Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: anawarr

já mám v megane rovnou tyč a auto sedí jak přibité. jde i na suché silnici přes ručku:super

myslím si, že lomená je horší a má menší životnost:myslim

jaká žívotnost??:o:o stou to nemá co dělat

Odesláno

pokud platí fyzikální zákony, je lomená tyč víc namahaná.

možná zanedbatelně, ale je:cool:

Myslím, že je namáhaná jiným typem zatížení. Rovná bude na vzpěr, lomená na ohyb. Podle mě jde o to, že rovná ti udělá karoserii tužší než lomená, ta má přeci jen rezervu v deformaci. Teď jde o to, co je lepší...

Odesláno
Původně zaslal: Jezkovi.voci

pokud platí fyzikální zákony, je lomená tyč víc namahaná.

možná zanedbatelně, ale je:cool:

Myslím, že je namáhaná jiným typem zatížení. Rovná bude na vzpěr, lomená na ohyb. Podle mě jde o to, že rovná ti udělá karoserii tužší než lomená, ta má přeci jen rezervu v deformaci. Teď jde o to, co je lepší...

No to je pravda, ale motat sem životnost?:roll

Odesláno

Ale vysvětli mi, jak změním životnost auta s namontováním rozpěrný tyče. Jasně, ta tyč by měla krapet pomoc v kroucení auta, ale podle mě to životnosti nepřidá. Myslím třeba jako, že by víc vydžely tlumiče ci zavěšení kol. Jesli myslíš životnost ve smyslu, že nezlikviduješ auto o nějakej strom u silnice tak to potom asi jo.

Odesláno

to kvasky> životnost je pro mě dost důležitá, protože když si poladím auto na sportovní jízdu, tak to auto nejezdím podle předpisů. ale to je jen můj osobní názor. zapomeň na životnost, rovná tyč plní účel tuhosti přední nápravy lépe, než lomená:roker

Ale to je namáhání na krut, ne na tlak... navíc se tu mluvilo o jednodílné rovné tyči a ne o stavitelné.

taky ergument se závodním autem, které má uplně jinak řešený podvozek a řadu dalších dílů... nebo argument, že to jde přes ručku i na suchu... to jde i fako.

Odesláno
Původně zaslal: Kvasky

Ale vysvětli mi, jak změním životnost auta s namontováním rozpěrný tyče. Jasně, ta tyč by měla krapet pomoc v kroucení auta, ale podle mě to životnosti nepřidá. Myslím třeba jako, že by víc vydžely tlumiče ci zavěšení kol. Jesli myslíš životnost ve smyslu, že nezlikviduješ auto o nějakej strom u silnice tak to potom asi jo.

životnost tlumičů i zavěšení kol tím naopak klesá, protože to co pobere karoserie na krut se celé přenese do silentbloků nápravy a musí to vytlumít chudinka tlumič. Kdežto u závodních aut žádné gumy nejsou a tlumič je na to dimenzovanej. Tedy v případě, že jde o auto na rally, tak dimenzovanej a v případě, že jde o auto na okruh, tak nenamáhanej.

Odesláno

Bohuzel rozpery jsou \"racingova\" zalezitost, nikoliv stylingova a temer ve vsech pripadech se musi na auto dopasovat. Nekdy se dokonce musi upravit i kapota ci vyrezat kus podbehu (napr. u Peugeotu 206). :myslim

Ja jsem kvuli OMP stavitelne rozpere nemohl zavrit haubnu, tak nakonec musela ven chudinka a zpatky do obchodu.

Odesláno

Přesně já jsem kvůli rozpěře převářel uchycení říď. jednotky - ta jak je za baterkou. Dal jsem jí níž a ještě jsem předělával uchycení lanka plynu

Odesláno
Původně zaslal: snowboy

Bohuzel rozpery jsou \"racingova\" zalezitost, nikoliv stylingova a temer ve vsech pripadech se musi na auto dopasovat. Nekdy se dokonce musi upravit i kapota ci vyrezat kus podbehu (napr. u Peugeotu 206). :myslim

Ja jsem kvuli OMP stavitelne rozpere nemohl zavrit haubnu, tak nakonec musela ven chudinka a zpatky do obchodu.

Tak to si asi neměl správnou. Já musel dodělávat plošky na hrnce tlumičů a posouvat jednotku, protože na HDi se nedělala :) ale jinak pasuje přesně.

Odesláno
Původně zaslal: snowboy

O ty 206 to bylo z nejakyho casaku :)

Rozperu jsem daval na 205, na rozpere bylo 205 GTi, byla prohnuta, stavitelna a haubna nesla zavrit.:grr

Musíš použít SÍLU Luku. :D

No alespoň je vidět, že to značení tam není na parádu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...