Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Všimol som si na pravom zadnom brzdovom kotúči, že doštičky nezaberaju po celej šírke kotúča. Čaká ma asi výmena. Poradte mi či stačí vymeniť doštičky a bude všetko v poriadku alebo je potrebné obrúsiť kotúč na miestach kde staré doštičky vôbec nezaberali. Na kotúči je hmatom cítiť jemný prechod medzi plochou na ktorej doštičky zaberali a na ktorej nie.

Odesláno
Původně zaslal: Marci

Všimol som si na pravom zadnom brzdovom kotúči, že doštičky nezaberaju po celej šírke kotúča. Čaká ma asi výmena. Poradte mi či stačí vymeniť doštičky a bude všetko v poriadku alebo je potrebné obrúsiť kotúč na miestach kde staré doštičky vôbec nezaberali. Na kotúči je hmatom cítiť jemný prechod medzi plochou na ktorej doštičky zaberali a na ktorej nie.

neviem. tiež mám predné kotúče pekne hladké, čisté:super a zadné také s ryhami, škaredé. tiež rozmýšľam nad výmenou.:myslim

Odesláno

Děstičky si časem sednou a stovnají to, ale je potřeba změřit tloušťku kotouče zda není už pod tolerancí jinak pístek desky nedotlačí a bude ti to prt brzdit a když ho necháš stahnout (snížiš životnost kotouče ) je to to samé a mužes měnit i kotouče.

Odesláno

Tie zadné doštičky sa vzadu derú menej. A väčšinou, keď jazdí človek sám. Skús pár krát počas jazdy zatiahnuť ručnú brzdu a tak ich trocha preleštíš.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Tie zadné doštičky sa vzadu derú menej. A väčšinou, keď jazdí človek sám. Skús pár krát počas jazdy zatiahnuť ručnú brzdu a tak ich trocha preleštíš.

No vidis! A ja som to vzdy cistil handrou! :D :D :D

Odesláno
Původně zaslal: Naspo

Děstičky si časem sednou a stovnají to, ale je potřeba změřit tloušťku kotouče zda není už pod tolerancí jinak pístek desky nedotlačí a bude ti to prt brzdit a když ho necháš stahnout (snížiš životnost kotouče ) je to to samé a mužes měnit i kotouče.

a nevieš koľko je minimálna hrúbka, aby som vedel či ich mám vymeniť?

Odesláno

Kua hosi:myslim, tak som sa na to pozrel:o aj ja a uz asi viem:myslim preco mi obcas piskaju brzdy:bojim. Prstom som presiel po kotucoch a su akokeby zvlnene (pekne oble vlnky):bojim. Asi to nebude uplne koser:(.

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Soustředné rýhy na kotoučích se dají \"srovnat\" na soustruhu, destičky se zbrousí do roviny, \"rozchodí se\" brzdy (bývají zatuhlé), ajeto.:super

přesně tak:)

Odesláno
Původně zaslal: n.z

Původně zaslal: Bohumil

Soustředné rýhy na kotoučích se dají \"srovnat\" na soustruhu, destičky se zbrousí do roviny, \"rozchodí se\" brzdy (bývají zatuhlé), ajeto.:super

Přesně tak. Ale jenom pokud jsou nerovnosti už velké jinak to je zbytečné:)

Odesláno

Dozvěděl jsem se, že pro 307 SW a Break platí, že při nezatíženém autě je na zadních kotoučích jen 15 až 20% brzdné síly proto jsou kotouče takové nevyleštěné, když bude v autě 5 lidí a v kufru 2 pytle cementu tak zátěžový regulátor pošle na zadek větší tlak a kotouče budou jako zrcadlo.:super:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...