Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Vrzajici vetrak

Guest Urbanek Tomas

Recommended Posts

Guest Urbanek Tomas
Odesláno

Zacal mi priserne vrzat vetrak od "vzduchotechniky" v aute :(. Neda se to kvuli hluku vubec zapnout.

Da se to necim namazat? Slysel jsem ze na to musi byt nejaky specialni olej, aby se nezcuckovatel a nezadrelo se to uplne.

Odesláno

Bude nutno demontovat větrák, podívat se jestli není ulomená některá lopatka. Pokud vržou ložiska tak doporučuji použít silikonový olej ( např ve spreji).

Guest Urbanek Tomas
Odesláno

Diky za odpovedi

lopatky ulomeny nejsou, na to jsem se vcera dival z motorovyho prostoru, ale vybral jsem asi 10 kg jehlici listi a dalsiho ruznyho bordelu.

Taky me ted napadlo, jestli by se to nedalo taky promazat vazelinou. Jednomu kamosovi se ten vetrak po namazani totalne zadrel, ale to bylo u Opla :) tak chci zvolit vhodny mazani.

Odesláno

na promazání ložisek větráku nic není je nutno motorek vyndat uplně ven z plastového držáku a promazat i spodní ložisko-mě se nejvíce osvědčila vazelinka ve sprei,ale mužeš tam dat třeba i WD 40 !!!!!ale pozor na jehlici 10kg je opravdu hodně zkontroluj si i druhou stranu (u řídících jednotek)tam ti to ucpe odtokový otvor a tvůj počitač nemá koupání moc rád!!!!!!!!!!!

Guest Urbanek Tomas
Odesláno

JO, jehlici je svine. Od te doby co jsem pocitac vykoupal tak, ze auto neslo ani nastartovat :D tak to pravidelne, alespon jednou tydne vybiram. Docela koukam, kde se tam vsechno to bahno bere, je to humus

Guest Urbanek Tomas
Odesláno

Tak vetrak jsem promazal a uz nevrze, prvne jsem pouzil WD 40, ale druhy den to zase vrzalo, tak jsem tam narval vazelinu a snad to bude dobry.

Dik vsem za radu :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Měl jsem stejný problém, ale udělal jsem to následovně. Oddělal jsem platový kryt ventilátoru, koupil plastovou sí?ku s odpovídajícím okem (cca 3 mm), plácl jsem to přes snasávací otvor ventilace, našrouboval kryt zpět a mám po starostech už víc než rok. Když je nejhůř stačí rukou sebrat to svinstvo ze sí?ky. Možná ještě k tomu oleji. Silikonové oleje spíš konzervují než mažou, takže lépe teflonové např GT85 apod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...