jsem prosakující hadice na benzin,Karburátor byl docela zasranej,trysky vubec spíš tak kolem,ale hlavní příčina všeho,byla hadice která je zezadu sání (na přírubě pod karburátorem)vede do tý čerý nalejvací baňky,kde se zbýhaj odsávací hadice z ventylového výka,vany a kudy se nalejvá olej do motoru.Když jsem jí zaslepil tak motor šel hned jinak.Bud tam něco chybí nebo je někdo přeházel.Nevíte nekdo jak to tam má bejt?podle knížky jsem ještě seřídil hladinu,plovák byl o 2mm,jako spadlej dolu.Ráno ještě seřídím sytič a mělo by to bejt dobrý.ten kluk co to od něj mám,říkal že to někde mě v servisu,ale tem to spís rozštelovali.Tan motor do osmi tisíc netočím.Jak to blblo tak jsem ho jednou sešláp na doraz,a on šel docela pěkně držel a ani naškubal.jinak díky všem za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...