406.hdi Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Načipoval jsem motor a občes mi prokluzuje spojka poradí někdo?? Citovat
rimmer Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: 406.hdi Načipoval jsem motor a občes mi prokluzuje spojka poradí někdo?? mas dve moznosti vymen spojku za novou, anebo na to tak neslapej a toho plyne pouceni, ze ne vsecko je zlato co se trpyti ze Citovat
Trnkoš Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Máš jen jednu možnost a to je výměna spojky.Jestli máš 80kw tak počítej že vyměníš i setrvák protože čip mu dá celkem zabrat a určitě nebudeš chtít za půl roku zase sundavat převodovku.Částka za čipnutí je na tom většinou ta nejlevnější věc Citovat
Honza z Nera Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Ahoj. Nechci tě nijak strašit, ale pokud je to jenom spojka, tak cena se tuším pohybuje cca od 4tis. do 18tis. podle typu motoru, roku výroby atd. Mám docela čerstvou zkušenost, ale mě se k tomu ještě přidala vadná převodovka, a tak ta konečná částka byla kolem 30tis. i s prací. Samozřejmě servis neautorizovaný. To bych si to mohl rovnou hodit. . . . Mnoho štěstí Citovat
Schreek Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 No vzhledem k tomu, že sem si tím stejným nedávno prošel, tak doporučuju zkontrolovat samoštel na spojce a v případě, že se zdá ok, počkat, až to bude fakt klouzat pravidelně, mě se to postupně zhoršovalo stylem, že jednou za čas proklouzla a stávalo se to časteji a častěji, až pak klouzala vždy když sem na to pořádně šlápnul. Celý proces trval víc jak půl roku no a pak sem prostě vyměnil komplet spojkovou sadu a byl klid. Co se setrváku týče, jestli tam nemáš dvouhmotnostní ( o kterym se tu psali básně) tam nevidím důvod proč měnit i ten, většinou zvýšené namáhání odnese pouze spojková lamela. Jinak kolik má auto najeto? Co se ceny týče, tak ve peugeotu počítej, že spojková sada vyjde na 8-10 tis (odhad) s tím, že se vyplatí koupit repas sadu, která bývá o cca 2 tis levnější, při srovnatelné kvalitě jako nová Ale pokud se poohlídneš po jiných prodejcích náhradních dílů dá se sehnat možná i levněji a pokud to bude výrobce LUK nebo Valeo, o kterých vím, že se do peugetů dávali, tak to máš i ve stejně kvalitě, bez příplatku za krabici se lvíčkem [upravil dne 30/4/08 Schreek] Citovat
Hirrogen Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 jestli ti klouže spojka tak bude vadná zřejmě lamela, což se stává jelikož to není dimenzováno na ten výkon, mě se to teda ještě nestalo a to jsem měl dvě 306ky na 120 a 130koní a 406ku na 170ps :-) ale nemusíš zoufat stačí když seženeš keramickou lamelu co se tam šoupne a máš to vyřešený cena cca 4000,- ted\' nevim kde jsem to viděl, ale na nějakých chip forech bude určitě odkaz Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.