Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, zas tak moc autům nerozumim, takže se předem omlouvám za ty názvy:myslim... Pod autem, hned vedle trubky vejfuku přímo pod řadičkou je nějakej kloub řazení, že jo? A z toho místa teče olej, předpokládám, že je to olej z převodovky a to těsnění co je na tom kloubu, je takovy už asi mrtvý... Potřeboval bych vědět, co to je, jestli se to dá vyměnit a kde se to těsnění dá sehnat. Díky všem za rady...

Odesláno

Přesně pod řadící pákou sice klouby na táhlech řazení jsou, ale žádnej olej tam týct nemůže, jedině že by někdo ty klouby namazal, aby se líp hejbaly. Olej Ti může týct třeba z převodovky nebo kapat odněkud jinud a po těch táhlech pak možná teče dál a kape pak až pod řadičkou na zem. Pořádně bych mrknul, odkud to vlastně teče, ty gumy na převodovce jsou celkem vysoko, takže bych řejl, že to teče spíš někde jinde. Ale třeba se pletu. Je ten olej černej (jako že motorovej) nabo spíš světlejší (převodovej)?

Odesláno

Neni doma a naši mi to auto vrátěj až večer a to tam fakt nepolezu, takže dám vědět zítra. Každopádně si sem jistej, že to teče, protože je od toho trochu zasranej i vejfuk, po kterym to taky stejka presne v miste vedle řadičky... Já právě myslel nějakou gumu přímo na tom kloubu nebo je to něco jinýho?:myslim

Odesláno

to je divný, motor končí slušnej kousek od toho kloubu, by to tam muselo nějak \" nacákat \" nebo nekdo mazal, olej mi sákne jak pod hlavou u olejovyho kanalku a zezadu taky, ale kapka je jen pod vanou a kousicek vzadejc, na urovni konce motoru , ale az tak daleko :myslim jukni zespodu... ale z prevodovky by to teklo jinde..

Odesláno

Jasný jasný, teď už je na to tma. Zejtra se kouknu a dam vědět, ale mam tušení, že motorovej olej to nebyl... A sou na tom kloubu vubec nějaky gumičky?

Odesláno

Tak sem na to teď koukal a je to s největší pravděpodobností olej z převodovky. Je čistej a zbarvenej trochu do hněda nebo rezava, ale je čistej.... Ne jako vyjetej volej... A ty kapičky jsou na tom kloubu přímo pod řadičkou... Vyfotil bych to, ale nevim jak se tam dostat... Ale stejně mi přijde, jako že jsou na tom kloubu nějaky gumičky nebo těsnění...:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Phate

Možná se budeš smát, ale já ve svym blízkym okolí žádnej obrubník nemam...:mad:

tak vytvorit z trámů nebo velkýho množství dřeva pořádnym prošroubováním nájezdy ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak a už je to vyřešený. Přímo pod řadičkou na podvozku je nějaká špatná ta guma a jak je to prej nad vejfukem, tak se tam roztejká vazelína... Každopádně mechanik to měl zvedlý a olej z převodovky z toho neteče... Ale řek mi, že bych potřeboval nový táhlo řazení, takový to pravoúhlý elko, už je totiž hrozně vyviklaný. Takže kdybyste někdo věděl, tak dejte vědět...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...