Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, hledal jsem tu ale nic nenašel tak bych se chtěl zeptat, zda už někdo řešil výměnu fapu u 3008 1.5.bluhdi rok 2018 je to fap komplet z nox? A nebo jestli někdo nechal čistit nebo dával náhradu? Děkuji za informaci 

Odesláno

Čištění u 1.5 nic neřeší ;) Tipuji že máš zavadu P20EE, což je nízká učinost systému denox, který může a nemusí být způsoben trojkobem kat/fap/scr ;)

Problém v něm bývá to, že se opotřebuje právě SCR katalyzátor a poté dochází k výše uvedené závadě, ale tuto závadu může způsobovat mnoho věcí.. od špatných výfukových ventilů, přes zakarbonovaný chladič EGR, ucpaný nebo poškozený vstřikovač adblue až právě po SCR kat.

Nikdy tam není problém s tím, že by FAP byl ucpaný.. takže vypláchnutí nic neřeší, ale naopak ještě více poškozuje SCR.

Jinak je to aktuálně investuce okolo 47t za origo kat a cca 5t za vstřikovač ;) Druhovýroby většinou nedají půl rok až rok a chyba je zpět...

Většinou to řešíme deaktivací SCR/ADblue 

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj děkuji za zprávu, byl jsem u kamaráda v peugeotu který to vyčetl udělal měření a řekl, že fap je u konce životnosti, co se týče Adblue trysky tu jsem vyčistil trochu byla nabalená. Jinak mám najeto 170000km a všude mi říkají že jsme s tím nejeli hodně. Jinak v diagnostice mám napsáno výměna fapu po 1700km Regenerace dělá po cca 320 km. Jinak tenhle fap nelze vyčístit aby běhal normálně. 

Upraveno uživatelem Poldík 70

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...