Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teraz neviem ci som to dobre napisal.

Proste tam bola plna syntetika a chcem dat polosyntetiku.

Ci je to dobre pre motor a tak vsetko alebo nie?

THX

Odesláno

o rozlisovani mezi oleji stylem syntetika-polosyntetika jsem ti myslim uz psal svoje, je to kravina tak to furt neopakuj, predepsana je pouze vykonnostni specifikace oleje, a to bud API nebo ACEA ( je uvedena v manualu k autu ), nic jineho te nemusi zajimat, to jakou si das viskozitni specifikace zalezi spis na podnebi v jakem je auto provozovane, pokud bude jezdit na sibiri je lepsi 5W40, pokud v nasem mirnem pasu, je to jedno, takze kdyz das Total 7000 nebo 9000 nemusis nic resit, jen to, kolik jsi za olej ochoten zaplatit, vlastnostma a chovanim k motoru jsou uplne stejne

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

o rozlisovani mezi oleji stylem syntetika-polosyntetika jsem ti myslim uz psal svoje, je to kravina tak to furt neopakuj, predepsana je pouze vykonnostni specifikace oleje, a to bud API nebo ACEA ( je uvedena v manualu k autu ), nic jineho te nemusi zajimat, to jakou si das viskozitni specifikace zalezi spis na podnebi v jakem je auto provozovane, pokud bude jezdit na sibiri je lepsi 5W40, pokud v nasem mirnem pasu, je to jedno, takze kdyz das Total 7000 nebo 9000 nemusis nic resit, jen to, kolik jsi za olej ochoten zaplatit, vlastnostma a chovanim k motoru jsou uplne stejne

JJ...viem, mne ide len o to ci to mozem takto menit, kedze tam bolo daco ine a chcem tam dat ine. Ci to nebude vadit?

Odesláno

no a co jsi tam mel predtim ? vzhledem k mne zname historii tohodle tvyho auta, ktery bylo servisovano nejdrive v autorizovanem servisu a pak ho servisoval Rebik u Vasendu, tak bych rekl ze tam byl pouzivan olej Total 9000 5W40, ne ? Dal bych ho tam znova, pokud by se ti zdal drahej, dal bych tam Total 7000 10W40

Odesláno

no a co jsi tam mel predtim ? vzhledem k mne zname historii tohodle tvyho auta, ktery bylo servisovano nejdrive v autorizovanem servisu a pak ho servisoval Rebik u Vasendu, tak bych rekl ze tam byl pouzivan olej Total 9000 5W40, ne ? Dal bych ho tam znova, pokud by se ti zdal drahej, dal bych tam Total 7000 10W40

Ano, mas uuuplnu pravdu, presne tak to bolo a je.

No a pytal som sa na tu zmenu z 5W40 na 10W40, lebo v servisoch mi hovoria ze to \"nie je mozne\". Preto sa pytam aky by to malo vplyv na motor a tak.

Ale zasa verit servisu sa mi nechce, preto sa pytam tu :papa

Odesláno

Tak toto by tu malo byť na úvodnej stránke a tučným červeným písmom. Akonáhle je tu nejadá debata okolo oleja, hneď sa spomína syntetika a polosyntetika. :super

Posledný výrazný rozdiel medzi motorovými olejmi bol prechod z A na AD.

[upravil dne 22/4/08 pastorek]

Odesláno

OK...uz nebudem spominat syntetiky. Iba 5W40 a 10W40. Pozrel som ten olej a cena sa mi zda v pohode, nie je problem.

Takze doporucujete ponechat ten co je cize 5W40? Alebo zmenit za 10W40 ako mi radili v Peugeote ze by to mohlo pomoct tym hydrovahatkam?

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Zdvihatka taky klepu u V6 Mazde, takze to urcite nebude tim ze je to pazout. Zkus vymenit regulator laku oleje. :super

[upravil dne 22/4/08 f3Rd@]

Fuha...tak to pocujem prvy krat teda...hmmm

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Zdvihatka taky klepu u V6 Mazde, takze to urcite nebude tim ze je to pazout. Zkus vymenit regulator laku oleje. :super

Vidis, to ja pocujem skoro kazdy druhy den, ze u V6 od mazdy klepou zdvihatka, typek vymenil vsech 24 a nic, pak zjistil ze to je tim regulatorem. Ono to klepe, kdyz se to malo maze.

Odesláno

Vidis, to ja pocujem skoro kazdy druhy den, ze u V6 od mazdy klepou zdvihatka, typek vymenil vsech 24 a nic, pak zjistil ze to je tim regulatorem. Ono to klepe, kdyz se to malo maze.

Aha....OK teda, kde to najdem v motore? a co treba spravit?

Odesláno
Původně zaslal: genzer

10W40 je podle me rozumnejsi volba

Fajn...a mozes napisat aj preco?

A teda aj odpoved na moju otazku ci mozem prejst na tento ked pouzivam 5w40.

Dik

Odesláno

tak já nevim jaká je zkušenost všech ostatníc.. Ale já liju 10W-40 a přešel jsem z 5W-40. Olej si měním sám a žádný na výplach jsem do motoru nelil.. nebyl čas peníze atd.. žádný problém neregistruji...

Odpověď a moje zkušenot je.. Chceš-li ušetřit stačí 10W-40 bez problému.. (to je můj názor)..

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

tak já nevim jaká je zkušenost všech ostatníc.. Ale já liju 10W-40 a přešel jsem z 5W-40. Olej si měním sám a žádný na výplach jsem do motoru nelil.. nebyl čas peníze atd.. žádný problém neregistruji...

Odpověď a moje zkušenot je.. Chceš-li ušetřit stačí 10W-40 bez problému.. (to je můj názor)..

Dakujem za nazor, super!

Nejde o peniaze ale vraj ten 10w40 bude setrnejsi k hydrovahatkam tak preto.

Odesláno

Dakujem za nazor, super!

tak to prostě pořádně vypusť, vyměň filtr a nalij tam 10W-40.. Nic by se němělo stát.. samo oficiálně vy na to měl být nějaký výplach pokud se nepletu.. ale já jsem tovyměnil jak jsem říkal..

Odesláno

Dakujem za nazor, super!

tak to prostě pořádně vypusť, vyměň filtr a nalij tam 10W-40.. Nic by se němělo stát.. samo oficiálně vy na to měl být nějaký výplach pokud se nepletu.. ale já jsem tovyměnil jak jsem říkal..

Presne to chcem spravit a sam, ziadny servis.

Takze objednam olej, kupim olejovy filter, vypustim, nalejem novy a je.

Aky filter este? Alebo na co som zabudol?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...