Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás,

pánové potřeboval bych od vás opět odborně poradit, včera po nastartování mi nezhasla kontrolka dobíjení baterie, ale svítila, jen tak slabě a všechno podsvícení a světla bylo takové mdlé, jako by to jelo na baterii. Podle toho soudím, že je v čudu alternátor. Mohl by mi někdo poradit, co popř. zkontrolovat nebo eventuelně jestli se to někomu z vás stalo, kde shánět nový či použitý altík? Auto půjde z domu, takže možná by stačil ojetý...:myslim

Odesláno

Zdravím,

tak podle toho co jsem zjistil by to mohly být uhlíky na alternátoru. Má smysl je vyměňovat nebo je lepší, levnější tam dát celý nový/použitý altík?

Díky

Petr

Odesláno

to je otazka, nevim presne kolik stoji repase altiku, muzou to byt jen ty uhliky, ktery by se daly sehnat a vymenit doma za par stovek, ale taky to muze byt vydreny kolektor a pri demontazi zjistis, ze jsou treba v haji i loziska a pak to naskace

jinak tady je peknej clanek i s fotodokumentaci, tak to procti jestli si na to troufnes http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2005032501

[upravil dne 21/3/08 Ferry]

Odesláno

Zdravím,

no příští týden zajedu do servisu, aby mi proměřili, jestli je to opravdu alternátor a pak buď repasi nebo jsem našel na netu firmu Viktor Kadlec z Prahy 5, která repasuje a prodává alternátory i pro P 406. Ke všemu i novám baterka je v čudu, protože jsem na ní jel z práce a jelikož se za cesty nedobíjela, tak je totál vypraskaná.:(

Nemáte s tímhle chlapíkem a alternátory od něho někdo nějakou zkušenost?

Díky, Petr

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže nakonec jsem skončil u autoelektrikáře, cena repase 2145,- Kč. Všechno v pohodě, pouze výměna uhlíků a ještě dalších drobností v altíku. Pro plzeňské nebo připlzeňské, doporučuju p. Trdlička ze Šlovic.:super

Ovšem mám druhý problém, teče naftové čerpadlo, tudíž taky repas a ta vyjde asi na +/- 4 tis.:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...