Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Postupně odstraňuji různé závady a teď začala lítat ručička tachometru až o 30km/h.Vyzkoušel jsem všechno možný od promazání bovdenu až po výměnu náhonu na převodovce.Pořád stejný nebo horší.Dnes jsem zjistil,že čtyřhran na náhonu má 3.6mm a díra do tachometru je 4.1mm.Nemůže být náhon z jiného auta?Nebo je vymačkaný tachometr?

Díky za odpovědi.

Odesláno

Tachometer vymačkaný asi ťažko. Skôr môže byť iné lanko alebo iný tachometer. Ak si dobre pamätám,tak tá diera v tachometri bola mierne kónická. Skús skontrolovať či je dobre nasadené a či je voľne uložené. Prudké ohyby lanka môžu robiť problémy. Mohol by to robiť i tachometer. Vnútri je šnekové súkolie a môže byť opotrebené.

Odesláno

Šnekové převody rovnou škrtám.Když jsem ještě řešil podobný problém u favorita(tam to opravdu byly plastový ozubený kolečka),zůstal mi přípravek do vrtačky.Jenom jsem kapku upravil čtyřhran a ručička se ani nezachvěje.

Délka bovdenu nedává moc šancí na ostré ohyby.Nevím jestli dobře zapadá spoj bovden-tachometr,tam se už někdo o něco pokoušel přede mnou.

Odesláno

Závada odstraněna.Někdo z předchozích majitelů nasadil opačně lanko do bovdenu.Po správném nasazení se to trochu zlepšilo,ale dnes jsem namontoval nový náhon a je to OK.:super 275Kč a je klid.

Odesláno

To je ta nevýhoda velkých měst.:roll Výrobek Starline automotive. Speedometer cable peugeot 205D/309.

Autoservis-Autodíly Musilovi Chvaletice.:papa

[upravil dne 3.5.2008 Parkerhale]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...