Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím. Mám Citroena C4 1.6 NFU s automatem AL4. Dnes se mi stalo že mi několikrát při zastavení vypadla rychlost (jako kdyby převodovka hodila N) a při přidání plynu při rozjíždění mi tam tu rychlost kopla dost prudce až to bylo nepříjemné. Ta rychlost tam padne se zpožděním i když ji vyřazovat nemá. Dělá to při zastavení a následném rozjetí. Nevíte na co se zaměřit? Děkuji. Nájezd 60000 a olej jsem měnil a dal tam to co mi doporučil Vojtouner. 

Upraveno uživatelem jakubkarosa
Odesláno (upraveno)

Olej byl vyměněn správným postupem? To jest vylejt, vrátit zpátky plastovej trn a vypoušťák, nalejt 3 litry oleje, nastartovat, zařadit rychlosti a na diag kontrolovat, kdy dosáhne olej teploty 60°°, povolit vypoušťák, počkat, až přestane týct olej a zašpuntovat? Jinak tyhle převodovky kopou.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Musíš mít origo diag, jinak se nehneš, Nejdřív načíst chyby, to vyhazování rychlosti by mohlo dělat čidlo zařazeného stupně. Pokud ne, tak sledovat tlaky na všech stupních, jaký auto požaduje a jaký je reálný, jestli přepínají ventily ve správném sledu podle toho, co máš zařazeno.

Odesláno (upraveno)

To jsem nedělal. Může to mít na to vliv? A kde to v té diagnostice najdu? Chybu to ukázalo jednu. Měnil jsem komplet chladící kapalinu. Zdá se mi že je teplota oleje vysoká v té převodovce. Ukazovala i 100°.

IMG_20250226_135843982.jpg

IMG_20250226_140145285.jpg

Nepomohlo by udělat proplach převodovky? Olej tam byl 20 let a nájezd 60000 km. Nebo vyndat hydroblok a vyčistit od usazenin. 

Odesláno (upraveno)

Teplota motoru na to nebude mít vliv. Olej okolo 100° po zahřátí motoru a jízdě je normální. Jestli pomůže proplach neporadím, neviděl jsem starej olej a jeho stav. Nicméně prošlo mi rukama několik těchto špajzek a ani po 300k ten olej nebyl v hrozným stavu a byl čistý. 

Ale máš tam malý tlak oleje. 2.5 bar je už na hraně. Ideál je 2.75, při 2.7 to ještě jede, méně už dělá problémy. Takže buď horší solenoidy, které propouští nebo upravit tlak přímo na hydrobloku. 

Je to v převodovce, karta oprav, telecoding. Je to tam hezky popsaný, jak to správně odečíst podle toho kolik se dolilo apod. 

Odesláno (upraveno)

Super. Jak se upravuje tlak na hydrobloku? A jaké myslíš že tam mám solenoid (jak poznám zda se jedná o starý nebo nový typ)?. Říkal jsi něco o starém a novém typu. Chtěl bych tam koupit ty co tam jsou. Případně bych tě poprosil o odkaz které a kde jsi je kupoval. Je to rok 2005.

Odesláno

Zjistíš to podle VIN jaký máš koupit. Starý a nový typ podle OPr kódu ale nevím od kdy sw dávaly novy5. Ale jelikož i auta z roku 2008 mají ještě starý... 

Než se začneš hrabat v nastavení bloku a rozesereš to úplně zbytečně, resetuj stav oleje a udělej adaptace. 

Odesláno (upraveno)

Olej jsem resetoval a adaptace udělám dnes. Když nepomůže tak jak myslíš to nastavování bloku? V software nebo přímo když si ho vyndám se na něm něco nastavuje? 

IMG_20250226_161356410.jpg

Tohle mi vypsala benzínová jednotka. Myslím že jsou důležité chyby U1003 a U0103.

Odesláno (upraveno)

Musíš blok vyndat a poladit ručně, pak složit, naplnit olej a měřit. Je to piplačka. 
Nicméně bych tipl, že tvůj problém věz v U0103... To jsi sem měl dát hned. Buď máš problém se samotnou jednotkou převodovky nebo někde v CAN kabelech mezi ECU a jednotkou převodovky, případně jestli na to není nějaká svolávačka, i to je možný. 
Ale s tím kolik tam máš chyb to bude na delší trať.

Odesláno

Co je ECE? První chyba vyloučena- vetrák funguje, 2-4 chyba- vadný spínač brzdových světel, 5-6 chyba bude souviset s převodovkou, a poslední tři chyby souvisely s MAP senzorem. Po smazání chyb už tam nesvítí nic. 

Myslíš že je problém v software převodovky že zminuješ svolávačku? 

Odesláno

Jo, je to možný, ale to spíš jen tak rozumuju. Protože vím, že na některý 307 např byla svolávačka kvůli softu v BSI a servu, dky tam svítila taky závada komunikace přes sběrnici CAN, sem tam to kravilo, a bylo to jen softem. Ale s jistotou to říct nemůžu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...