Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nesetkal jste se někdo s problémem vlhkého vzduchu z klimatizace? :myslim Když zapnu nebo vypnu klimatizaci, tak je chvíli cítit dost vlhký vzduch. Po čase to přestane a klimatizace normálně funguje. Jen pro upřesnění - klimatizace je automatická a kondenzovaná voda zpod auta vytéká (nevím jestli dostatečně, ale vytéká). Dík za pomoc.

Odesláno
Původně zaslal: jardas

Máš na mysli pylový filtr? Klimu jsem čistil.

Ano přesně tak... ten prach tam hnije a ještě když se přidá do toho voda... je to humus... podívej se na to..

Odesláno

Vědět dám, ale je mi divné, že je to vždy jen při zapnutí nebo vypnutí klimy (mám na mysli přepnutí z režimu AUTO na ECO nebo po startu motoru a tedy spuštění větráku). Kdyby to bylo filtrem, tak to asi fouká vlhko pořád. To asi bude až někde za filtrem :nevim

Odesláno

Je to asi tím že namrzá výměník, po vypnutí se rozpouští .

Po vypnutí je potřeba nechat \"vyfoukat\".

Mám tentýž problém.

307 sw mám 4 týdny, neporadíš kde je pylový filtr?

Odesláno

Výměník namrzá asi určitě, ale to asi nebude ten důvod.

Návod na výměnu filtru je perfektní co psal bladerunner výše. Je tam i doc soubor s obrázky.

Odesláno

chlapi, mate tam bakterie, zrejme sa nevenujete klime ako sa ma. odporucam aby ste min 1 km pred zastavenim auta vypli klimu, predidete tvorbe bakterii a podobneho humusu. takto vam ostava klimu vycistit, pri aute ktore ma 4 tyzdne je vymena peloveho filtra kravina. ak vam v servise pezot povedia, ze ten smrad je \"obvykly jav\" - toto slovo milujem, tak sa im na to vykaslite a chodte do klima servisu. mne to inac posledne cistili prave v pezote a 2 roky som mal klud, toho roku mi zacina tiez posmradkavat :mrk

Odesláno

údržbu klimy jsem provedl nějakým čistícím sprejem na klimu a naopak bych řekl, že od té doby je to ještě horší, že to předtím nedělalo :(

Odesláno

Oprava, autíčko mám sice 4 týdny ale má najeto \"114 000 km..

Po kontrole v servisu mi navrhli výměnu setrváku (v rámci

záruky), při té příležitosti doporučili výměnu spojky (šla velmi

těžko).Diagnostika motoru signalizovala vadný FAP .

Prý jeho životnost končí na 120 000 km..Dále bylo vyměněno

čidlo pro FAP. suma : setrvák zdarma, spojka 8 t. , FAP 12 t.

a čidlo 3 t. kč..

Zbývá odstranit rány na nápravě (zatáčení = uložení tlumiče

horní) a (nerovnosti = stabilizátor).

Jinak je to krásný autíčko.

Odesláno

Na rozvody má čas do 160 000 km.

To:jardas

Ten vlhký vzduch je pre toto: Nasávaný vzduch ide cez filter, a cez výparnák, kde sa ochladzuje. Tám je jasné, že na výparníku dochádza ku kondenzácii vody. Potom sa vzduch ohrieva, ale už má inú vlhkosť - je suchší. Ak vypneš klímu, tak sa ešte nasaje časť vzduchu, ktorý zohrieva (prechádza cez) výparník. Preto je cítiť chvíľu taký vlhký vzduch. Kabínový filter nemá s vlhkosťou vzduchu nič spoločné. Tvorba vody na výparníku závisí od momentálnej vlhkosti vzduchu v ovzduší. Pozrite si to i-x diagrame.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Ten vlhký vzduch je pre toto: Nasávaný vzduch ide cez filter, a cez výparnák, kde sa ochladzuje. Tám je jasné, že na výparníku dochádza ku kondenzácii vody. Potom sa vzduch ohrieva, ale už má inú vlhkosť - je suchší. Ak vypneš klímu, tak sa ešte nasaje časť vzduchu, ktorý zohrieva (prechádza cez) výparník. Preto je cítiť chvíľu taký vlhký vzduch. Kabínový filter nemá s vlhkosťou vzduchu nič spoločné. Tvorba vody na výparníku závisí od momentálnej vlhkosti vzduchu v ovzduší. Pozrite si to i-x diagrame.

S tímto souhlasím, asi je tedy lepší \"nedojíždět\" se zapnutou klimou, aby se to stačilo pěkně odvětrat. Teď jsem asi 2 dny nejel a v tom horku to nejspíše úplně vyschlo a je to zatím dobré. Naštěstí to není \"smrádek\" jak píše JarinoRS, protože jsem klimu čistil. Spíše preventivně, protože ani před tím to nijak nesmrdělo, ale co kdyby...

Ještě jeden dotaz - je normální, aby u automatické klimy spínal kompresor i při nízkých venkovních teplotách? Třeba když je venku po ránu 10 st. a mám nastaveno normálně na 21 st., tak mi kompresor sepne a běží pořád. Myslel jsem si, že u aut. klimy spíná jen když je potřeba. Jak jste na tom vy, ostatní? Dík za odpo.

Odesláno
Původně zaslal: jardas

Původně zaslal: Martinsk

Ještě jeden dotaz - je normální, aby u automatické klimy spínal kompresor i při nízkých venkovních teplotách? Třeba když je venku po ránu 10 st. a mám nastaveno normálně na 21 st., tak mi kompresor sepne a běží pořád. Myslel jsem si, že u aut. klimy spíná jen když je potřeba. Jak jste na tom vy, ostatní? Dík za odpo.

Je to normální... já když mám v autě třeba 30 st a mám nastaveno 19st. tak se to automaticky zapne... a stejné je to i když je moc zima ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...