Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcel by som sa poradit , chcem vymenit Reproduktory v mojej 406

Ja som planoval do dveri dat 165mm 2-pasmove HERTZ DCX 165

a do stlpikov Taktiez Hetz 10cm ,

Lenze neni to blbost davat do dveri 2 pasmove ? Ked vpredu mam este jedny vysky ? A vysky a dverove reproduktory idu od autoradia cez vyhybku a ak ano kde je ?

Dakujem

Odesláno

Ahoj, vyhybku na povodnej instalacii (teda pokial tam nebola dorabana predchadzajucim majitelom) urcite nehladaj. Na ISO konektore (samec) je pravdepodobne zdvojena kabelaz z pinov iducich na lave a prave predne repro. Takze to je originalne hifi riesenie ala Peugeot.

Davat koaxialy do prednych dveri nemusi byt blbost, ak su ulozene vyssie (teda nie pri podlahe) a maju natocitelny vyskac. Vtedy mozu zahrat aj dobre - ako kazdemu chuti. Lenze DCX nemaju natocitelny vyskac.

Vyriesit by si to mohol tymi vyssie polozenymi 10 cm koaxialmi - vtedy by si pri troche kompromisu nemusel robit nic, iba vymenit a spravne pozapajat repra a ides.

Odesláno

Co sa tyka ulozenia to je presne tam pri podlahe...

Takze kludne mozem dat do prednych dveri koaxialne 2 pasmove reproduktory.

Nevies mi poradit nejake Kvalitne Repro s natocitelnymi Vyskami ?

Odesláno

koax do předních dveří, jsou vyhozené peníze, a když jsou u podlahy tak teprv:aut

kup si komponetní a bude to o něčem jiném ;)

koax je vhodnej tak akorát do zadního plata :roker

originál repro bývá nejčastěji skutečně rozvojená kabeláž kdy do středobasu jde vše a výškáč je ořezanej od spodního pásma pomocí kondenzátoru (taková bakule na drátech, umístěná au u víškáče) čoš také není to nejideálnější, vyhybku to prostě nenahradí ta ten signál rozdělí a do víškáče a středobasu jde jen co má.

Odesláno
Původně zaslal: Silvius

Co sa tyka ulozenia to je presne tam pri podlahe...

Takze kludne mozem dat do prednych dveri koaxialne 2 pasmove reproduktory.

Nevies mi poradit nejake Kvalitne Repro s natocitelnymi Vyskami ?

Zle si ma pochopil, myslel som tym, ze mozu hrat dobre, ak su polozene vyssie. Pokial ich mas celkom dole, tak plati odpoved mk405.

Odesláno

Ked chces ostat u Hertzov, ja som tam napral DSK 165 a stazujem sa len na chybajuci vykon (krmim to z radia). Maju kondiky na vyskace aj na stredobasy (teda 4ks), teda ziadne carovanie s vyhybkami nehrozi - je to nizsia stredna trieda (nechcel som napisat ze low end, pretoze na spodok maju daleko ;) ). Ale mne priniesli oproti povodnym bakelitom vela vela radosti.

2mk405: si ma zaskocil s tym, zeby som kdesi v palubke mal najst na kabelazi kondiky na vyskace. V seriovke som palubne repro nemal, iba tie bakelity vo dverach, myslis, ze tam tie kondiky aj tak su? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: berger

Ked chces ostat u Hertzov, ja som tam napral DSK 165 a stazujem sa len na chybajuci vykon (krmim to z radia). Maju kondiky na vyskace aj na stredobasy (teda 4ks), teda ziadne carovanie s vyhybkami nehrozi - je to nizsia stredna trieda (nechcel som napisat ze low end, pretoze na spodok maju daleko ;) ). Ale mne priniesli oproti povodnym bakelitom vela vela radosti.

2mk405: si ma zaskocil s tym, zeby som kdesi v palubke mal najst na kabelazi kondiky na vyskace. V seriovke som palubne repro nemal, iba tie bakelity vo dverach, myslis, ze tam tie kondiky aj tak su? :myslim

pokud jsi neměl výškáče v palubce tak nebu ani kondíci :mrk vypadá to stejně jako u tech DSK na vejškách ale u stredobasu není nic

Odesláno
Původně zaslal: Silvius

Takze radsej si kupit tie Komponentne s vyhybkou , zrusit kondenzator a miesto neho dat vyhybku , nevies mi poradit nejake Komponentne Repro ktore by si mi doporucil ?

Thnx

přímo z rádia na výhybky a z výhybky na výškáč a na středobas (žádné rozdvojení kabelu, vše má své piny)

pokud na rádio okolo 2000,- tak helix blue 62 nemá konkurenci, dali by se i ty DSK 165 aly výhybka je výhybka :P kondík ji nenahradí :roker

pokud něco lepšího tak okolo 3500,- třeba rainbow

Odesláno

Vcera som sa pozrel ake mam to tam za sumitka , a s prekvapenim zom zistil

ze ked som vytiahol Vysky , tam je este zabudovany jeden kabel s konektorom

taktiez v stlpikoch v zadu (Beak) som nasiel kabel s konektorom , vyzera ze je to prepripravenne , len zapojit reproduktor ... Len otazne je preco niekto robil si namachu a tahal celym autom nove kable ...

Odesláno

mk405: by sis tu větu o kompech měl někam uložit abys jí nemusel pořád psát:D

berger:zkus si u někoho kdo má kompa pořádně poslechnout hudbu a sám uvidíš jakej je v tom rozdíl od koaxu.Taky sem je tam namontoval a do koaxu bych už nikdy nešel tot můj názor.

co se týče kabeláže origo bývá dost často podobná zvonkovým drátům.říká se kvalitní repro půl kvality zapotřebí je i kvalitní montáž.k reprům se dává kabel 2x2,5qmm.budeš-li chtít doplnit o zesik nebudeš je muset znovu měnit.

[upravil dne 20/7/06 Capy]

Odesláno

Koaxialy a lacne kompa, ktore maju vyhybku len pre vyskovy reproduktor a basak ide priamo maju jednu velku nevyhodu.Kedze do stredobasu ide priamy signal, tento reproduktor sice z utlmom a skreslenim, ale predsa hra aj cast stredovyskovych frekvencii, ktore hra aj vyskac. Potom nastava situacia, kedy sa tieto dva reproduktory v urcitom pasme frekvencii prekrivaju, a tato cast je zdvoraznena.Pri vacsej hlasitosti to byva az neprijemne.Oproti tomu pri kvalitnych kompach, kde cez vyhybku idu oba repro hra kazdy z nich svoju cast frekvencii.

Tiez ked som vymenil povodne repro za koaxi myslel som ze hudba je super, ale ta prava radost nastala az z prichodom kvalitnych kompo repro.Koaxy ani obyc. kompa by som uz nedaval.

Podla mna je vzdy lepsie kupit lacnejsie radio a usetrene koruny dat do lepsich repro.Vysledny zvuk je omnoho lepsi ako v opacnom pripade.

Odesláno
Původně zaslal: Capy

mk405: by sis tu větu o kompech měl někam uložit abys jí nemusel pořád psát:D

berger:zkus si u někoho kdo má kompa pořádně poslechnout hudbu a sám uvidíš jakej je v tom rozdíl od koaxu.Taky sem je tam namontoval a do koaxu bych už nikdy nešel tot můj názor.

co se týče kabeláže origo bývá dost často podobná zvonkovým drátům.říká se kvalitní repro půl kvality zapotřebí je i kvalitní montáž.k reprům se dává kabel 2x2,5qmm.budeš-li chtít doplnit o zesik nebudeš je muset znovu měnit.

[upravil dne 20/7/06 Capy]

jj chtělo by to uložit :D

kabeláž na rádio stačí 1,5až2qmm a když budeš chtít dát zesík tak to stejně musíš vyměnit protože zesík bývá v kufru takže tahaš dráty odtamtud a ne od rádia tak se výměně nevyhneš :mrk:roker

Odesláno

DSK maju kondiky na vyskac aj na stredobas osobitne. Nie som elektrotechnik, vysvetli mi prosim niekto, v com je rozdiel (hardverovy) medzi dvoma kondikami v pripade DSK a medzi tym istym riesenim cez vyhybku? Dakujem. :papa

post-0-14109594732226_thumb.jpg

Odesláno

DSK maju kondiky na vyskac aj na stredobas osobitne. Nie som elektrotechnik, vysvetli mi prosim niekto, v com je rozdiel (hardverovy) medzi dvoma kondikami v pripade DSK a medzi tym istym riesenim cez vyhybku? Dakujem. :papa

no jde hlavně o kvalitu ořezání která záleží na použitých el. součástkách, ve výhybkách jsou navíc cívky atd. třeba u kvalitnějších výhybek se kouká i na strmost ořezání případné ztlumení výškáčů. V recenzích se kouká i na tloušky drátů na cívce a chlazení, vyřešení plošnáků a jejich přemůstkování kablíkama.

Ale vpodstatě jde o kvalitu/cenu použitých součástek a jejich vliv na výsledný zvuk :roker

Odesláno

dik za vysvetlenie, najviac ma vsak presvedcila ta posledna veta s lomitkom :D:super

PS: ze tak nikto nekomentuje inspirujuce pozadie obrazku :aut

no jo no já to říkám pořád že kvalita je úměrná ceně :D

koberec je dobrej zvlášt v dětském pokoji, ale viděl jsem lepší se silnicema ;) ten si pořídím a nějaké modeli peugetů a ..... :aut

Odesláno

no videl som aj podsvietene vyhybky, take pekne, svietili na modro a boli velmi drahe - tak to ma byt, lebo to je ZNACKA, ako povedal ten predavac :cool:

ee, tu staru chlpanu mam v garazi na ponku - ten \"silnicovy\" koberec maju v Lidli za babku, uz tam beziiim... :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...