cybertronic Odesláno 14. duben 2008 Autor Odesláno 14. duben 2008 Původně zaslal: stalmik Původně zaslal: cybertronic Původně zaslal: stalmik Mě osobně se denní LED světla velice líbí. Jen nevím které vybrat aby byla jednoduchá montáž a bylo v balení vše potřebné. Poradil by někdo autoelektriky znalejší jaké vybrat nebo mi nějaké doporučit?? Osobně se mi líbí ty světla z AUDI, ale za tu cenu a hlavně to že bych musel řezat nárazník semi do toho nechce.. Udělal bych to nejraději cca přibližně jako zde: Tohle je taky možnost, volit to jako universalni pridavne světlo. Osobně mám zkušennost http://www.levnealarmy.eu/denni-sviceni-14/svetla-pro-denni-sviceni-s-led-homologace-3958.html Světla svítila bezvadně, a s cenou se vejdeš do 3000kč. Instalace a apojení velice snadné a v balení je vše potřebné, jen koupíš přepínací relátko, které vlastně budou spínat parkovací žárvky. Tím dojde k rospojení napájení pro LEDsvětla a tím se vypnou, jak praví vyhláška No na ty už jsem koukal jen nevím ja to přesně zapojit. Vždyť parkovačky svítí včetně potkávacích.. nebo se pletu?? podle ěm to tak je.. Jistě, parkovačky svítí i když svítí potkávačka a o tom to je, pokud se ti zapnou parkovačky, přepínací relé se rozpojí a tím ti zhasnou přídavné LED dení světla, tak to káže vyhláška. Hlavní napájení LED světel které rozpíná ono relé je vzíto od zapalování při chodu motoru, aby se světla zapla po nastartování a i se sema vypla, či se vypla při zapnutí světel. Jelikož při denních světlech nesmí na voze nic jiného svítit! Citovat
cybertronic Odesláno 14. duben 2008 Autor Odesláno 14. duben 2008 Původně zaslal: yaRRo tak este raz Pěkné , myslím, že to zaujme spoustu lidí i především onou dostupností, ještě by to chtělo vyfotit za slunečného dne s větší dálky a pokud mají světla homologaci tak si myslím že je to opravdu výhra pro většinu lidí. Ovšem pokud nemají a stane se nehoda, at ji zavinil kdokoliv, tak určitě bude přišita tomu, kdo nemá něco v pořádku a nebyl viděn, jelikož nemá homologaci, je to paradox, ale bohužel a každý si to zvažme Citovat
stalmik Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Původně zaslal: cybertronic Původně zaslal: yaRRo tak este raz Pěkné , myslím, že to zaujme spoustu lidí i především onou dostupností, ještě by to chtělo vyfotit za slunečného dne s větší dálky a pokud mají světla homologaci tak si myslím že je to opravdu výhra pro většinu lidí. Ovšem pokud nemají a stane se nehoda, at ji zavinil kdokoliv, tak určitě bude přišita tomu, kdo nemá něco v pořádku a nebyl viděn, jelikož nemá homologaci, je to paradox, ale bohužel a každý si to zvažme Přesně jde o tu homologaci.. Jinak moc hezké a účel splní. O penězích nemluvím.. Citovat
stalmik Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Jistě, parkovačky svítí i když svítí potkávačka a o tom to je, pokud se ti zapnou parkovačky, přepínací relé se rozpojí a tím ti zhasnou přídavné LED dení světla, tak to káže vyhláška. Hlavní napájení LED světel které rozpíná ono relé je vzíto od zapalování při chodu motoru, aby se světla zapla po nastartování a i se sema vypla, či se vypla při zapnutí světel. Jelikož při denních světlech nesmí na voze nic jiného svítit! V tom případě už chápu. Špatně jsem to pochopil.. Citovat
King Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 cybertronic dobrá práce:super ...potkávám A5, R8 a je to hoodně dobrý, svítí to neskutečně proti \"normálním světlům\", je to vidět už z velký vzdálenosti, a dá se říct že to budí i respekt :D:super Citovat
yaRRo Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 chalani pridavam vam este jednu foto. dufam ze je lepsia lebo je robena za bieleho dna. co sa homologizacie tyka tak je to trosku problem lebo je to home made. ale zatial som s policajtami este problem nemal aj ked par krat po mne uz pokukovali ze co mi to tam svieti... tak ale ked si chcu nieco najst tak si najdu. inak je to napojene priamo na parkovacky a vobec to nema vysoky odber... Citovat
cybertronic Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: King cybertronic dobrá práce:super ...potkávám A5, R8 a je to hoodně dobrý, svítí to neskutečně proti \"normálním světlům\", je to vidět už z velký vzdálenosti, a dá se říct že to budí i respekt :D:super Snaha byla, tak jsem si obednal svetla z nemecka a přišla za cenu 3900kč za obě, Audi se může se 7000kč za obě zakopat :-) čekací doba cca 9dnů :-( Citovat
cybertronic Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: yaRRo chalani pridavam vam este jednu foto. dufam ze je lepsia lebo je robena za bieleho dna. co sa homologizacie tyka tak je to trosku problem lebo je to home made. ale zatial som s policajtami este problem nemal aj ked par krat po mne uz pokukovali ze co mi to tam svieti... tak ale ked si chcu nieco najst tak si najdu. inak je to napojene priamo na parkovacky a vobec to nema vysoky odber... Jako home made je to dobré, taky jsem se pokoušel o své home made a nakonec jsem skončil na nějaké vkusné krabičce, falešná homologace se dá vypískovat. Jen škoda že ti to moc nesvítí, je to spíše efekt do noci a neslouží to jako denní světla, škoda :-( Citovat
Guest servisman Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: OK406 Škoda jen, že denní světla nejsou daná v přímo ve světle, ale jsou daná mimo ně. I já si chci pořídit denní světla (homologace) aby mi nemuseli svítit ve dne všechna světla. Stejně to ničemu nepomůže, jen to má vyšší potřebu a odcházejí žárovky!! Jen by to chtělo, aby se i cena snížila:( o kolik je vyšší spotřeba??žárovky odcházejí ani nepozoruji a svítí světla něco navíc jde o bezpečnost,raději vidím nějakou bludičku než auto na poslední chvíli a nesvítí vůbec,a co koukám jezdí stále plno aut bez světel:aut Citovat
Guest minimaxa Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: cybertronic Původně zaslal: yaRRo chalani pridavam vam este jednu foto. dufam ze je lepsia lebo je robena za bieleho dna. co sa homologizacie tyka tak je to trosku problem lebo je to home made. ale zatial som s policajtami este problem nemal aj ked par krat po mne uz pokukovali ze co mi to tam svieti... tak ale ked si chcu nieco najst tak si najdu. inak je to napojene priamo na parkovacky a vobec to nema vysoky odber... Jako home made je to dobré, taky jsem se pokoušel o své home made a nakonec jsem skončil na nějaké vkusné krabičce, falešná homologace se dá vypískovat. Jen škoda že ti to moc nesvítí, je to spíše efekt do noci a neslouží to jako denní světla, škoda :-( noo, to nesvítí, taky koukám že sluníčko to přesvítí, čímž to strácí smysl. ad homologace, vypískovat Ečko pujde, ale číslo protokolu těžko, no i když, na STK ho prověřovat asi nebudou :P Citovat
OK406 Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: OK406 Škoda jen, že denní světla nejsou daná v přímo ve světle, ale jsou daná mimo ně. I já si chci pořídit denní světla (homologace) aby mi nemuseli svítit ve dne všechna světla. Stejně to ničemu nepomůže, jen to má vyšší potřebu a odcházejí žárovky!! Jen by to chtělo, aby se i cena snížila:( o kolik je vyšší spotřeba??žárovky odcházejí ani nepozoruji a svítí světla něco navíc jde o bezpečnost,raději vidím nějakou bludičku než auto na poslední chvíli a nesvítí vůbec,a co koukám jezdí stále plno aut bez světel:aut noo, to nesvítí, taky koukám že sluníčko to přesvítí, čímž to strácí smysl. ad homologace, vypískovat Ečko pujde, ale číslo protokolu těžko, no i když, na STK ho prověřovat asi nebudou :P Že by někdo rozumní na to přišel že když je sluníčko, tak svícení nepomáhá:D:D:D Citovat
Guest minimaxa Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 OK406: no denní světla by měla právě svítít víc než sluníčko, aby měla smysl. a když sluníčko nesvítí, je pod mrakem, prší, chumelí, nebo je podvečer, už je snížená viditelnost a rozsvítím potkávačky :aut Citovat
cybertronic Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: OK406 Škoda jen, že denní světla nejsou daná v přímo ve světle, ale jsou daná mimo ně. I já si chci pořídit denní světla (homologace) aby mi nemuseli svítit ve dne všechna světla. Stejně to ničemu nepomůže, jen to má vyšší potřebu a odcházejí žárovky!! Jen by to chtělo, aby se i cena snížila:( o kolik je vyšší spotřeba??žárovky odcházejí ani nepozoruji a svítí světla něco navíc jde o bezpečnost,raději vidím nějakou bludičku než auto na poslední chvíli a nesvítí vůbec,a co koukám jezdí stále plno aut bez světel:aut Světla na autě berou více jak 10A, LED denní světla berou jen 1,5A, jinak stím že auta nesvítí to máš pravdu Citovat
Guest servisman Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: cybertronic Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: OK406 Škoda jen, že denní světla nejsou daná v přímo ve světle, ale jsou daná mimo ně. I já si chci pořídit denní světla (homologace) aby mi nemuseli svítit ve dne všechna světla. Stejně to ničemu nepomůže, jen to má vyšší potřebu a odcházejí žárovky!! Jen by to chtělo, aby se i cena snížila:( o kolik je vyšší spotřeba??žárovky odcházejí ani nepozoruji a svítí světla něco navíc jde o bezpečnost,raději vidím nějakou bludičku než auto na poslední chvíli a nesvítí vůbec,a co koukám jezdí stále plno aut bez světel:aut Světla na autě berou více jak 10A, LED denní světla berou jen 1,5A, jinak stím že auta nesvítí to máš pravdu nejde mi o Ampéra to je mi jasné že denní mají třeba jen desetinu.Jedná se mi o kolik stoupne spotřeba,protože jezdím stále pomalu za stejně jako když se nesvítilo:aut čili denní světla to není jako klima kde je pak spotřeba vyšší o něco při jízdě s klimou [upravil dne 15/4/08 honza406] Citovat
cybertronic Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: minimaxa OK406: no denní světla by měla právě svítít víc než sluníčko, aby měla smysl. a když sluníčko nesvítí, je pod mrakem, prší, chumelí, nebo je podvečer, už je snížená viditelnost a rozsvítím potkávačky :aut Když je den svítí denní světla která jsou více viditelná než potkávací hlavní světla, jelikož jak to tu někdo říkal, liší se konstrukcí a svou vyzařovací charakteristikou, potkávačky nesmí oslňovat, proto jdou méně vidět a za snížené viditelnosti vyhláška káže rozsvítit potkávací světla a vypnout denní světla A co vím ze zkušennosti, tak je lépe když auto svítí i když je sluníčko, jelikož když auta postavíte vedle sebe a jedno bude svítit a z dálky je porovnáte tak jde více vidět to co svítí, tod se nabízí debata o tom zdali je to smyslné či ne, já na to určitě odpovídat nebudu, jelikož zákon je takový jaký je Citovat
cybertronic Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: cybertronic Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: OK406 Škoda jen, že denní světla nejsou daná v přímo ve světle, ale jsou daná mimo ně. I já si chci pořídit denní světla (homologace) aby mi nemuseli svítit ve dne všechna světla. Stejně to ničemu nepomůže, jen to má vyšší potřebu a odcházejí žárovky!! Jen by to chtělo, aby se i cena snížila:( o kolik je vyšší spotřeba??žárovky odcházejí ani nepozoruji a svítí světla něco navíc jde o bezpečnost,raději vidím nějakou bludičku než auto na poslední chvíli a nesvítí vůbec,a co koukám jezdí stále plno aut bez světel:aut Světla na autě berou více jak 10A, LED denní světla berou jen 1,5A, jinak stím že auta nesvítí to máš pravdu nejde mi o Ampéra to je mi jasné že denní mají třeba jen desetinu.Jedná se mi o kolik stoupne spotřeba,protože jezdím stále pomalu za stejně jako když se nesvítilo:aut čili denní světla to není jako klima kde je pak spotřeba vyšší o něco při jízdě s klimou [upravil dne 15/4/08 honza406] jo tááák, no já nemám zatím moc najetých km s denníma světlama, ale měl jsem spotřebu 9,5l/100km, jezdím stejně svižně, stejné trasy, jelikož jezdím celý týden do školy a spotřeba mi klesla a drží se na 8,7l/100km, tak jediné vysvětlení je to že nemám zaplé světla jo a klima jede taky uplně stejne, abych vymezil faktory :-) Citovat
yaRRo Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 no neviem chlapci... ako na priamom slnku to nie je az tak dobre vidno ale inak to svieti super... a co sa viditelnosti tyka tak cez den pouzivam normalne stretavacky a toto je len doplnok. a pritom pekny... no ved ale to je na individualnom posudeni kazdeho z vas:super Citovat
stalmik Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 dnes jsem viděl 307čku s brěnskou značkou s dodělávanýma diodama na denní svícení a musim říct že super takže já sije určitě namontuju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.