jardas Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Nesetkal jste se někdo s problémem vlhkého vzduchu z klimatizace? Když zapnu nebo vypnu klimatizaci, tak je chvíli cítit dost vlhký vzduch. Po čase to přestane a klimatizace normálně funguje. Jen pro upřesnění - klimatizace je automatická a kondenzovaná voda zpod auta vytéká (nevím jestli dostatečně, ale vytéká). Dík za pomoc. Citovat
Jirkap Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 ano je to dost častý jev... vetšinou je to filtrem.... a pak vyčistit celou klimu Citovat
jardas Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Máš na mysli pylový filtr? Klimu jsem čistil. Citovat
Jirkap Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Původně zaslal: jardas Máš na mysli pylový filtr? Klimu jsem čistil. Ano přesně tak... ten prach tam hnije a ještě když se přidá do toho voda... je to humus... podívej se na to.. Citovat
jardas Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Zkusím to a uvidím. Dík, snad to pomůže. Citovat
Jirkap Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Původně zaslal: jardas Zkusím to a uvidím. Dík, snad to pomůže. Pak dej vědět Citovat
jardas Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Vědět dám, ale je mi divné, že je to vždy jen při zapnutí nebo vypnutí klimy (mám na mysli přepnutí z režimu AUTO na ECO nebo po startu motoru a tedy spuštění větráku). Kdyby to bylo filtrem, tak to asi fouká vlhko pořád. To asi bude až někde za filtrem Citovat
roko Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Je to asi tím že namrzá výměník, po vypnutí se rozpouští . Po vypnutí je potřeba nechat \"vyfoukat\". Mám tentýž problém. 307 sw mám 4 týdny, neporadíš kde je pylový filtr? Citovat
bladerunner Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 to roko: už som tu raz dal návod na výmenu peľ. filtra. myslím, že je to tu: Citovat
jardas Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 Výměník namrzá asi určitě, ale to asi nebude ten důvod. Návod na výměnu filtru je perfektní co psal bladerunner výše. Je tam i doc soubor s obrázky. Citovat
roko Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Děkuji, doufám že tu výměnu, podle tak krásného návodu zvládnu. Citovat
JarinoRS Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 chlapi, mate tam bakterie, zrejme sa nevenujete klime ako sa ma. odporucam aby ste min 1 km pred zastavenim auta vypli klimu, predidete tvorbe bakterii a podobneho humusu. takto vam ostava klimu vycistit, pri aute ktore ma 4 tyzdne je vymena peloveho filtra kravina. ak vam v servise pezot povedia, ze ten smrad je \"obvykly jav\" - toto slovo milujem, tak sa im na to vykaslite a chodte do klima servisu. mne to inac posledne cistili prave v pezote a 2 roky som mal klud, toho roku mi zacina tiez posmradkavat Citovat
jardas Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 údržbu klimy jsem provedl nějakým čistícím sprejem na klimu a naopak bych řekl, že od té doby je to ještě horší, že to předtím nedělalo Citovat
JarinoRS Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 ten sprej je naprd, chod do klimaservisu, ale urcite si pozri v akom stave mas pelovy filter, ten vyzera vacsinou priserne Citovat
roko Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Oprava, autíčko mám sice 4 týdny ale má najeto \"114 000 km.. Po kontrole v servisu mi navrhli výměnu setrváku (v rámci záruky), při té příležitosti doporučili výměnu spojky (šla velmi těžko).Diagnostika motoru signalizovala vadný FAP . Prý jeho životnost končí na 120 000 km..Dále bylo vyměněno čidlo pro FAP. suma : setrvák zdarma, spojka 8 t. , FAP 12 t. a čidlo 3 t. kč.. Zbývá odstranit rány na nápravě (zatáčení = uložení tlumiče horní) a (nerovnosti = stabilizátor). Jinak je to krásný autíčko. Citovat
Martinsk Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Na rozvody má čas do 160 000 km. To:jardas Ten vlhký vzduch je pre toto: Nasávaný vzduch ide cez filter, a cez výparnák, kde sa ochladzuje. Tám je jasné, že na výparníku dochádza ku kondenzácii vody. Potom sa vzduch ohrieva, ale už má inú vlhkosť - je suchší. Ak vypneš klímu, tak sa ešte nasaje časť vzduchu, ktorý zohrieva (prechádza cez) výparník. Preto je cítiť chvíľu taký vlhký vzduch. Kabínový filter nemá s vlhkosťou vzduchu nič spoločné. Tvorba vody na výparníku závisí od momentálnej vlhkosti vzduchu v ovzduší. Pozrite si to i-x diagrame. Citovat
JarinoRS Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 teply zduch je fajn, ale ked je uz k tomu aj smradek, tak treba kuk ten filter a klimu vycistit Citovat
jardas Odesláno 26. červen 2006 Autor Odesláno 26. červen 2006 Původně zaslal: Martinsk Ten vlhký vzduch je pre toto: Nasávaný vzduch ide cez filter, a cez výparnák, kde sa ochladzuje. Tám je jasné, že na výparníku dochádza ku kondenzácii vody. Potom sa vzduch ohrieva, ale už má inú vlhkosť - je suchší. Ak vypneš klímu, tak sa ešte nasaje časť vzduchu, ktorý zohrieva (prechádza cez) výparník. Preto je cítiť chvíľu taký vlhký vzduch. Kabínový filter nemá s vlhkosťou vzduchu nič spoločné. Tvorba vody na výparníku závisí od momentálnej vlhkosti vzduchu v ovzduší. Pozrite si to i-x diagrame. S tímto souhlasím, asi je tedy lepší \"nedojíždět\" se zapnutou klimou, aby se to stačilo pěkně odvětrat. Teď jsem asi 2 dny nejel a v tom horku to nejspíše úplně vyschlo a je to zatím dobré. Naštěstí to není \"smrádek\" jak píše JarinoRS, protože jsem klimu čistil. Spíše preventivně, protože ani před tím to nijak nesmrdělo, ale co kdyby... Ještě jeden dotaz - je normální, aby u automatické klimy spínal kompresor i při nízkých venkovních teplotách? Třeba když je venku po ránu 10 st. a mám nastaveno normálně na 21 st., tak mi kompresor sepne a běží pořád. Myslel jsem si, že u aut. klimy spíná jen když je potřeba. Jak jste na tom vy, ostatní? Dík za odpo. Citovat
Jirkap Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 Původně zaslal: jardas Původně zaslal: Martinsk Ještě jeden dotaz - je normální, aby u automatické klimy spínal kompresor i při nízkých venkovních teplotách? Třeba když je venku po ránu 10 st. a mám nastaveno normálně na 21 st., tak mi kompresor sepne a běží pořád. Myslel jsem si, že u aut. klimy spíná jen když je potřeba. Jak jste na tom vy, ostatní? Dík za odpo. Je to normální... já když mám v autě třeba 30 st a mám nastaveno 19st. tak se to automaticky zapne... a stejné je to i když je moc zima Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.