Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny.

Míte někdo zkušenosti s instalací nového autorádia do staré 406ky z roku 1997 ? Budu to dělat poprvé, a po prozkoumání manuálu a toho co trčí (myslím tím konektory :-) ) v autě, mi to nějak nesedí. Vůbec netuším, jak tam dostanu anténu. Zatím se na to připravuju pouze teoreticky ale večer na to asi vlítnu s otcem. Jen bych snad měl dodat že jsem koupil panasonic CQ-C1313NE. Díky za rady všem.

Odesláno

Já si s tím užil minulý týden...

Řekl jsem si, že to zvládnu sám s asistencí otce, tak jsme na to vlítli, rádio vyměnili a ouha... sice hrálo, ale...

- zuřivé cvakání z pojistkové skříně

- občas zůstala svítit kontrolka dobíjení na přístrojovce, byť byl vytažený klíček se zapalování

- rádio občas nešlo zapnout.

Po dvou hodinách laborování jsem ho nakonec vytáhnul a vrátil tam původní s tím, že se zajede do firmy. Druhý den jsem poslal přítulku s autem k odborníkům s tím, že mají ještě vyměnit anténu. Nevím jak dlouho si s tím hráli, ale auto tam bylo cca od 10:00 a přítulka pro něj jela cca ve 13:30. Původní odhad 1000,- Kč se nakonec vyšplhal na něco přes 1400,-. Údajně museli z původního svazku odpojit dva dráty, které napájely něco co se prý už v nových rádiích nepoužívá a tohle prý dělalo ten bordel. Co to bylo ale nevím, protože si to přítulka bohužel nezapamatovala.

Rádio hraje v pohodě, jen si nějak nepamatuje u které skladby na CD skončil (což předtím ve 405 fungovalo v poho). Musím zjistit, jestli to třeba není tím, že jsem na něm zatím nenastavil hodiny, protože po každém vložení panelu naskočí 12:00. Ještě mě napadá, jestli neucvakli přívod šťávy, když je odpojený klíček, který zajišťuje, že jdou hodiny...

Asi mrknu do manuálu a rádio vyndám a pokusím se zjistit, které dráty odpojili.

BTW: Borec ve firmě tvrdil, že jsem měl štěstí, že mi díky těm dvěma drátům neshořela v autě elektrika.

Odesláno

Měl bych taky dotaz staré originál radio (budiž mu země lehká) šlo pustit i při vyndaném klíčku, nové již nejde, jde to nějak obejít? Nechce se mi mít neustále otočený klíček.

Odesláno

Jde to tak,ze drat co ti jde z radia na A7 pridelas k dratu A4.Tim obejdes klicek a bude ti hrat porad.A to i pri vyndani klicku.Jinak to asi obejit nejde:-(

[upravil dne 30.5.06 Zipík]

Odesláno

Dával jsem nové rádio nedávno a tady jsou moje postřehy:

Anténa do něj připojit nejde jen tak, protože má jinou velikost konektoru, takže jsem musel kopit redukci.

Jinak konektor byl standortní iso a připojol jsem ho bez problémů. Mám tam dvě zdířky, ale do tý druhý to stejně nejde narvat.

Jinak tam mam ještě 4 konektory cinch, ale ty nepoužívam, ani nevim, k čemu jsou...

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Já si s tím užil minulý týden...

Řekl jsem si, že to zvládnu sám s asistencí otce, tak jsme na to vlítli, rádio vyměnili a ouha... sice hrálo, ale...

- zuřivé cvakání z pojistkové skříně

- občas zůstala svítit kontrolka dobíjení na přístrojovce, byť byl vytažený klíček se zapalování

- rádio občas nešlo zapnout.

Po dvou hodinách laborování jsem ho nakonec vytáhnul a vrátil tam původní s tím, že se zajede do firmy. Druhý den jsem poslal přítulku s autem k odborníkům s tím, že mají ještě vyměnit anténu. Nevím jak dlouho si s tím hráli, ale auto tam bylo cca od 10:00 a přítulka pro něj jela cca ve 13:30. Původní odhad 1000,- Kč se nakonec vyšplhal na něco přes 1400,-. Údajně museli z původního svazku odpojit dva dráty, které napájely něco co se prý už v nových rádiích nepoužívá a tohle prý dělalo ten bordel. Co to bylo ale nevím, protože si to přítulka bohužel nezapamatovala.

Rádio hraje v pohodě, jen si nějak nepamatuje u které skladby na CD skončil (což předtím ve 405 fungovalo v poho). Musím zjistit, jestli to třeba není tím, že jsem na něm zatím nenastavil hodiny, protože po každém vložení panelu naskočí 12:00. Ještě mě napadá, jestli neucvakli přívod šťávy, když je odpojený klíček, který zajišťuje, že jdou hodiny...

Asi mrknu do manuálu a rádio vyndám a pokusím se zjistit, které dráty odpojili.

BTW: Borec ve firmě tvrdil, že jsem měl štěstí, že mi díky těm dvěma drátům neshořela v autě elektrika.

Ty mě teda děsíš. Taky tam mám totiž podle manuálu 406 nějaké dráty, které mi nejsou jasné k čemu jsou. Třeba tam je psáno: parkovací světla :-). Nevím, co to má společného s rádiem :-). Každopádně to napájení těch stálých 12V a na klíček mám v pohodě tam kde to má být, tak myslím že by neměl být problém. Ty další dráty by neměli mít s napájením nic společného. To by mělo být ovládání \"něčeho\" co stejně využívat nebudu, takže by to mělo být ok. Co myslíte ostatní? A dát 1400 kč za to, že ti ucvaknou dva dráty, to se mi zdá trochu moc!!! Zdar

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Já jsem raději pokud klíček vypnu tak vypne rádio,kromě paměti.Nerad když odejdu tak aby hrálo rádio a pak vybitá baterie???

U původního rádia při vypnutí zapalování a vyndání klíčku se radio taky vyplo, ale šlo pustit tlačítkem power. Současné bohužel při vypnutí zapalování již nepustím. Možná sem se předtím špatně vyjádřil jednalo se mi o tento efekt. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Hym

Já jsem raději pokud klíček vypnu tak vypne rádio,kromě paměti.Nerad když odejdu tak aby hrálo rádio a pak vybitá baterie???

U původního rádia při vypnutí zapalování a vyndání klíčku se radio taky vyplo, ale šlo pustit tlačítkem power. Současné bohužel při vypnutí zapalování již nepustím. Možná sem se předtím špatně vyjádřil jednalo se mi o tento efekt. :myslim

Takhle funguje jen origo

Odesláno
Původně zaslal: Ajdamek

Původně zaslal: Hym

Takhle funguje jen origo

Škoda mám takovej blbej zlozvyk vytahovat klíčky, když odcházím z auta (tankování a podobně) a manželka pak na mne řve, že ji nepustím ani rádio.

Odesláno

Drat,ktery je oznaceny (parkovaci svetla) slouzi ke ztlumeni jasu radia pri zapnuti svetel:).Musis si vybrat kompromis.Bud ti pojede radio porad i bez klicku nbo po vytazeni klicku se vypne.Jinak to bohuzel nejde.Zapnuti radia po vyndani klicku jde jen u originalnich\"jak bylo uz psane\":papa a stejne jen na 20 min pak se to prene do rezimu \"economy mode\"

[upravil dne 31.5.06 Zipík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...