Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

prosim o radu, tykajici se prevodovky u peugeota 106.

At spojku seslapnu nadoraz nebo ne, nejde mi zaradit. Proste me radici paka nikde nepusti. Stava se mi to tak jednou denne, vzdy musim vytahnout klic a znovu nastartovat.

Dnes se mi to stalo na semaforu, coz me celkem dost vytocilo. Za mnou kolona jak prase a ja se ani nehla. Potupa, kdyz jsem musela cekat na dalsi zelenou byla priserna..

Nevite, co to je? Stava se Vam to take? Popr. kolik stoji vymenit celou radovku popr. spojku? Vim, ze je to dost nakladna zalezitost, a nevim, jestli ma cenu do toho auta strkat dalsi prachy. Uz tak jsem od jeho koupe musela na servise nechat pres 7tisic.

Diky za odpoved

Pripominam, ze spojku seslapnu v pohode, nejsem zacatecnicky ridic, mela jsem pred timhle autem vic aut a nikdy nebyl problem. Nestava se to jen me, moje auto to udelalo uz i brachovi, priteli a kamaradovi.

Odesláno

Jestli se nepletu, tak se to tady už jednou řešilo. Stalo se mi to asi 2x u mojí bývalý 106 ale s tim rozdílem, že já sem se na křižovatce nas*ral a tu rychlost tam prostě narval hrubou silou :-D Nepřišel jsem na to co to dělalo.

Odesláno

A PAK UZ se to neopakovalo? me to proste neslo, obcas se mi stalo, ze mi treba slo vsechno, krome dvojky. tak jsem jela na jednicku a hned na trojku. ale ted, kdyz mi neslo nic, tak to bylo celkem zle :D nicmene ted jsem zase litala, a nic se nestalo, tak nevim. asi jsem debil. mozna to bude spise ta spojka nez ta prevodovka. ach jo

Odesláno

Co to je --paka se ani nehne?Nejde zaradit nic?Jestli nejde zaradit nic,nebo jina rychlost,budou ohle tahla od šaltpaky k prevodovce,nebo volné vidle razeni v prevodovce.Tzn.seridit tahla razeni,nebo dem.prevodovku a nechat opravit.

Odesláno

ozzy - predpokladam, ze kdyz napisu, ze se radici paka ani nehne, tak pochopis, ze nijde zaradit ani jednicka, dvojka, trojka, ctyrka, petka, zpatecka.. uz? nejde s tim hnout nikde, doleva, doprava, dopredu, dozadu. proste se nehnel, tudiz nejde zaradit. myslism, ze je to r.pakou? ja myslela, ze to bude spojka.. hm, tak budu muset znovu do servisu.

diky moc a nebud nasrany :) (Nálada: **** you)

Odesláno

Tak ak som to správne pochopil, tak nie že nejde zaradiť rýchlosť ale nadá sa pohnúť rýchlostnou pákou.

V tom prípade by som skontroloval včetky tiahla a kĺby na vôľu a priestor okolo nich. Raz mi tak neišla zaradiť 5ka a príčinou bol konektor v tuneli.

V prípade že sa rýchlostnou pákou dá hýbať a nejde zaradiť rýchlosť, tak skús nabudúce pustiť spojku, znova stlačiť a zaradiť. Ak by to nešlo i tak, mohla by to robiť spojková lamela že zostane \"prilepená\". V tom prípade to spoľahlivo odstrániš jedine rozobratím a vyčistením, prípadne výmenou spojky.

Odesláno

Peugeotku--konečně jsme se domluvili:D:D

Když nejde hýbat pákou,určitě to nebude spojka.Takže do servisu,nebo pod auto,podívat se PROC se řad.páka nehne.Porucha bude asi v tom,co jsem psal nahoře.

Nejsem nasraný,je pátek po směně---nálada supééééér:papa:papa:roker

Odesláno

Ozzy - je, ono to dokaze byt i mile :) dekuji. ono to je tekze zavadu popsat, jelikoz jednou s ni jde hybat, ale nelze zaradit a jednou se ani nehne, a kdyz uz poradne zatlacim, tak jdu pres zuby.

Tve oichoty si velmi vazim :) Dekuji za rady a uzij si vikend :)

Odesláno
Původně zaslal: Peugeotek

pasorek - tak to bude nejspise to druhe, jelikoz kdyz ji znovu promacknu, tak uz to jede. zkusim rict kamosovi, at to udela. Moc diky!

Nikomu nič nehovor. Je to častý jav. Proste ostane stáť hriadeľ v prevodovke a pri zaradovaní ide zub na zub. Tým povolením spojky ju roztočíš a potom si zúbky sadnú. Nieje to porucha.:potlesk

Odesláno

pastorek - neni to porucha??? to mam jako normalne dal jezdit a bat se, aby se mi to zase nekde na krizovatce nestalo?? nekdy se ta paka ani nehne..

No moment, tak to bude asi nedorozumenie. Už som písal, že je rozdiel ak sa páka nedá pohnúť a ak sa dá pohnúť ale nejde zaradiť rýchlosť. To že to nie je porucha platilo pre možnosť že páka sa dá pohnúť, ale nejde zaradiť. Tak som pochopil tvoju odpoveď. Ak je to tak, že nejde pohnúť pákou tak to je porucha a treba to pozrieť.

Ak vzniklo nedorozumenie tak sa ospravedlňujem.

Odesláno

no vzdyt tady rikam, ze jednou s tim hnu treba alespon na dvojkku a nekdy se ani nehne a musim vytahovat klic a znovu nastartovat... :(

Tak to som špatne pochopil, ospravedlňujem sa.

V tomto prípade by bolo dobre skontrolovať kulisu (ten kĺb pod pákou) tahlo a kĺbiky pri prevodovke, či chodia ľahko a či nemajú možnosť sa o niečo zaprieť. Tiež by to mohli robiť silentbloky uloženia motora a prevodovky.

Odesláno

Peugeotek nám to tady popisuje správně - sešlápne spojku a nemůže zařadit žádnou rychlost. ŽÁDNOU.

Vypne motor a zkusí to znova - a ejhle - už to jde.

Pokud se jedná o P - 106 s benzínovým motorem je spojka ovládaná lankem na kterém je tzv. samostav. Ten má za úkol samočinně nastavit ovládání spojky tak, aby pedál byl nahoře a součastně nedocházelo k roztáčení spojkového ložiska při sepnuté spojce.

Popisovaná závada je celkem běžná u těchto aut. Přece jenom spojková lanka jsou tam letitá a samostav již má právo občas proklouznout.

Bude tedy nutné spojkové lanko si nechat vyměnit /samostav je součástí lanka/

Odesláno
Původně zaslal: otec

Peugeotek nám to tady popisuje správně - sešlápne spojku a nemůže zařadit žádnou rychlost. ŽÁDNOU.

Vypne motor a zkusí to znova - a ejhle - už to jde.

Pokud se jedná o P - 106 s benzínovým motorem je spojka ovládaná lankem na kterém je tzv. samostav. Ten má za úkol samočinně nastavit ovládání spojky tak, aby pedál byl nahoře a součastně nedocházelo k roztáčení spojkového ložiska při sepnuté spojce.

Popisovaná závada je celkem běžná u těchto aut. Přece jenom spojková lanka jsou tam letitá a samostav již má právo občas proklouznout.

Bude tedy nutné spojkové lanko si nechat vyměnit /samostav je součástí lanka/

Tiež som pôvodne pochopil jej problém že nemôže zaradiť ale vyšlo najavo že zničoho nič nemôže pohnúť pákou a tým zaradiť. Niečo ako keby sa zaseklo tiahlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...