Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém-bývalý majitel lil do auta pravidelně olej Castrol 15W-40 HIGHTEC,jenže já teď zaboha nemůžu právě tento olej sehnat(od Castrolu).Všude mají jen MOGUL,jenže i ten se jako 15W-40 vyrábí ve třech provedeních-GX,FELICIA a tu třetí si už nepamatuju.Já koupil litr GX,myslíte,že to mohu použít?

Předem díky za radu

Odesláno

Nejlepší verze je, že značku používáš pořád tu samou, ale ruku na srdce, kdo o autu na 100% ví, co tam lil majitel před náma...? Hlavní je, že tam budeš lít olej, co tam patří ... tedy tu 15w40 a ne třeba 0w40 apod ... hlavní je nemísit syntetiku a polosyntetiku. A od teď, když tam budeš lít ten MOGUL, tak už ho tam lij pořád, co to auto budeš mít ...

Odesláno

Nechápu, jak to myslíš ... jako, že bys taml lil jinej v zimě a jinej na jaře?? To je blbost. Syntetiku tam nelej a hotovo ...

A jestli myslíš, že z jara by stačilo namísto 15w40 třeba 15w30, tak to taky neřeš a lej tam furt to samý, ne???!!!

Odesláno

Myslím, že Oliverovi jde momentálně o to, zda může do stávajícího oleje DOLÍT olej jiného výrobce. Pokud bude stejná specifikace, tak v zásadě můžeš, ale já bych tedy s výměnou oleje nečekal na jaro, ale vyměnil bych ho zrovna a byl bych v klidu

Odesláno
Původně zaslal: Oliver Riedel

Ne,dneska sem kontroloval olej,mám to skoro na dolní rysce,sehnal sem litrovku Mogulu a na jaře sem plánoval výměnu oleje-jako že bych starej vypustil a dal novej.

Víš 100%tně, kolik ten olej už má najeto??? Pokud ne, vyměň ho už nyní a máš na 10 tkm pokoj

Odesláno

Aha - tak to jsem nerozuměl, promiň ... dneska jsem před odjezdem na hory udělal to samé. Mám tam normálně Valvoline, který jsem nesehnal a tak jsem tam dal Mobil1, ale uplne stejnou viskozitu, takze v tom nevidim zadny problem. 1L tam klidne dolij, a na jare udelej vymenu komplet...

Jenom pro informaci. Mne si to na 15tisic km (mezi vymenami oleje) vezme, ze tam musim dolevat 3l, coz si myslim, ze u takhle staryho (12let) ropaka je vcelku cajk...

[upravil dne 2/2/2007 Neon]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Ne,dneska sem kontroloval olej,mám to skoro na dolní rysce,sehnal sem litrovku Mogulu a na jaře sem plánoval výměnu oleje-jako že bych starej vypustil a dal novej.

Víš 100%tně, kolik ten olej už má najeto??? Pokud ne, vyměň ho už nyní a máš na 10 tkm pokoj

No podle původního majitele měněno před 6 000.Právě proto sem chtěl počkat až na jaro.

Odesláno

Dobře,takže k tomu litru mám teď koupit 5 dalších toho samýho?:DDobře,poslechnu rady starších a zkušenějších.

Nezapomeň na filtry (olejovej a aspoň vyfoukat vzduchovej - i když já bych ho taky rovnou vyměnil)

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Aha - tak to jsem nerozuměl, promiň ... dneska jsem před odjezdem na hory udělal to samé. Mám tam normálně Valvoline, který jsem nesehnal a tak jsem tam dal Mobil1, ale uplne stejnou viskozitu, takze v tom nevidim zadny problem. 1L tam klidne dolij, a na jare udelej vymenu komplet...

Jenom pro informaci. Mne si to na 15tisic km (mezi vymenami oleje) vezme, ze tam musim dolevat 3l, coz si myslim, ze u takhle staryho (12let) ropaka je vcelku cajk...

Mě se olej taky dlouho držel v normálu,jenže teď sem piškota měl týden u jednoho lakýry a mládenci,co mu pomáhají asi s autem dělali psí kusy.Takže benzin téměř na nule,2 litry oleje v čudu,v neděli to musím vzít na dílnu,začali mi bouchat čepy...

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Dobře,takže k tomu litru mám teď koupit 5 dalších toho samýho?:DDobře,poslechnu rady starších a zkušenějších.

Nezapomeň na filtry (olejovej a aspoň vyfoukat vzduchovej - i když já bych ho taky rovnou vyměnil)

Ju,tak to už sem zvyklej ze škodovky:D

Odesláno
Původně zaslal: komisar

nic naplat pokud dám auto někde do servosu či na opravu a olej zmizne i s palivem to bych si nenechal líbit

Bohužel jim nic nemůžu dokázat.Jen vím,že k nim auto už nikdy nedám.

Odesláno

Mne si to na 15tisic km (mezi vymenami oleje) vezme, ze tam musim dolevat 3l, coz si myslim, ze u takhle staryho (12let) ropaka je vcelku cajk...

To je slušný, já po necelých 11-ti tisících dolíval asi 0,5 litru a už jsem se chtěl hrozit, že budu muset měnit gufera na ventilech :D

Jinak s tou výměnou oleje bych ani nečekal, je krásně, teplo, dá se vyměnit kdekoliv. A pokud tam odteď budeš lít olej jedné viskozity (teď asi 15W40), tak si bude motor jen broukat :super Jo a s těma chlápkama z lakovny bych si asi dal delší řeč ;)

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Mne si to na 15tisic km (mezi vymenami oleje) vezme, ze tam musim dolevat 3l, coz si myslim, ze u takhle staryho (12let) ropaka je vcelku cajk...

To je slušný, já po necelých 11-ti tisících dolíval asi 0,5 litru a už jsem se chtěl hrozit, že budu muset měnit gufera na ventilech :D

Jinak s tou výměnou oleje bych ani nečekal, je krásně, teplo, dá se vyměnit kdekoliv. A pokud tam odteď budeš lít olej jedné viskozity (teď asi 15W40), tak si bude motor jen broukat :super Jo a s těma chlápkama z lakovny bych si asi dal delší řeč ;)

Šlo hlavě o to,že tam bývalý majitel pořád lil stejnou značku-CASTROL.Ten bohužel v Lounech nikde neprodávaj.Takže sem teď dolil asi třičtvrtě litru značky MOGUL,odjedu s tím hory a po návratu olej komplet vyměním.Má někdo zkušenost s motorovým olejem Shell Helix super?Je to taky 15W-40.Mají tu na něj akci,navíc Shellku mám od bydliště nejblíž.

Co se lakovny týče,šéf tý lakovny je kamarád z firmy,do lakovny jezdí jako šéf jen o víkendech,a tak si nedává pozor,co mu s auty dělají jeho zaměstnanci během týdne.Každopádně ale auto nastříkal výborně.

Odesláno

No s takovým \"šéfem\" lakovně nepředpovídám dlouhou budoucnost - negativní reklama se šíří jako lavina a servisů je jako když na*ereš. Stačí, aby tam podobnou zkušenost udělalo pár lidí a v takovém městě jako jsou Louny si bude jen těžko zvedat reputaci.

Odesláno

Jen dotaz- i přes to,že sem olej dolil,se mi při otočení klíčku na první pozici rozsvítí kontrolka STOP a mazání.Není doufám na vině něco jinýho než jen málo oleje?:myslim

Něco se tu psalo o špatné čidle,dá se to nějak zjistit,zda je to jenom tím?

[upravil dne 3/2/07 Oliver Riedel]

Odesláno

Jen dotaz- i přes to,že sem olej dolil,se mi při otočení klíčku na první pozici rozsvítí kontrolka STOP a mazání.Není doufám na vině něco jinýho než jen málo oleje?:myslim

Něco se tu psalo o špatné čidle,dá se to nějak zjistit,zda je to jenom tím?

[upravil dne 3/2/07 Oliver Riedel]

Pokud ještě nemáš nastartováno, svítí STOP, dobíjení, mazání a chladící kapalina... ;) Po nastartování musí všechno zhasnout (max. po dvou vteřinách stopro...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...