Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím Vás ja viem že sa to tu uz riešilo však som našiel snímač vďaka tomuto fóru ale nejde mi otáčkomer (z čoho som chorý) ale vliezol som pod auto a mam len taku lahučkú otazku:to čidlo má byť opreté o neviem jak sa to volá alebo tam má byť minimálna vôľa.

ps: nejde ani tak ani tak

pýtam sa pretože som sa dočital že čo najhlbšie ale potom sa šúcha

dik.

Odesláno

Nemáš to pomýlené? Otáčkomer na 405-ke dostáva elektrické inpulzy zo zapaľovania. Zrejme si to mýliš s tachometrom.

.... čo najhlbšie a šúchať ... je to ešte o autách? :D

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nemáš to pomýlené? Otáčkomer na 405-ke dostáva elektrické inpulzy zo zapaľovania. Zrejme si to mýliš s tachometrom.

Pokud má dotyčný diesel, tak to máš pomýlené spíš ty.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: pastorek

Pokud má dotyčný diesel, tak to máš pomýlené spíš ty.

:xvul sorry, kopol som sa.

Ty evidentne nie si pomýlený, tak mu poraď.

Odesláno

Teraz vážne. Tu si môžeš stiahnuť schému {reklama nepovolena}servis/P405_elektrika.pdf

Keď pri zapnutom kľúčiku na signálny kábel z čidla privedieš napätie ( 3-5 V) tak by

mal otáčkomer niečo ukázať. Ak nie, tak bude chyba v prístrojovke. Čidlo vyskúšaš tak že pri naštartovanom motore meraj napätie na vstupe do prístrojovky. Voltmetrom, nie skúšačkou. Malo by tam byť nejaké malé napätie od čidla.

Odesláno

U těhle starých dieselů bývá často odešlá samotná elektronika otáčkoměru, takže je lepší si to nejprv vyzkoušet, než něco koupíš. Zásadně bývají špatné všechny elektrolytické kondenzátory v té elektronice, po těch letech.

Odesláno

Moja vďaka patrí Pastorkovi a Oddiemu. Chlapci ĎAKUJEM už mi ide otáčkomer. Všetko som premeral a nič som nezistil tak som rozobral palubovku a skoro ma vystrelo. Okrem toho že mi tam chýba viac ako 10 kontroliek (neviem či to výrobca dáva alebo nie) tak ten otáčkomer nebol zapojený. takže opäť pár nových závad na skúmanie.Zistil som popri odstranovani že mi tečie nafta, chýbaju tam relátka a pod.

ale fakt

ĎAKUJEM

Odesláno

když už je to tady - táta má 405ku 1.9d starej model, otáčkoměr mu občas padá na nulu, hlavně když mu třeba pustí větrák na chladiči potažmo když je hodně teplo, před pár dnama sem mu opravoval altík - měl sjetý uhlíky a od tý doby to nedělá. je možný že by to byla příčina? nebo mám spíš hledat ty vypálený kondenzátory přímo v budíku a sou ještě normálně k sehnání?

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

když už je to tady - táta má 405ku 1.9d starej model, otáčkoměr mu občas padá na nulu, hlavně když mu třeba pustí větrák na chladiči potažmo když je hodně teplo, před pár dnama sem mu opravoval altík - měl sjetý uhlíky a od tý doby to nedělá. je možný že by to byla příčina? nebo mám spíš hledat ty vypálený kondenzátory přímo v budíku a sou ještě normálně k sehnání?

Je možné aby to malo vplyv. Otáčkomer je v podstate voltmeter na pomerne nízke napätie. Prudké zmeny napätia v sieti ho môžu ovplyvňovať, ale mal by iba zakolísať. Ak úplne padne na nulu a nejaký čas tam pobudne tak skôr by som hľadal chybu v kontaktoch.

Odesláno

no kontakty co sou na přístrojovce sem čistil, nezměnilo se nic. napadlo mě ukostření, protože když je hodně teplo tak ten otáčkoměr líta třeba zároveň s blinkrem, ale to jenom kolísá takže jestli se nehádá o kostru.. se saharou padne na nulu úplně, ale někdy se po chvíli zbráborá... enemže sem nepřišel na to kde to je ukostřený

Odesláno

Keď to robí spolu so smerovkami a saharou, tak si pozri ukostrenie v motorovom priestore pri ľavej smerovke (v smere jazdy). To robilo problém i mne a ten pôvodný konektor na napichovačky som nahradil očkami. Pobede sa pozriem do schémy ako je to presne zapojené.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...