Potrs130 Odesláno 4. červenec 2025 Odesláno 4. červenec 2025 Ahoj, předem se omlouvám jestli jsem založil nové vlákno které už tu je, ale ať jsem hledal jak jsem hledal tak jsem informace nenašel. Chtěl bych poprosit zda někdo neznáte hodnoty diferenciálních tlaků FAP filtru u 1.6 HDi 82kW 9HL, jde mi hlavně o horní mezní tlak kdy jednotka vyhodnotí filtr jako ucpaný. Trochu nastíním situaci. FAP byl dvakrát na čištění, poprvé vydržel 5 let než se rozsvítila kontrolka a podruhé půl roku. Vyměněno bylo čidlo teploty před filtrem, protože ukazovalo 14°C při běžícím motoru na volnoběh a 25°C při zvýšených otáčkách. Regenerace probíhá co 16 km. Než se koupí nový filtr, chtěl bych se zeptat jaký maximální dif. tlak filtru už je u tohoto motoru a ŘJ braný jako nepřípustný a vyhodí chybu. V našem případě ta chyba vyskočí při cca 3500ot/min kdy je dif. tlak 110mBar. Na volnoběh je dif. tlak 16mBar. Nucená regenerace nelze dokončit, protože během ní vyskočí chyba filtru. Ze zoufalství jsem vyměnil i snímač tlaku abych věděl, že starý v průběhu měření neulítne a chyba nevznikne kvůli němu, nicméně snímačem to nebylo. Ty hodnoty konkrétně k FAPu jsem našel jen jednou asi před půl rokem a už je nemůžu najít, nicméně tam bylo, že při zanesení z 15% může být dif. tlak FAPu až 200mBar, proto mě zaráží chyba už při 110mBar, ale nevím jestli ty hodnoty jsou správné. Moc děkuji za každou radu. Petr Citovat
ChouLu Odesláno 4. červenec 2025 Odesláno 4. červenec 2025 16mbar na volnoběh je špatně v zátěži by tam mělo být max do 100 baru. Nicméně regenerace po 16km je špatně.. a je tam evidetně problém.. např špatná korekce na vstřikovačích Citovat
Potrs130 Odesláno 4. červenec 2025 Autor Odesláno 4. červenec 2025 Já jsem myslel, že ty časté regenerace jsou kvůli snaze o vypálení spalitelných usazenin ve filtru, ale nemůžou se vypálit protože to vyhazuje chyby filtru. Každopádně díky tvé odpovědi teď vím, že ty hodnoty jsou špatné a zaměřím se na vstřikovače a nechám filtr buď vyčistit nebo koupím nový. Děkuji za odpověď Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.