Kinyo Odesláno 9. květen 2008 Autor Odesláno 9. květen 2008 Tak jsem nechal vyměnit čidlo teploty voda a co myslíte..vůbec nic se nezměnilo Takže pokud někdo potřebujete čidlo na vodu tak mám...sice použitý, ale funkční.. Citovat
Belmondo1 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Jo taky jsem ho prave vymenil a nic, tak uz mi zbyva na vymenu jen jedno cidlo a to cidlo na mereni teploty nasavaneho vzduchu. Pak uz budu mit vsechno povymenovany Citovat
Belmondo1 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Ted koukam ze to uz jsi taky menil tak nevim jestli to mam vubec zkouset Citovat
Kinyo Odesláno 11. květen 2008 Autor Odesláno 11. květen 2008 jojo..to jsem taky měnil. Ještě je tam prej čidlo volnoběhu..to jsem neměnil. Ale co jsem koukal, tak je na tělese škrticí klapky jeste ňákej elekromagnetickej ventil..sice nevím na co je, ale s známej mechanik ho měřil a nic..Tak jestli to nemůže byt tím. Mě se občas stává, že se ty otáčky samovolně zvýší a krásně drží..tak deset minut a pak zase na základě něčeho spadnou a kope to do volantu..V uterý 13/5 to vezu prej odborníkovi, tak kdyby zjistil čím to je a opravil to tak dám vědět.. Citovat
Belmondo1 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Me se obcas taky zvysi a jsou tak jak by meli byt ale trva to tak 3-5s pak zas lehnou. Koukam ze to mame na chlup stejny, takze asi i stejnou pricinu. Kdyby se mu to podarilo odhalit tak dej urco vedet snesl bych za to modry z nebe Dik Citovat
Kinyo Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Zdař, tak jsem si dnes vyzved auto...Auto jede trochu líp - už při nízkých rychlostech necuká. Prej to bylo špatně udělanejma rozvodama. Co se týče volnoběhu, tak je pořád nízkej ale aspoń motor běží plynule a nekope to do volantu jako prve...Takže je to trochu lepší,ale není to dokonalý...Ale už na to se*u, cpát do toho další prachy nebudu.. Citovat
Belmondo1 Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Tak to si me teda moc nepotesil Ja uz se radoval ze na to konecne nekdo prijde Citovat
Kinyo Odesláno 16. květen 2008 Autor Odesláno 16. květen 2008 Belmondo, a ty si měnil to čidlo volnoběhu jak tu někdo zmiňoval?? Citovat
Belmondo1 Odesláno 16. květen 2008 Odesláno 16. květen 2008 To jsem jeste nemenil, musim se ted trosku financne zotavit nacpal jsem do toho behem 5 mesicu 40 tis a vysledek zadnej Takze i chut k dalsim nejistym vymenam me ted opustila, ale casem se do toho urcite zase pustim pac ten nizkej volnobeh me fakt vytaci. Citovat
Kinyo Odesláno 16. květen 2008 Autor Odesláno 16. květen 2008 Mě už se do toho taky nechtěj cpát prachy...ale taky mě to pěkně se*e.. Citovat
Belmondo1 Odesláno 26. květen 2008 Odesláno 26. květen 2008 Tak me napadlo jestli by se nedalo sehnat nejaky jiny cidlo teploty vody, ktery by tam paslo a melo by vyssi odporovy hodnoty. Tim by si jednotka myslela ze je to studenejsi a byly by vyssi otacky. Nevi nekdo jestli by se to dalo sehnat? Citovat
Kinyo Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 A nezkoušel si ty otáčky zvýšit tím štelovacím šroubem co je vedle škrtící klapky vlevo?? Tím si můžeš krapet pootevřít škrtící klapku... Citovat
Belmondo1 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 JJ to jsem zkousel a jednotka to hned zase srazila dolu Citovat
Guest servisman Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Původně zaslal: Belmondo1 JJ to jsem zkousel a jednotka to hned zase srazila dolu tohle jsi zkoušel??bylo to někdy na foru Jak re-kalibrovat ECU? Možná jste si všimli, že po některých zásazích do auta se toto začalo chovat drobátko jinak, než by člověk čekal. Namátkou budiž radikálně zvýšené volnoběžné otáčky a nebo třeba otáčky snížené (až nulové...) po výměně svíček nebo lambdasondy, podivné chování motoru při odstranění katalyzátoru a tak podobně. Příčina těchto problémů je většinou celkem jednoduchá - může za to ECU. V normálním provozu se totiž průběžně překalibrovávala a upravovala si svoje naměřené hodnoty ze všech čidel tak, aby mhla zjistit, který stav je u tohoto konkrétního motoru ten správný a výchozí. No a když už si ECU myslela, že má zkalibrováno a že je všechno OK, tak do toho procesu vstoupíte vy a vyměníte jí třeba svíčky... Rázem se změní podmínky při spalování a v důsledku toho stav snad všech čidel, co jich v Preludě je. A teď aby se ECU kalibrovala znova... Co s tím? Můžete jí docela snadno pomoci, chce to jen pár minut času. Postup při re-kalibraci ECU je následující: projet auto a zahřát motor tak, aby všechny provozní kapaliny měly běžnou provozní teplotu, vypnout zapalování, odpojit akumulátor na dobu minimálně 20 sekund - to je minimální doba, minuta je lepší, jde jen o to, aby se vybily všechny kondenzátory v ECU a ona \"zapomněla\", připojit akumulátor, nastartovat (bez plynu) a nechat na volnoběh běžet 5 minut - POZOR! Je opravdu důležité startovat bez plynu a na plyn ani pak nesahat, stejně tak se vyhněte čemukoli, co může způsobit zakolísání napětí v palubní síti: Rozsvícení světel, zapálení cigárka palubním zapalovačem, spuštění ventilátoru topení, šlápnutí na brzdu (a rozsvícení brzdovek, samozřejmě), on i takový trochu výkonnější audiozesilovač je schopný udělat v palubní síti take pěkný chaos. Prostě nechat to auto v naprostém klidu, ať si blafá na volnoběh a po pěti minutách k němu přijít, zdechnout motor a vytáhnout klíček ze zapalování, nastartovat, normálně odjet a dál používat. ECU je zkalibrována (ono si to stejně možná bude ještě pár kilometrů sedat v jiném režimu, než je volnoběh, ale to už většinou nevadí. Motor by měl teď vykazovat lepší dynamické vlastnosti a s tím spojenou sníženou spotřebu. Mnohé prameny tvrdí, že neškodí tuhle proceduru čas od času (minimálně jednou za půl roku) zopakovat, i když nebyla provedená žádná úprava motoru ani výměna dílu. Není důvod nevěřit - vyzkoušejte to, ničemu neublížíte, tisíce děkovných dopisů )) Tak ať vám to jezdí. [upravil dne 29/5/08 honza406] Citovat
Belmondo1 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 OK dik za tip, zkusim to. Sice za studena uz jsem to delal, ale treba za tepla to bude jinci . Zejtra dam vedet jak jsem dopadl Citovat
111triko Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 ot cidlo na ty otacky tam vubec nemam a auto jezdilo i otackomer funguval..uz auto nejezdi..zdecha a dymi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.