Sektor Odesláno 3. prosinec 2007 Autor Odesláno 3. prosinec 2007 2 Jiri a kdo : Brzdy omrknuty, všechno vypadá v pohodě a jezdí jak má. Pravda, že teď dávám tak 5x méně ručku, opravdu jen pokud musim, ale tím to být samozřejmě vůbec nemusí. Asi se splašilo ABS a kopaly bubny, otázkou pak ale je, jaxem se mohl nahupovat o půl metru nahoru(!dolu!) na levou stranu, když to auto vůbec nebrzdilo ... proto tady vedu tu filozofickou úvahu, protože fyzicky je to u 405 snad téměř nemožné :-D Citovat
Kdo Odesláno 3. prosinec 2007 Odesláno 3. prosinec 2007 Původně zaslal: Sektor z pravé zadní části vozu ........ na celý pravý bok, .......na pravou stranu, Původně zaslal: Sektor ...nahupovat o půl metru nahoru(!dolu!) na levou stranu,.... Tak která strana zlobí?? Bubny jsi sundal a nic nenašel?? Gumy to nebudou, pokud by byly defektní, bude to pořád a ne občas. Ad ABS, netvrdím že nemohl zlobit, ale neumím si představit, že by způsoboval toto, pokud se nedotýkáš brzd. Okruh je přeci v tom okamžiku bez tlaku na písty. Citovat
Sektor Odesláno 3. prosinec 2007 Autor Odesláno 3. prosinec 2007 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: Sektor z pravé zadní části vozu ........ na celý pravý bok, .......na pravou stranu, Původně zaslal: Sektor ...nahupovat o půl metru nahoru(!dolu!) na levou stranu,.... Tak která strana zlobí?? Bubny jsi sundal a nic nenašel?? Gumy to nebudou, pokud by byly defektní, bude to pořád a ne občas. Ad ABS, netvrdím že nemohl zlobit, ale neumím si představit, že by způsoboval toto, pokud se nedotýkáš brzd. Okruh je přeci v tom okamžiku bez tlaku na písty. Zlobí pravá strana, resp. asi pravé zadní kolo. Pohupovalo se to směrem dolů na pravou stranu :-) *Sem se předtím přepsal, už mi z toho hrabe trochu :-) Citovat
Kdo Odesláno 3. prosinec 2007 Odesláno 3. prosinec 2007 Původně zaslal: Sektor Zlobí pravá strana, resp. asi pravé zadní kolo. Pohupovalo se to směrem dolů na pravou stranu :-) Takže bubny jsi sundal a nic nenašel: Pakny jsou upevněné? A když povolíš ručku, nepřidrhává pořád brzda? Zkoušel jsi, jestli jdou bubny volně točit, když je odbržďeno? Nemáš tu ručku moc na krátko? Víš, co udělá auto, když se rozjede a máš ji zataženoui, taky se zadek zkroutí dolu, jak chromej jezevčík. Ale tohle všechno by se muselo projevit tím, že bys cítil jak auto přibrzďuje. Citovat
Sektor Odesláno 3. prosinec 2007 Autor Odesláno 3. prosinec 2007 Prakticky vše zkontrolováno, samozřejmě nic nenalezeno :-/ Co dělá ručka při rozjezdu znám, ono něco na ten způsob to bylo, jen s tím rozdílem, že to auto kleklo téměř 2x tokik a rovnoměrně(u ručky si sedne na zadek) + nebrzdilo nó, což je asi fyzicky nemožné ale fakt už nevím.... nalítáno dalších 120 km po okolí, abych to testnul a vše vypadá v pohodě, tohle fakt nemám rád ... Citovat
Kdo Odesláno 3. prosinec 2007 Odesláno 3. prosinec 2007 :myslim:bojim:bojim Celé jsem si to přečetl znovu. První příznaky - pískání a pak rány z prava zezadu. Auto se houpalo na celé pravé straně a víceméně jakoby ho z boku někdo houpal. Pak zablokování otočka vpravo, jako se zataženým rajčákem u tanku. Později jen houpání, ale to bez přibrzďování. Při relativně malé rychlosti, při vyšší OK. Tohle mi hlava nebere. Ať mně napadne cokoliv, vždy nějaký ze symptomů to vyloučí. A při všem by se mělo projevit přibrzdění. To bylo asi jen při té otočce na fleku. Což by ukazovalo, že se zablokovala jen pravá strana, ale i kdyby třeba občas tlakoval špatně nastavený hlavní brzdový válec, tak brzdy jdou buď do větví předek/zadek, nebo diagonálně, ale ne pravá/levá. U ABS navíc jde z rozdělovací jednotky s elmag. ventilama tlak asi k jednotl kolům samostatně. No budu dumat. Citovat
Sektor Odesláno 7. leden 2008 Autor Odesláno 7. leden 2008 Tak jsme včera konečně díky bohu našli problém !! Musím ale říci, že jsem takto jezdil přes měsíc prakticky všechno bylo OK, až do Vánoc.... Jedu si to ópět po ze školy po místecké "dálnici" , dojíždím na napojovačku směr centrum , přibrzdím a ejhle .... ho*no .... sešlápl jsem pedál téměř až nakonec a trochu to začlo brzdit, taxem to holt projel a zabrzdil v odstaváku až tam, kde mě to auto dovezlo. První reakce byly takové, že mi praskla hadička - což není velkej problém. Po asi 5 min sezení v autě jsem si to trochu s pojil s nedávnými problémy a tak to taky nakonec dopadlo. Pod levým zadním kolem se mi vytvořila asi 2x2 metry velká mastná skvrna, ano brzdovka. Jako sebevrah jsem s tím dojel zbylých asi 8km do garáže a nechal to tam na omrknutí. Neradostnou zprávou, respektive jaxe to vezme bylo to, že hadičky jsou v pohodě. Nejsem na tyhle věci dělaný, ale zkusím popsat v čem to bylo : Vyskočila pružinka někde v horní části bubnu, která buben roztahuje (dole je na pevno). Vypadl z ní čep tak hnusným způsobem, že se pružinka zlomila na půl a buben už nebyl rovný(-), ale když to přeženu, do písmena (v). Po sundání bubnu se z něj vylilo pár ml brzdové kapaliny a prvních pár vteřin nešlo poznat, co kde vlastně je. Před měsícem buben vypadal v pohodě, ale na ten malinkej čep kterej je v rámečku přiznávám extra důraz kladen nebyl. Koupila se tedy v autokelly nová (pro jistotu) opravárenská sada příslušenství k brzdám (380Kč) a vše šlape jak má. To, že mě to kopalo v pravo a né v levo tedy svádím na ABS, které nemělo šanci tušit co se děje, když po něm pravděpodobně lulala brzdovka apod. Auto už je doma, brzdy jsou odvzdušněny a brzdí (normálně do smyku). Ale cítím trošku větší rozdíl v "hloubce" sešlápnutí brzd. pedálu. Nevíte někdo, jak na to ? Odvzdušněno to bylo a brzdí to, nicméně předtím jsem cítil takový ten tvrdý bod kdy jde kolo do smyku, teď je to takové ... měkké (možná si zvyknu). Odvzdušňuje se 405 nový model ještě někde jinde, než jen u kol ?? Mám ABS a v zadu bubny ... koukal jsem i do nádobky brzd. kapaliny a k ABS, ale nic se tam nenašlo a celé auto je bez bublinek. Díky za tip [upravil dne 7/1/08 Sektor] [upravil dne 7/1/08 Sektor] Citovat
budvar Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: Sektor Auto už je doma, brzdy jsou odvzdušněny a brzdí (normálně do smyku). Ale cítím trošku větší rozdíl v \"hloubce\" sešlápnutí brzd. pedálu. Nevíte někdo, jak na to ? Odvzdušněno to bylo a brzdí to, nicméně předtím jsem cítil takový ten tvrdý bod kdy jde kolo do smyku, teď je to takové ... měkké (možná si zvyknu). Odvzdušňuje se 405 nový model ještě někde jinde, než jen u kol ? Vyřešil´s to odvzdušnění ? Už se Ti vrátil ten tvrdej bod ? Citovat
Kdo Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: Sektor Ale cítím trošku větší rozdíl v \"hloubce\" sešlápnutí brzd. pedálu. Nevíte někdo, jak na to ? Odvzdušněno to bylo a brzdí to, nicméně předtím jsem cítil takový ten tvrdý bod kdy jde kolo do smyku, teď je to takové ... měkké (možná si zvyknu). Předpokládám, když jsi měl všechno zalité od kapaliny, že jsi dával nové pakny a samozřejmě nový buben. To než si plochy sednou a začnou opravdu plně brzdit se projevuje měkkým a delším chodem pedálu. Dej tomu čas, sedne si to. Citovat
vdacny Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 dobra storka. hned na zaciatku to chytilo grady, potom sa to zamotavalo a nakoniec happyend.... vseci sme spokojni [upravil dne 23.1.2009 vdacny] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.