Poldík 70 Odesláno 2. listopad 2025 Odesláno 2. listopad 2025 Ahoj, hledal jsem tu ale nic nenašel tak bych se chtěl zeptat, zda už někdo řešil výměnu fapu u 3008 1.5.bluhdi rok 2018 je to fap komplet z nox? A nebo jestli někdo nechal čistit nebo dával náhradu? Děkuji za informaci Citovat
ChouLu Odesláno 2. listopad 2025 Odesláno 2. listopad 2025 Čištění u 1.5 nic neřeší Tipuji že máš zavadu P20EE, což je nízká učinost systému denox, který může a nemusí být způsoben trojkobem kat/fap/scr Problém v něm bývá to, že se opotřebuje právě SCR katalyzátor a poté dochází k výše uvedené závadě, ale tuto závadu může způsobovat mnoho věcí.. od špatných výfukových ventilů, přes zakarbonovaný chladič EGR, ucpaný nebo poškozený vstřikovač adblue až právě po SCR kat. Nikdy tam není problém s tím, že by FAP byl ucpaný.. takže vypláchnutí nic neřeší, ale naopak ještě více poškozuje SCR. Jinak je to aktuálně investuce okolo 47t za origo kat a cca 5t za vstřikovač Druhovýroby většinou nedají půl rok až rok a chyba je zpět... Většinou to řešíme deaktivací SCR/ADblue pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Poldík 70 Odesláno 17. listopad 2025 Autor Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) Ahoj děkuji za zprávu, byl jsem u kamaráda v peugeotu který to vyčetl udělal měření a řekl, že fap je u konce životnosti, co se týče Adblue trysky tu jsem vyčistil trochu byla nabalená. Jinak mám najeto 170000km a všude mi říkají že jsme s tím nejeli hodně. Jinak v diagnostice mám napsáno výměna fapu po 1700km Regenerace dělá po cca 320 km. Jinak tenhle fap nelze vyčístit aby běhal normálně. Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem Poldík 70 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.