Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých. Asi pred 2 týždňami som kúpil 307 SW 2,0 HDI 66 kW, r.v. 2003, najazdených 39000 km za 450.000,- Sk. Zdalo sa mi to ako dobrá kúpa (ale ktovie možno máte iný názor). Auto bolo preverené cez Iris Ident takže potvrdili všetko čo som už vedel od majiteľa. Mám momentálne niekoľko problémov. 1. Spotreba-jazdíme prakticky len v meste a spotreba je 8,7-8,9 l/100 km. Možno je to normálne ale zdá sa mi to veľa a neviem čím to bude. Moj druhý problém o ktorom som toho tu už veľa prečítal je pískanie. Je to také jemné pískanie hlavne pri rozjazde a pôvodný majiteľ tvrdí, že to je len ložisko spojky. Avšak po prečítaní Vašich príspevkov by som to tipol na zotrvačník. Myslíte, že by to mohlo byť len ložisko? A čo s tou spotrebou? Vopred ďakujem

[upravil dne 8.6.06 Marci]

Odesláno

K tomu pískání by to opravdu mohl být setrvák.Dozvěděl jsem se v servise že prý to měnili v rámci svolávací akce zdarma.Jestli je to pravda ví bůh.

Odesláno
Původně zaslal: dusans

K tomu pískání by to opravdu mohl být setrvák.Dozvěděl jsem se v servise že prý to měnili v rámci svolávací akce zdarma.Jestli je to pravda ví bůh.

ďakujem. Skúsim sa opýtať.

Odesláno

Je fakt že před týdnem jsem měnil setrvák právě ohledně pískání,kde vůz na tacháku měl 80 tis. z Holandska,ale při zkoumání přes Fed. Cars už měl 178tis v roce 2004,tak majitel málem lehnul.Bohužel skutečný stav ví jen ten chudák auťák.

Odesláno

uz som to tu spominal,ale zopakujem:

auta v BENELUXE najazdia strasne vela, pretoze sa hodne jazdi do prace. mame tam znamych, s ktorymi sa pravidelne navstevujeme a bavili sme sa parkrat o tom. vsak si vsimnite cruiserov po europe s karavanmi...ake ze to maju znacky? :aut

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

marci, nechcem ta strasit, ale nemyslis, ze na 3 rocny diesel a k tomu kombik je 39.000 km kravina? ten zotrvacnik by pri 39.000 piskat rozhodne nemal, pripocitaj tak 100.000.......

Dúfam že nie. Som večný optimista. Naše predošlé auto bola fabia ktorú sme kúpili novu a za 3 roky maželka najazdila 14000 km. Takže sú aj tekéto prípady. Ako zistiť či je to zotrvační a nie len (iných diskusiách spomínaná kladka) resp. ložisko spojky. Nechcem toto rozhodnutie nechať na servis pretože sú to všetci taký malí hajzlíci. Viem si predstaviť, že ho budú chcieť vymeniť aj keď to nebude potrebné. Mimochod čo je to vlastne tá kladka?

Odesláno

Měl jsem podobný problém. Pískání při volnoběhu a při rozjezdu. Odstraněno v záruce. Údajně vadný spodní závěs motoru.

Odesláno
Původně zaslal: Marci

marci, nechcem ta strasit, ale nemyslis, ze na 3 rocny diesel a k tomu kombik je 39.000 km kravina? ten zotrvacnik by pri 39.000 piskat rozhodne nemal, pripocitaj tak 100.000.......

Dúfam že nie. Som večný optimista. Naše predošlé auto bola fabia ktorú sme kúpili novu a za 3 roky maželka najazdila 14000 km. Takže sú aj tekéto prípady. Ako zistiť či je to zotrvační a nie len (iných diskusiách spomínaná kladka) resp. ložisko spojky. Nechcem toto rozhodnutie nechať na servis pretože sú to všetci taký malí hajzlíci. Viem si predstaviť, že ho budú chcieť vymeniť aj keď to nebude potrebné. Mimochod čo je to vlastne tá kladka?

mi to zacalo piskat tak po 7tis - a menili ho - uz se to tady resilo.

Ale je fakt, ze se tady nalita tech km desne moc :papa

Odesláno

vysoká spotreba: záleží od štýlu jazdy. Ale pre zníženie spotreby, hlavne v mestskej premávke použi olej 5w30 A5/B5.

To pískanie bude asi ložisko, lebo, ak sa dobre pamätám, tak HDi 66 kW nemá dvojhmotový zotrvačník. Skús pozrieť kladky, aj tie to môžu robiť.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

vysoká spotreba: záleží od štýlu jazdy. Ale pre zníženie spotreby, hlavne v mestskej premávke použi olej 5w30 A5/B5.

To pískanie bude asi ložisko, lebo, ak sa dobre pamätám, tak HDi 66 kW nemá dvojhmotový zotrvačník. Skús pozrieť kladky, aj tie to môžu robiť.

Dnes som bol v servise a potvrdili že vraj je to zotrvačník ale mám sa na to vykašľať. 66 kW má zotrvačník ale nemá FAP filter.

Odesláno

2,0 HDi 66 kW má zotrvačník, ale nie dvojhmotový, má klasický, preto tam nemá čo pískať. Ešte som nepočul, že by sa menil zotrvačník menil na 66 kW. Na 2,0 HDi 79 kW to odchádza dosť pravidelne zhruba po 70 - 80 000 km. Jeden známy má 240 000 km a teraz mu ho menili 3. krát

Odesláno

Marci, kolko ti povedali, ze mas zhruba km?

Potom čo som sa dočítal od Vás v ostatných diskusiach vraj to ani nie je možné zistiť takže som servis ani nežiadal aby to preverovali.

Odesláno

2,0 HDi 66 kW má zotrvačník, ale nie dvojhmotový, má klasický, preto tam nemá čo pískať. Ešte som nepočul, že by sa menil zotrvačník menil na 66 kW. Na 2,0 HDi 79 kW to odchádza dosť pravidelne zhruba po 70 - 80 000 km. Jeden známy má 240 000 km a teraz mu ho menili 3. krát

Takže tvrdíš, že pokiaľ mám 66 kW 2,0 HDI tak nemám mať strach z problémov so zotrvačníkom? V servise mi prijímací technik sveto svete tvrdil, že je to zotrvák. Ak by si mal pravdu ty tak príčinou môjho pískania je niečo iné. Kde sa dá overiť aký zotrvačník má moje auto?

Odesláno
Původně zaslal: Marci

Takže tvrdíš, že pokiaľ mám 66 kW 2,0 HDI tak nemám mať strach z problémov so zotrvačníkom? V servise mi prijímací technik sveto svete tvrdil, že je to zotrvák. Ak by si mal pravdu ty tak príčinou môjho pískania je niečo iné. Kde sa dá overiť aký zotrvačník má moje auto?

a jeste navic se tam montuje uz treti typ setrvacniku, ktery je uz pry OK - mi zacal piskat kolem 7tis, menili kolem 30tis. ted mam 100t a klid - teda pisti pro zmenu saltpaka pri razeni:grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...