Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klepání v přední nápravě.405TD

Recommended Posts

Odesláno

už delší dobu se mě ozývá někde ze předu,jako by z pravé strany nápravy při zatočení v pomalé rychlosti kovové klepnutí.Mě to připadá,jako by se pohnul motor do strany a klepne to.Silenbloky motoru samozřejmě v pořádku,spodní reakční vyměněnej,uložení stabylizátoru vyměněno,silenbloky v obou ramenech nový,spodní kuláky v těhlici nový,kuláky na spojovačce řízený nový.Už mě napadá snad jen poloosa,ale jak by to mohla dělat netuším.Na nápravě je všechno pevný,při jízdě přes nerovnosti žádný bouchání ani klepání slyšet není,jenom při pomalé jízdě a zatočení se ozve to klepnutí.:myslim

Odesláno

Takový lehký kovový (jakoby plech o plech) cvaknutí?

Taky mám podobnej problém, ale na rychlosti nezáleží, stačí zatáčet vpravo. Kolegové v práci říkali, že to dělá kloub na poloose.

Zkus to při plném rejdu a pomalu zrychlovat. Pokud to bude cvakat, tak je to vnější kloub.

Odesláno

Nemůže to dělat horní uložení tlumičů???

Momentálně mám podobný problém u 406ky a servis to určil právě na horní uložení tlumičů - pochopitelně doporučil vyměnit včetně tlumičů (když už to bude rozhozený), takže musím chvilku šetřit - myslím, že podle Tvého popisu se to chová podobně.

Odesláno
Původně zaslal: Ráďa

už delší dobu se mě ozývá někde ze předu,jako by z pravé strany nápravy při zatočení v pomalé rychlosti kovové klepnutí.Mě to připadá,jako by se pohnul motor do strany a klepne to.Silenbloky motoru samozřejmě v pořádku,spodní reakční vyměněnej,uložení stabylizátoru vyměněno,silenbloky v obou ramenech nový,spodní kuláky v těhlici nový,kuláky na spojovačce řízený nový.Už mě napadá snad jen poloosa,ale jak by to mohla dělat netuším.Na nápravě je všechno pevný,při jízdě přes nerovnosti žádný bouchání ani klepání slyšet není,jenom při pomalé jízdě a zatočení se ozve to klepnutí.:myslim

tak neco podobneho delalo kamaradovi auto, kdyz mel spatne lozisko kola...

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Nemůže to dělat horní uložení tlumičů???

Momentálně mám podobný problém u 406ky a servis to určil právě na horní uložení tlumičů - pochopitelně doporučil vyměnit včetně tlumičů (když už to bude rozhozený), takže musím chvilku šetřit - myslím, že podle Tvého popisu se to chová podobně.

ja mam vrchni ulozeni vymenene
Odesláno

Zdá se, že moje klepání (cvakání) v nápravě je vyřešeno.

\"Teplotní štít\" na kulovém čepu pravé spojovací tyče řízení se vysmekl ze svého stabilního umístění, ohobloval mi trochu závaží na hliníkáči a vydával ty divné zvuky na nerovnostech a do pravé zatáčky. Jelikož na levé straně nebyl a na té pravé nešel správně uchyti zpět, tak jsem ho sundal.

Teď pojedu domů, tak to ještě jednou vyzkouším a dám vědět, jestli to bylo opravdu tím.

Odesláno

Je to jasný, byl to ten kousek plechu.:D Během 30-ti km žádný cvaknutí. Kolegové strašili s poloosou a já už honem sháněm 3500 na novou...:grr Levná oprava...:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...