Guest Urbanek Tomas Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 Zacal mi priserne vrzat vetrak od "vzduchotechniky" v aute . Neda se to kvuli hluku vubec zapnout. Da se to necim namazat? Slysel jsem ze na to musi byt nejaky specialni olej, aby se nezcuckovatel a nezadrelo se to uplne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jindra Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 Čau, vyhod ten vetřák a kápni do ložisek rotoru trochu oleje.Je jedno jaký, já bych tam dal motorový. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted March 4, 2002 Share Posted March 4, 2002 Bude nutno demontovat větrák, podívat se jestli není ulomená některá lopatka. Pokud vržou ložiska tak doporučuji použít silikonový olej ( např ve spreji). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Urbanek Tomas Posted March 4, 2002 Share Posted March 4, 2002 Diky za odpovedi lopatky ulomeny nejsou, na to jsem se vcera dival z motorovyho prostoru, ale vybral jsem asi 10 kg jehlici listi a dalsiho ruznyho bordelu. Taky me ted napadlo, jestli by se to nedalo taky promazat vazelinou. Jednomu kamosovi se ten vetrak po namazani totalne zadrel, ale to bylo u Opla tak chci zvolit vhodny mazani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest petr Posted March 6, 2002 Share Posted March 6, 2002 na promazání ložisek větráku nic není je nutno motorek vyndat uplně ven z plastového držáku a promazat i spodní ložisko-mě se nejvíce osvědčila vazelinka ve sprei,ale mužeš tam dat třeba i WD 40 !!!!!ale pozor na jehlici 10kg je opravdu hodně zkontroluj si i druhou stranu (u řídících jednotek)tam ti to ucpe odtokový otvor a tvůj počitač nemá koupání moc rád!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Urbanek Tomas Posted March 6, 2002 Share Posted March 6, 2002 JO, jehlici je svine. Od te doby co jsem pocitac vykoupal tak, ze auto neslo ani nastartovat tak to pravidelne, alespon jednou tydne vybiram. Docela koukam, kde se tam vsechno to bahno bere, je to humus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Urbanek Tomas Posted March 11, 2002 Share Posted March 11, 2002 Tak vetrak jsem promazal a uz nevrze, prvne jsem pouzil WD 40, ale druhy den to zase vrzalo, tak jsem tam narval vazelinu a snad to bude dobry. Dik vsem za radu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel Posted April 28, 2002 Share Posted April 28, 2002 Měl jsem stejný problém, ale udělal jsem to následovně. Oddělal jsem platový kryt ventilátoru, koupil plastovou sí?ku s odpovídajícím okem (cca 3 mm), plácl jsem to přes snasávací otvor ventilace, našrouboval kryt zpět a mám po starostech už víc než rok. Když je nejhůř stačí rukou sebrat to svinstvo ze sí?ky. Možná ještě k tomu oleji. Silikonové oleje spíš konzervují než mažou, takže lépe teflonové např GT85 apod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts