Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

407 - šumenie/pískanie v motore akoby rozvody ale na opačnej strane.

Recommended Posts

Odesláno

Pri jemnom pridaní plynu, vypnutí motora alebo jazde s malým plynom napr. po parkovisku sa z pravej strany motora ozýva pískanie zvuk podobný ako pri remeni na remenici, vychádza však z pravej strany motora keď pozerám spredu na auto. Zdá sa, že súvisí s chvením motora. V servise povedali, že by to mohol byť silentblok motora. Skúšal som aj na wapke vystriekať saponátovou vodou, či sa niečo zmení - nič. Môže to byť ten silentblok alebo to bude nejaká pohyblivá súčasť motora - na pravej strane však neviem čo? Ako sa dostanem ku silentbloku vystrikať to wd-čkom?

[upravil dne 8.4.2008 AnotherOne]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak som bol v servise kvôli inému (výmena nárazníka po búračke rišené v inom vlákne). Pri tej príležitosti som im predviedol ten zvuk. Technik sa vyjadril, že to robia pružiny na samonastavovacej spojke (zotrvačníku?) a že sa s tým nedá nič robiť. Po výmene by sa to ozvalo znovu. Namoju otázku či by to nemohol byť silentblok, povedal že možno, keď budú mať auto na rampe kvôli tomu nárazníku tak sa pozrú.

Podľa mňa to ale nie je spojka, tá mi vydáva raz za čas iný zvuk pri pohýňaní (tiež riešené v inom vlákne). Tento zvuk je totiž závislý od vlkosti som si všimol. Keď je vonku mokro je to menej počuť. Keby to bolo uzavreté vnútri spojky, asi by na to vlkosť nemala vplyv. Dám vedieť ako to poriešili budúci týžďeň.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Na západe nič nové. Medzitým doba pokročila, a teraz je jasné, že je to dvojhmotnostný zotrvačník, typická to závada. Výmena nemá kvôli zvukom zmysel keď spojka funguje ako má tak to zatiaľ neriešim.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...