Pegoo Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Přátelé co říkáte článečku: PURFLUX Jméno filtrů Purflux bylo poprvé použito v roce 1956. Tato značka je vlajkovou lodí společnosti Sogefi, která produkuje okolo 190 milionů olejových, palivových, vzduchových a pylových filtrů za rok. Z toho je 54% prodejů dosaženo s hlavními světovými výrobci automobilů jak osobních, tak i užitkových vozů. Díky svým světovým značkám Coopers, Crosland, Fiaam, Fram, PBR, Purflux a Tecnocar dokáže SOGEFI uspokojit potřeby aftermarketových zákazníků v každé zemi. Purflux je vlajková značka, synonymum pro originální provedení, která vede Sogefi skrze oba světy - svět originálního vybavení i skrze nezávislý aftermarket. Příkladně tito světoví producenti mají v Sogefi důvěru: AUDI, BMW, CITROEN, DAF, DAEWOO, FERRARI, FIAT, FORD, GM, HONDA, IVECO, KHD, LAMBORGHINI, LOTUS, MASERATI, MASSEY FERGUSON, MERCEDES, MITSUBISHI, NEW HOLLAND, NEDCAR, NISSAN, OPEL, PERKINS, PEUGEOT, RENAULT, RENAULT V.I., ROVER, SAAB, SCANIA, SEAT, ŠKODA, TOYOTA, VAUXHALL, VOKSWAGEN, VOLVO. Purflux je autorem několika inovačních filtračních patentů, např. takzvaného plisování cik-cak, které zvyšuje filtrační výkon při současné redukci velikosti filtru. Purflux je vedoucím výrobcem filtrů pracujícím s novými technologiemi i s nejnovějšími a nejkvalitnějšími filtračními materiály. Filtry Purflux mají tyto certifikáty kvality: EAQF 94, QS900, ISO9001, TS 16949, ISO 14001. Vzduchové filtry Čistí vzduch nasávaný do motoru. Chrání hybné součásti motoru před poškozením brusnými částicemi, jako je prach a různé organické nečistoty, které by mohly být nasáty do spalovací komory spolu se vzduchem. V katalogu jsou vzduchové filtry označovány prvním písmenem A. Olejové filtry Jsou v katalogu označovány na začátku písmenem LS, FL nebo L (pouze vložky olejových filtrů). Olejové filtry Purflux jsou díky technologii zpracování, kvalitě použitého filtračního papíru a způsobu plisování jedinečnými výrobky, které obstojí i u nejnáročnějších světových výrobců automobilů. Palivové filtry Purflux nabízí široký sortiment palivových filtrů benzinových i naftových, jejichž součástí často bývají i pumpy paliva. Jedná se vlastně o celé palivové moduly používané moderními výrobci automobilů. Palivové pumpy Samostatné palivové pumpy jsou v katalogu označovány jako PS. Pylové (kabinové) filtry Zvyšují komfort cestujících v automobilu, brání průniku nečistot z prostředí mimo automobil, jako je například prach, pyl i jiné organické nečistoty. V případě použití pylových filtrů s prvními písmeny AHC chrání i před vnějšími pachy, neboť písmeno C symbolizuje použití technologie aktivního uhlí (Carbon active) - pohlcovače pachu. Citovat
Pegoo Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Přidávám další článeček o: FILTRON WIX-FILTRON je výrobcem a distributorem filtrů nejen pro automobilový průmysl, ale i pro průmyslové stroje a motory. Byl založen v roce 1982 v Polsku soukromou osobou. Nyní náleží k mezinárodnímu automobilovému koncernu The AFFINIA Group, součásti americké kapitálové skupiny The Cypress Group. Filtron nabízí k prodeji více než 1700 typů různých filtrů v originální kvalitě pro téměř všechny modely automobilů. V roce 2005 prodal Filtron více než 27,5 milionu kusů filtrů. Z toho 50% filtrů exportoval například do Německa, Velké Británie, České republiky, Francie, Irska, Švédska, Švýcarska, Ruska, Itálie, Ukrajiny, ale i Ameriky a Afriky. Polský trh pokrývá téměř 43% podílem. Filtron dodává pro první montáž (OE) těmto koncernům: FORD, VOLKSWAGEN, SEAT, GM, FIAT, LAND ROVER, MG ROVER a DAEWOO. Filtron je držitelem kvalitativních certifikátů ISO/TS 16949 a ISO 14001. Vzduchové filtry Čistí vzduch nasávaný do motoru. Chrání hybné součásti motoru před poškozením brusnými částicemi, jako je prach a různé organické nečistoty, které by mohly být nasáty do spalovací komory spolu se vzduchem. V katalogu Filtron jsou označovány písmenem A. Olejové filtry V katalogu jsou olejové filtry označovány prvním písmenem O. Čistí olej v olejovém systému motoru od abrasivních nečistot, které vznikají jak při spalovacím procesu, tak díky přirozenému opotřebení hybných částí, a tím šetří olej i životnost samotného motoru. Pomáhají ochlazovat olej na jeho optimální provozní teplotu. Palivové filtry Čistí palivo od nečistot, a to jak benzín tak i naftu. Přispívají k úspoře spotřeby paliva, chrání motor před poškozením. V katalogu jsou palivové filtry označovány prvním písmenem P. Pylové filtry Zvyšují komfort cestujících v automobilu, brání průniku nečistot z prostředí mimo automobil, jako je například prach, pyl i jiné organické nečistoty, a v případě použití pylových filtrů s koncovkou A i před vnějšími pachy. Tato koncovka symbolizuje použití technologie aktivního uhlí - pohlcovače pachu. Pylové filtry jsou v katalogu označovány prvním písmenem K. Citovat
Dave405 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Osobně preferuji FRAM, MANN, PURFLUX, VALEO. Teď jsem sice koupil FILTRON, ale to jen proto, že byl zrovna jediný na skladě z uhlíkových filtrů a taky proto, že jsem ho měl za cca 300Kč. Ale vím, že už do něj nepůjdu. Je to Polský šmejd a jde to vidět už jen kvalitou zpracování. Prostě FILTRON s STARLINE ne. Příští rok zkusím uhlíkový VALEO za 400Kč, nebo PURFLUX. Co se týče vzduchového, olejového, nebo benzínového (naftového) filtru, tak do mé 406 jedině PURFLUX, nebo FRAM. Do 405 a 205 je to celkem jedno, tam rozhoduje hlavně cena Citovat
Pegoo Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: Dave405 Osobně preferuji FRAM, MANN, PURFLUX, VALEO. Teď jsem sice koupil FILTRON, ale to jen proto, že byl zrovna jediný na skladě z uhlíkových filtrů a taky proto, že jsem ho měl za cca 300Kč. Ale vím, že už do něj nepůjdu. Je to Polský šmejd a jde to vidět už jen kvalitou zpracování. Prostě FILTRON s STARLINE ne. Příští rok zkusím uhlíkový VALEO za 400Kč, nebo PURFLUX. Co se týče vzduchového, olejového, nebo benzínového (naftového) filtru, tak do mé 406 jedině PURFLUX, nebo FRAM. Do 405 a 205 je to celkem jedno, tam rozhoduje hlavně cena A co říkáš tomu že Purflux i Fram jsou značky společnosti Sogefi tedy jedna firma. Citovat
Dave405 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: Pegoo Původně zaslal: Dave405 Osobně preferuji FRAM, MANN, PURFLUX, VALEO. Teď jsem sice koupil FILTRON, ale to jen proto, že byl zrovna jediný na skladě z uhlíkových filtrů a taky proto, že jsem ho měl za cca 300Kč. Ale vím, že už do něj nepůjdu. Je to Polský šmejd a jde to vidět už jen kvalitou zpracování. Prostě FILTRON s STARLINE ne. Příští rok zkusím uhlíkový VALEO za 400Kč, nebo PURFLUX. Co se týče vzduchového, olejového, nebo benzínového (naftového) filtru, tak do mé 406 jedině PURFLUX, nebo FRAM. Do 405 a 205 je to celkem jedno, tam rozhoduje hlavně cena A co říkáš tomu že Purflux i Fram jsou značky společnosti Sogefi tedy jedna firma. Říkám jen to, že jsem to nevěděl a že se rád přiučím Citovat
Pegoo Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Původně zaslal: Dave405 Původně zaslal: Pegoo Původně zaslal: Dave405 Osobně preferuji FRAM, MANN, PURFLUX, VALEO. Teď jsem sice koupil FILTRON, ale to jen proto, že byl zrovna jediný na skladě z uhlíkových filtrů a taky proto, že jsem ho měl za cca 300Kč. Ale vím, že už do něj nepůjdu. Je to Polský šmejd a jde to vidět už jen kvalitou zpracování. Prostě FILTRON s STARLINE ne. Příští rok zkusím uhlíkový VALEO za 400Kč, nebo PURFLUX. Co se týče vzduchového, olejového, nebo benzínového (naftového) filtru, tak do mé 406 jedině PURFLUX, nebo FRAM. Do 405 a 205 je to celkem jedno, tam rozhoduje hlavně cena A co říkáš tomu že Purflux i Fram jsou značky společnosti Sogefi tedy jedna firma. Říkám jen to, že jsem to nevěděl a že se rád přiučím To tě nechci poučovat nebo něcotakového, já to taky nevěděl do dnešního dne.Pěkně sem byl v šoku.Proto jsem to hodil sem.No a jak tu píšeš o dílech od Starline tak to bude spíš taky o rabatu poněvadž se mi stalo že jsem hanil tlumiče a pak jsem zjistil že to jsou Monroe ale napis bl Starline. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.