Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přátelé, řešil jsem asi před půlrokem podobný problém, bezvýsledně. S kolegou jsme měnili spojku, rozpojili vše co bylo nutné pro výměnu. Tahle závada (při ustálené rychlosti a ot. -pokud zůstal viset volnoběh na zhruba 1000 ot. jako by vyplo turbo, chvíli pumpuju plyn a ono to po pár sekundách zabere a jede normálně) se vytratila. Psal jsem tady do fora, že je pryč po opravě podtlaku a sání, ale omyl, po asi 1000 km !!!! je závada ta samá opět tady. nechápu proč na tak dlouho zmizela. Obevuje se ze stenými příznaky. Origo diagnostika nepíše žádné závady. Původně jen spínáč spojkového pedálu-opraveno a diagnostika bosch potenciometr plynového pedálu-vyměněn. Stale je to stejné. Občas zůstanöu viset volnoběžné otáčky kolem 1000 ot a pak to občas za jízdy vynechává. Když volnoběh nevisí, jízda je v pohodě. CO teď?

Odesláno

Ahoj Kodajz, podival bych se diagnostikou na live data ze snimace spojkoveho pedalu. Je mozne, ze ten volnobeh zustane viset, kdyz si ECU mysli, ze jsi nevymacknul spojku.

Kaja

Odesláno

Díky za námět, pokusím se tu někoho na jízdu s diagnostikou sehnat. A nebo si koupím svou :myslim Ten visící volnoběh a pak ty záškuby jsou pořád stejné i po opravě toho spojkového spínače, jako by ten spínač na to neměl vliv. (podtlak je jen na posilovači brzd)

Jinak, váha vzduchu by to být nemohla?

Odesláno

jenže já už fakt nevím čím by to mohlo být :( zkoušel jsem skoro všechno. Včera večer jsem odpojil konektor od váhy a jel do práce a jede to pořád stejně, jsem z toho jelen. No ale ten spojkový snímač se pokusím proměřit. Možná že to stačí proměřit jak auto stojí?

Odesláno

hmm, to chapu ... chtelo by to zjistit, na co presne je tam ta vaha vzduchu a jak se projevuje to, kdyz nefacha ...

protoze, pokud jsi ji odpojil a jezdil bez ni, a zadna zmena ... tak to fakt nevim

Odesláno

no vypozoroval jsem, že změna je, otáčky u volnoběhu taky lítají, ale tak nějak jinak. No, ale jízda je pořád stejná, teda zdá se mi to. Změřím ten spínač spojky jak říkal Marsalek.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...