Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi,tak neustále řeším problem s zadní nápravou,ale už na 100%vím že jsou špatný tlakový koule.Někdo mi tady říkal že jsou shodné jako u Citroenu BX tak se vás chci zeptat jestli stim nekdo nema určitiou zkušenost,nerad bych nakoupil věc za 1100kč a pak ji měl doma na výstavu:nevim...Předem všem velky dík za cokoli k napravě 4X4....:papa

PS:Neví někdo kolik bude stat to ložisko kardanu ve střední časti vozidla??(uložení kardanu)

Odesláno

Ahoj,pokud jsou ty koule stejné jako v Citroenu BX tak se nemusí měnit a dají se dofoukat dusíkem. Podmínkou je, aby v těch koulích nebyla proražená plastová membrána. Na každé té kouli by měl být vyražen údaj o hodnotě tlaku a na tuto hodnotu by se měla nafoukat. Cena za dofouknutí koule se pohybuje okolo 250,-Kč/ks. Lidi co se tím zabývají Ti změří tlak v těchto koulích protitlakem a podle potřeby doplní. V případě nulového tlaku zjistíš proraženou membránu vyšroubováním plnícího šroubu a otočením otvoru směrem dolů. Pokud z koule nebude vytékat olej, měla by být dobrá. Měl bys to poznat i na tom šroubu, jestli je od oleje nebo je suchý.

Pokud něco ozvi se.

Pepa

Odesláno

Citröen má vzadu 2 koule, kdežto 405 Mi16x4 pouze jednu a nová stojí okolo 5.000,- !!!! Zaměnit to za tu levnější z citröenu jde, ale žádná koule od citroěnu nemá stejný tlak jako ta na 405ku, takže bych se být tebou vyprdnul na experimenty a koupil originál co tam patří. :papa

Odesláno

Ono to Dundee tak jednoduche neni ,ale ja bych nejdriv zkusil jestli jde ta stara dofoukat a potom kdyz se jedna o MI tak do te s vetsim tlakem , u SR jedokonce jina nez u MI a T16 .

Bohousi u tebe jiz nesla udelat dofuk te koule nebo jsi to ani nezkousel ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...