Vopičí Odesláno 29. prosinec 2006 Odesláno 29. prosinec 2006 Jo a sedí to moc pěkně (nižší těžiště a širší gumy jsou vždycky znát), spotřeba je asi sice možná větší, ale nejezdím denně, takže to taky vypouštím. Citovat
Vvitty Odesláno 29. prosinec 2006 Odesláno 29. prosinec 2006 rychlomery se nastavuji na toleranci -0 + 5% uz z vyroby proto, aby se nekdo potom nemohl hadat s vyrobcem, az ho zmeri a on bude tvrdit ze mel na ukazateli 50... a dnes uz mnohdy i z komercnich duvodu (dedku, to nam to jeedeeee, ta 1.2HTP !!!) zalezi to kupodivu i na tlaku v pneu, sjeti vzorku, a s rostouci rychlosti je to horsi a horsi... marceli, nic si z toho nedelej, tohle je lety zazity omyl... projdi si prispevky, kdekdo tu pise o tachometrovych udajich... kdyz to vezmeme do dusledku, ono to stejne nic jineho neni, protoze aspon ty mechanicke meri otacky kola, resp. nahonu. az digitalni zacinaji byt osazovany accelerometry. Citovat
vinorak Odesláno 5. leden 2007 Odesláno 5. leden 2007 Já mám na 1.1 na léto 185/60 R14 a na zimu 165/70 R13 a je to tak akorát. V létě to sedí jak přibitý a jezdim tak za 6l. Na zimákách to žere taky nějak ale v zatáčkách je to bída a furt by to hrabalo Citovat
Crack Odesláno 5. leden 2007 Odesláno 5. leden 2007 Lepší sou 185/60/14 Jinka když měl kámoš gumy 165/65/13 tak kolik jel ve skutečnosti,když měl na tacháku 165km/h? Citovat
Crack Odesláno 6. leden 2007 Odesláno 6. leden 2007 Původně zaslal: Vopičí Co třeba 145:D:D Fakt jo,tak to je mazec no:) Citovat
Vopičí Odesláno 6. leden 2007 Odesláno 6. leden 2007 Je to velice nepřesnej odhad, ale pokud vím, dřív bylo všeobecně známý, že čím větší rychlost, tak tím víc rychloměr kecá. Jinak řečeno neplatí úměra mezi zvyšující se rychlostí reálnou a rychlostí, kterou ukazuje rychloměr. Pokud mi hluboko v paměti dobře uvízlo číslo,který si teď vybavuju, tak starý rychloměry prej ukazovaly s přesností od 15%...Dobrý ne:D:D Ale dnes je to už jiný (snad:D), rychloměry jsou už digitální a přesnější, ale pořád platí jedno: 1.Rychlost udáváná rychloměrem nikdy nesmí být menší, než rychlost skutečná. 2.Je stanovená maximální odchylka, která říká, že při 50km/h na rychloměru nesmí auto jet skutečnou rychlostí menší než 41km/h. Takže pokud někdo má v autě ručičkovej rychloměr, kterej má dělení po 5 km/h a bude mi tvrdit, že jel např 172km/h, tak to vzhledem k toleranci rychloměru a přesnosti odečtení považuju za dobrej vtip:cool: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.