Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No já se rozhoduju mezi 2,0HDi 66kW a 1,6HDi 90kW, z hlediska výkonu a momentu je to jasný. Zajímají mě spíš vlastnosti při jízdě, spotřeba a nejčastější problémy s těmito motory.

Odesláno

Spotreba hraje lepe pro 1,6 , jizdni pohoda pro 1,6 ,modernost motoru pro 1,6, udrzba (menenarocna pro ) 1,6, at se divam vselijak ja bych bral 1,6HDi , uvazoval jsem o tom motoru i do sveho auta ale jen protoze se nedela v takove vybave tak mam 2,2HDi

Odesláno
Původně zaslal: marshall

1,6 HDI 66kW kroutící moment 215 Nm při 1750 ot.

2,0 HDI 66kW kroutící moment 205 Nm při 1950 ot.

Jednašestka je novější konstrukce a lépe odhlučněná.

Pojistka je nižší, ale jak u které pojišťovny.

Pokud ti stačí výkon 66 kW tak si vyber 1,6 HDI.

Tento motor má perfektní spotřebu i odhlučnění.

Byl vyvinut ve spolupráci s Fordem a jak se říká více hlav více ví.

Odesláno
Původně zaslal: mares

Možná ti pomůže při rozhodování i tato funkce motoru 1,6 HDI 80kW, kterou jiné motory 1,6 nemají. Rázem máš krouťák z 240 Nm na hodnotě 260 Nm!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Funkce « Overboost », která se aktivuje při plném zatížení motoru mezi 1 500 1/min a 3 750 1/min, mu navíc umožňuje jednorázové navýšení až na 260 Nm při 1 750 1/min. Nárazově může být tedy maximální dosažená hodnota točivého momentu zvýšena o celých 8,3 %.

Takže, nyní jsem zvědav jak se rozhodneš, po zavalení technickými údaji .

Moje nynější volba motoru, by byla tato výše uvedená.

:super:super:super:super:super:super:super:super

Ovšem pokud budeš jezdit s větším zatížením, nebo na větší vzdálenosti, vyber si 1,6 HDI 80kW jak ti doporučuje mares.

Odesláno

Dnes jsem provedl útok na ideální spotřebu u mého vozidla.

Při průměrné rychlosti 66 km/hod. spotřeba u 1,6 HDI 66kW dle PP 4,1 l nafty.Podotýkám opravdu pohodová jízda, ale ne do běžného provozu.

Odesláno

No a já taky ujel cca 100 km, pohodová jízda s motorem 2,0 HDi 80 kW a průměrná spotřeba dle PP 5,4 l nafty - taky v pohodě no ne.. a to jsem se zasekal v koloně v Rožnově p.R. nebýt té zácpy, tak by to bylo určitě lepší.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Ja som v nedeľu išiel tak celkom pohodovo a na 580 km som spravil priemer 75 km/h a celkový priemer 4,5 l/100 km. :super

Na dvoulitra, solidní výsledek.Jakou výkonovou verzi máš?

Odesláno

No nestačím se divit jak vám to jezdí skoro zadarmo. Pokud pojedu se svojí 307 90km na šestou rychlost bere to taky 4l ale není to pro normální jízdu. Nezapomínejte že také záleží na kvalitě nafty! Na německou naftu nabo ještě možná na shell V-power diesel má auto o litr menší spotřebu než na obyč. naftu načerpanou v Čechách! měřil jsem to několikrát a pokaždé stejný výsledek!

Odesláno

Je to tak, jak popisuje Mares.Pohodová jízda a jízda na spotřebu, to pak jde jezdit kolem 5 l z obou stran.Pohybovat se v našem provozu a zbytečně neriskovat je vždy nad 5l.Přece jenom hnout s těma kg nějakou tu ropu stojí.To na dálnici v D rozpohybovat a udržovat rychlost, to je pohoda. Kvalita nafty tam i u mě dělá jistý půllitřík.

Odesláno

Škoda, že se nedá u nás pohodově jezdit pořád.Občas vyjedu za hranice a to se člověk diví jak majitelé BMW, Audi a ostatních značek se silnými motory jedou volně.Mimo obec je předepsaná devadesátka a všichni jí respektujou jedouce v koloně.

Pokud najedete na dálnici s velkým D, může automobil ukázat co má za sílu a vyrazit razantně vpřed.

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

Z hlediska spotřeby, pojistky atd. - 1.6HDi. Já mám 2.0HDi, 79kW, spotřeba 5.8-6.5.

Ale třeba platí Medvědovo - objem nenahradíš, dej si vyhledávání, probíralo se to několikrát:papa

Z hlediska pojistky je to stejné ale jen u Wustenrotu!!! Já tam nyní přecházím a mám to za rok 2800,-Kč. U mě je taky spotřeba asi v prd...., jezdím tak 5,6-6,5l, ale protože nejezdím tak často, zase to jinak provětrávám. Delší trasy jsou samo lepší. Je fakt že s 1,6HDi jsem ještě nejel, ale u 2,0HDi žádný velký točky, tak 2500 max.3000 a jede to pořád stejně, jak už se tu psalo. Když dám přívěsný vozík, ani to auto moc neregistruje. Jen jsem ještě slyšel že u výměny oleje je rozdíl staré a nové HDi v tom, že u starších motorů se mění jen ol.filtr a u novějších celý takový ksindl včetně filtrace asi za 2500Kč. Je to pravda nový HDičkaři?????

Odesláno

To je nějaká překombinovanost.

U 1,6 HDI což je nový motor, se mění olejová filtrační vložka za cca 300,00 Kč.Dále můžeš vyměnit prachový kabinový filtr, ale to už jsme někde jinde.

Odesláno

K tej prekombinovanosti:

Olejový filter

1,6 HDi cca 400,- Sk

2,0 HDi cca 130,- Sk

Palivový filter

1,6 HDi cca 2000 - 2500,- Sk

2,0 HDi cca 400 - 500,- Sk

Ostatné filtre majú porovnateľné ceny.

Objem oleja

1,6 HDi 3,8 l

2,0 HDi 4,5 l

Z uvedeného vyplýva, že možnože 1,6 HDi nie je lacnejší na prevádzku. Alebo sa mýlim? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

K tej prekombinovanosti:

Olejový filter

1,6 HDi cca 400,- Sk

2,0 HDi cca 130,- Sk

Palivový filter

1,6 HDi cca 2000 - 2500,- Sk

2,0 HDi cca 400 - 500,- Sk

Ostatné filtre majú porovnateľné ceny.

Objem oleja

1,6 HDi 3,8 l

2,0 HDi 4,5 l

Z uvedeného vyplýva, že možnože 1,6 HDi nie je lacnejší na prevádzku. Alebo sa mýlim? :myslim

Tak toto jsem tedy myslel:mad::mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...