rkhl Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Zdravím, mám 406 teprve krátce, takže asi řeším každou blbost. Při startování se po natočení ozve takový zvuk, nevím jak to popsat, jako bych točil startér déle než je třeba, ale to netočím. Nevíte čím by to mohlo být. Mimochodem trochu programuji, kdyby jste někdo chtěl vyzkoušet mou miniaplikaci pro přehled o spotřebě paliva, tak jsem ji upnul sem http://www.upnito.sk/download.php?dwToken=59ae9e2fb97c4ccbfa7fc76468441907 . Na přílohu sem to prý bylo velké. [upravil dne 25.3.08 rkhl] Citovat
pastorek Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Zvuk ktorý počuješ môže byť dobeh pastorku štaréra. Stáva sa to hlavne pri štartovaní s plynom. Motor keď naskočí začne otáčať pastorkom štartéra a tlačí ho von zo záberu. Citovat
genzer Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 cau sousede,nedokazes ten zvuk blize specifikovat?jak dlouho ten zvuk trva?atp. Citovat
rkhl Odesláno 24. březen 2008 Autor Odesláno 24. březen 2008 Toto auto mám jen 14 dní, takže stále hledám co by mohlo být špatně. Ten zvuk, je to takový chvilkový škvrk jen než pustím klíček, ten ale pouštím hned. Startuji bez plynu. Jako kdyby opravdu motor točil startérem. Tak nevím. Citovat
rkhl Odesláno 25. březen 2008 Autor Odesláno 25. březen 2008 Původně zaslal: pastorek Zvuk ktorý počuješ môže byť dobeh pastorku štaréra. Stáva sa to hlavne pri štartovaní s plynom. Motor keď naskočí začne otáčať pastorkom štartéra a tlačí ho von zo záberu. Lze to tedy nějak opravit nebo poštelovat, abych třeba takto neoddělal startér. Nezdá se mi, když startuji jiné auto, že bych něco podobného slyšel. V tomto příspěvku jsem našel něco o pružině, která vrací pastorek do volnoběžné polohy. Nevím, jestli to platí i o startéru na 406. [upravil dne 25.3.08 rkhl] Citovat
pastorek Odesláno 25. březen 2008 Odesláno 25. březen 2008 Původně zaslal: rkhl Původně zaslal: pastorek Zvuk ktorý počuješ môže byť dobeh pastorku štaréra. Stáva sa to hlavne pri štartovaní s plynom. Motor keď naskočí začne otáčať pastorkom štartéra a tlačí ho von zo záberu. Lze to tedy nějak opravit nebo poštelovat, abych třeba takto neoddělal startér. Nezdá se mi, když startuji jiné auto, že bych něco podobného slyšel. V tomto příspěvku jsem našel něco o pružině, která vrací pastorek do volnoběžné polohy. Nevím, jestli to platí i o startéru na 406. [upravil dne 25.3.08 rkhl] Ak je to tým štartérom, ako predpokladám, tak môže pomôcť rozobrať štartér a olejom premazať vysúvací mechanizmus. Skontrolovať opotrebenie voľnobežky, prípadne do nej naklapkať olej. Mohla by to spôsobovať i zlomená alebo unavená pružina na vysúvacom mechanizme štartéra. Platí to pre všetky štartéry s výsuvným pastorkom. [upravil dne 25/3/08 pastorek] Citovat
rkhl Odesláno 26. březen 2008 Autor Odesláno 26. březen 2008 Ak je to tým štartérom, ako predpokladám, tak môže pomôcť rozobrať štartér a olejom premazať vysúvací mechanizmus. Skontrolovať opotrebenie voľnobežky, prípadne do nej naklapkať olej. Mohla by to spôsobovať i zlomená alebo unavená pružina na vysúvacom mechanizme štartéra. Platí to pre všetky štartéry s výsuvným pastorkom. Tak až bude čas, tak do toho mrknu. Doufám, že tam nejsou nějaké záludnosti, nejsem žádný automechanik. Citovat
Freedom Odesláno 26. březen 2008 Odesláno 26. březen 2008 Jak řikal muj děda: nespravuj to co funguje Citovat
rkhl Odesláno 26. březen 2008 Autor Odesláno 26. březen 2008 Původně zaslal: Freedom Jak řikal muj děda: nespravuj to co funguje Něco na tom bude. Citovat
rkhl Odesláno 28. březen 2008 Autor Odesláno 28. březen 2008 Tak teď jsem 2 dny s autem více jezdil po městě, tzn. více startování a nějak to přestalo dělat. Tak nevím, jestli byl ten vysouvací mechanizmus pastorku nějak zatuhlí, nebo by to mohlo být tím, že již není taková zima. Každopádně již to je v pohodě. Citovat
genzer Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 aspon ze tak.ja tedka mam pozouta v servisu,zbesilou jizdou po dalnici z hradce do prahy a zpet se mi utrhl silenblok na rameni,ale snad zitra uz budu jezdit:super Citovat
rkhl Odesláno 28. březen 2008 Autor Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: genzer aspon ze tak.ja tedka mam pozouta v servisu,zbesilou jizdou po dalnici z hradce do prahy a zpet se mi utrhl silenblok na rameni,ale snad zitra uz budu jezdit:super To je pech. Ke komu dáváš auto? Citovat
genzer Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 opravujou me to kluci v blatne(byvalej servis auto krasny)pod bowling barem,delaji tam brachovy spoluzaci a obcas jim tam chodi pomahat,takze cenu za praci mam lidovou. Citovat
golias Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 No podle mýho to bude volnoběžka pozdě se ti zasune pastorek Z5 Citovat
rkhl Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: genzer opravujou me to kluci v blatne(byvalej servis auto krasny)pod bowling barem,delaji tam brachovy spoluzaci a obcas jim tam chodi pomahat,takze cenu za praci mam lidovou. Tak to máš good. Já teď dávám k Moučkovi a Vařečkovi, jsou docela solidní. Citovat
rkhl Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: golias No podle mýho to bude volnoběžka pozdě se ti zasune pastorek Z5 A kdyby to tedy někdy začalo zase zlobit, nebyla by nějaká fotka rozebraného startéru kde bych viděl kde co vyčistit či promazat. Pokud se tedy domnívám správně, že ta volnoběžka stačí promazat. Citovat
rkhl Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: sarkomi postačí toto?? Jo to je dobrý. Citovat
genzer Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: rkhl Původně zaslal: genzer opravujou me to kluci v blatne(byvalej servis auto krasny)pod bowling barem,delaji tam brachovy spoluzaci a obcas jim tam chodi pomahat,takze cenu za praci mam lidovou. Tak to máš good. Já teď dávám k Moučkovi a Vařečkovi, jsou docela solidní. taky znam dobre,jezdim k nim na serizeni svetel,geometrii a taky me delaji vetsinou emise:D nevis o nekom,kdo schani autobaterii 55Ah?jeste vic jak rok v zaruce prave u MaV,koupil jsem si silnejsi 74Ah,tak bych tu starou(ale dobrou,plne nabitou)rad prodal aspon za 400kc Citovat
rkhl Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: genzer Původně zaslal: rkhl Původně zaslal: genzer opravujou me to kluci v blatne(byvalej servis auto krasny)pod bowling barem,delaji tam brachovy spoluzaci a obcas jim tam chodi pomahat,takze cenu za praci mam lidovou. Tak to máš good. Já teď dávám k Moučkovi a Vařečkovi, jsou docela solidní. taky znam dobre,jezdim k nim na serizeni svetel,geometrii a taky me delaji vetsinou emise:D nevis o nekom,kdo schani autobaterii 55Ah?jeste vic jak rok v zaruce prave u MaV,koupil jsem si silnejsi 74Ah,tak bych tu starou(ale dobrou,plne nabitou)rad prodal aspon za 400kc Zeptám se. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.