Steiner Odesláno 10. říjen 2007 Odesláno 10. říjen 2007 OK. Jasný, jen jsem to jinak pochopil. Stojím si ale za tím, že teplota v okruhu kolem 100°C a více není pro žádného Pažouta standardní a pokud tak je, není něco v pořádku! První teplé podíly kapaliny od bloku motoru jdou pořád k topení a do malého okruhu (bez termostatu), abychom se v kabině a hlavně v zimě vůbec ohřáli:D. Po dosažení zhruba provozní teploty (viz. tabulka nahoře) se začne termostat otevírat do chladiče a od té doby už jen šmrdlá nahoru a dolu s otevřením, podle teploty v okruhu. Bezva regulační ventil:mrk Pokud se teplota zvedá, termostat se otevírá, žene více vody do chladiče, a přesto teplota okruhu leze nahoru (např. stojíš v koleně atp.), sepnou sahary mnohem dříve, než je vůbec dosaženo teploty 100°C. Takto by měl správný Pažout fungovat PS: Včera jsem si všiml, že jeden odvzdušňovák mám na výstupu z topení od motoru. Odvzdušňovák by mohl být i kolem termostatu. Jinak si ale myslím, že by se měl okruh většinou přes chladič nebo expansku odvzdušnit sám - je tam dírka. Odvzdušněním a kontrolou ale nic nepokazíš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.