Parkerhale Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Postupně odstraňuji různé závady a teď začala lítat ručička tachometru až o 30km/h.Vyzkoušel jsem všechno možný od promazání bovdenu až po výměnu náhonu na převodovce.Pořád stejný nebo horší.Dnes jsem zjistil,že čtyřhran na náhonu má 3.6mm a díra do tachometru je 4.1mm.Nemůže být náhon z jiného auta?Nebo je vymačkaný tachometr? Díky za odpovědi. Citovat
pastorek Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Tachometer vymačkaný asi ťažko. Skôr môže byť iné lanko alebo iný tachometer. Ak si dobre pamätám,tak tá diera v tachometri bola mierne kónická. Skús skontrolovať či je dobre nasadené a či je voľne uložené. Prudké ohyby lanka môžu robiť problémy. Mohol by to robiť i tachometer. Vnútri je šnekové súkolie a môže byť opotrebené. Citovat
Parkerhale Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Šnekové převody rovnou škrtám.Když jsem ještě řešil podobný problém u favorita(tam to opravdu byly plastový ozubený kolečka),zůstal mi přípravek do vrtačky.Jenom jsem kapku upravil čtyřhran a ručička se ani nezachvěje. Délka bovdenu nedává moc šancí na ostré ohyby.Nevím jestli dobře zapadá spoj bovden-tachometr,tam se už někdo o něco pokoušel přede mnou. Citovat
Parkerhale Odesláno 2. květen 2008 Autor Odesláno 2. květen 2008 Závada odstraněna.Někdo z předchozích majitelů nasadil opačně lanko do bovdenu.Po správném nasazení se to trochu zlepšilo,ale dnes jsem namontoval nový náhon a je to OK. 275Kč a je klid. Citovat
Martin.405 Odesláno 3. květen 2008 Odesláno 3. květen 2008 kdes to kupoval za 275??? já za to dal pětikilo u benexu Citovat
Parkerhale Odesláno 3. květen 2008 Autor Odesláno 3. květen 2008 To je ta nevýhoda velkých měst. Výrobek Starline automotive. Speedometer cable peugeot 205D/309. Autoservis-Autodíly Musilovi Chvaletice. [upravil dne 3.5.2008 Parkerhale] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.