Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupit 406 1.8 nebo 2.0  

1. 1. Koupit 406 1.8 nebo 2.0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Má někdo zkušenosti s porovnáním těchto motorů? Hlavně rozdíl v dynamice, max. rychlost na 2. nebo na 3. rychlostní stupeň. Popřípadě porovnání 1.8 s motorem 2.0 HDi 80kw.

Chtěl bych si koupit něco novějšího, ale nemůžu najít hezkýho 2.0, tak stále víc zvažuju 1.8

Odesláno

Tak takové dilema budu mít za necelé dva roky, taky jsem už o tom přemýšlela, ale myslím, že 1.8 je na 406 málo..:aut a to nejsem žádnej závodník :D .

Odesláno

souhlas...1.8 je na ta kila málo, i v té 306ce mi to nějak přestává stačit:mad:

ještě lepší než 2.0 by byl 2.2 (benzín i nafta)...ale je fakt, že těch silnějších motorů je jako šafránu, sám jsem to sháněl a dopadlo to jak to dopadlo...

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

Tak takové dilema budu mít za necelé dva roky, taky jsem už o tom přemýšlela, ale myslím, že 1.8 je na 406 málo..:aut a to nejsem žádnej závodník :D .

Já bych nejradši 2.2, jenže tu už tuplem neseženu.

Odesláno

Ja mam 2.0 80kw a vykonu celkem dost. Co se tyka rychlosti, tak jednicka, dvojka, trojka je v tom celkem kratka. Na trojku 50 pri 2k otacek. Jednicka dvojka je defacto ciste na rozjeti. Na dalnici kdyz to jede 150 a seslapnu plyn tak by to jeste jelo. Spotreba je taky sympaticka...

Odesláno
Původně zaslal: meesha

Ja mam 2.0 80kw a vykonu celkem dost. Co se tyka rychlosti, tak jednicka, dvojka, trojka je v tom celkem kratka. Na trojku 50 pri 2k otacek. Jednicka dvojka je defacto ciste na rozjeti. Na dalnici kdyz to jede 150 a seslapnu plyn tak by to jeste jelo. Spotreba je taky sympaticka...

Mě Hdi 80kw přijde takový líný, má docela sílu na 1 a 2, ale pak je to jak, když šlapu do bahna (pomalá reakce na plyn), spotřeba 8 a zvuk :bojim

Ps: jel jsem s ním 200, dál už mě to nepustilo, taky už jsem měl docela strach :D

Odesláno

Ja bych byl asi taky pro 2,0 16v , mel jsem moznost ji vyzkouset v coupe a byla super az na spotrebu.

Jinak pokud by byl zajem o 2,2 HDi tak bych vedel o jedne (sedan 2001 v plne vybave) .

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Ja bych byl asi taky pro 2,0 16v , mel jsem moznost ji vyzkouset v coupe a byla super az na spotrebu.

Jinak pokud by byl zajem o 2,2 HDi tak bych vedel o jedne (sedan 2001 v plne vybave) .

Coupé je skvělý auto, shání se mi už 2 měsíce v německu, chci rok 2000 s novou palubkou a pořád se mi nechce poštěstit :(

Když by bylo pěkné 2.2Hdi, tak by zájem možná byl, ale Ostrava je bohužel daleko.

[upravil dne 6/6/06 Ajdamek]

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

ještě lepší než 2.0 by byl 2.2 (benzín i nafta)...ale je fakt, že těch silnějších motorů je jako šafránu, sám jsem to sháněl a dopadlo to jak to dopadlo...

ze vam huba neupadne...prej 85kw je na to malo ...ste fakt prasatka.. :)

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

Původně zaslal: Tommy306

ze vam huba neupadne...prej 85kw je na to malo ...ste fakt prasatka.. :)

Je to málo, je a je a je a je :D :D:aut .

Odesláno

Jo, reakce na plyn je pomalejsi, ale si na to zvyknes a hlidas si minimalne 1500 (spis 1800) otacek, tak to tahne fest. I ctyrka do kopce tahne... Trilitr benzinak ale tahne vic, to je fakt.

Odesláno

Měl jsem rok 1,8 16V 85 kW a byl jsem s tím spokojen, je pravda, že se to muselo trošku více točit, ale jinak to jezdilo pěkně.

Teď mám 2,0 HDi 80 kW a když bych to srovnal, tak možná ta 1,8 by byla lepší…. Ale zase HDi málo žere…

Odesláno
Původně zaslal: t3dsm

:xvulno, pekny cisla tady honite:nevim to je samy 80kw tady, 85kw tamhle:D:D

ano ano..tito lide nechapou zcela obsah slova limuzina :) a chteji si poridit sportovni hopsandu :) to musite ale snizit prostorove naroky a jit tak o dve tridy dolu :))))) Nerikam, ze neni pekne svezeni v rychlem aute, meli jsme 405SRi 16V 92kW, ale nyni mi mych 80kW v lenivem dieselu tezkopadneho auta naprosto dostacuje. :xvul

Odesláno
Původně zaslal: Ajdamek

Původně zaslal: Aluška

Já bych nejradši 2.2, jenže tu už tuplem neseženu.

Jestli shanis 2.2 benzin, tak o jedne vim. Je to rok 2003 nebo 04, ted si nejsem jistej, takova ta modra metal., plna vybava mam dojem. Je fakt pekna. Ale je to tak tyden, co jsem ji videl, neni jisty, jestli tam jeste je. Fakt se mi moc libila.

Jinak pokud jde o ten rozdil 1.8 a 2.0 ... mam 1.8 81KW a kdyz se to trochu vytoci, tak to celkem jede, jde ale o to, ze se to proste musi vytocit, je to zasluha toho 16V. Jinak kdybych se ted znovu rozmyslel, jestli 1.8 nebo 2.0, tak vezmu ROZHODNE 2.0 16V i za cenu te drazsi pojistky.

[upravil dne 7.6.06 Petr X]

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

když 406, tak jedině 3.0 V6 s automatem :roker:P

To jo, ale mým stylem jízdy bych potřeboval ještě jednu práci, abych to uživil.

Odesláno

Kdyz uz bych musel platit drazsi pojistku, tak by byl urcite lepsi motor 2.2, vetsi spotrebu nez 2.0 mit asi nebude. Jenomze ja bych koupil benzinovy auto jedine plynovy, takze bych musel jit max. do 2.0 16V, protoze do 2.2 holandani plyn myslim nedavali, aspon o tom teda nevim :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...