Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravice do placu borci. 
Řešil jste někdo někdy protimrazovou zátku? Ztrácí se mi voda a dnes mi mechanik zjistil, že netěsní právě tahle zátka (nerozumím tomu). Říkal, že tudy únik vody ještě neřešil. Dá se zátka sehnat jako díl nebo je jiný řešení?

Auto je Peugeot 308sw, 1,6 blue hdi, 88kw, rok 2014. 
Diks 🤜🏻🤛🏻

Odesláno

ahoj, zátka bude pravděpodobně zrezivělá a proto to teče, obvykle je k ní špatný přístup (mrazovek je v motoru více a většinou teče ta nejméně přístupná), výměna zátky je jednoduchá, ale musí se toho hodně demontovat, aby ses k ní dostal, je to normální náhr. díl, navíc pasuje většinou na všechny motory značky;)

zátka často shnije u motoru kde se nemění chlad. kapalina podle předpisu výrobce :myslim 

Odesláno

Díky. Je to zátka nad startérem, takže přístup, jak k penězům. 
Jinak kapalina měněna naposledy v cca 250000km, teď mám 263000km. 🤔

Odesláno

tak to máš super, starter ven a je to 👍, třeba zezadu hlavy se vytahuje dost blbě..., zátku vytahuju tak, že do ní navrtám dírku 3mm, našroubuju ocelový vrut a přes páku vytáhnu, novou zátku naklepni zpátky do otvoru

jinak s tou chlad. kapalinou--ta neztrácí po celou dobu svoje protimrazové vlastnosti, ale ztrácí tzv. inhibitory koroze (odolnost proti korozi) 

Odesláno

Co mi říkal mechanik, tak je to ta nejhůř přístupná. Tak možná je to ta, co píšeš, nevím…? 
S tou kapalinou právě nechápu, páč ji měním pravidelně. 🤔

Odesláno

aha, já četl ZA starterem a ona je NAD starterem, pokud myslíš v hlavě, tak to má tvůj mechoš pravdu, bohužel velmi špatný přístup  🙄,  dá se to udělat za jednu směnu, pokud půjde vše normálně povolit 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...