PAVEL7608 Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 Všechny vás moc zdravím. V minulosti jsem řešil problém s preskrtnutym klíčem na displeji. Výměna baterie a problém přestal. Nyní se na vás obracím o radu. Při otočení klíčem vše proběhne v pořádku. Jakmile chci nastartovat displej zhasne a začne cvakat zřejmě centrální zamykání a nic se neděje. Po opakovaném zasunutí klíče už se nic nerosviti. Po odepnuti baterie a znovu připojení vše se rozsvítí a nastartuje. Tento problém začal tak jednou za měsíc ale teď to je skoro každý den. Někdy musím i 2x odpojit baterií abych nastartoval. Nevím kde začít hledat chybu. Děkuji za každou radu. Přeji všem pěkný den. Citovat
P607Olda Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 (upraveno) Vadný kontakt od baterie. Po opakovaném zasunutí klíče už se nic nerosviti. To je ta pravá chvíle na nalezení závady. Buďto se to podaří najít jednomu, tzn. v poloze klíčku "zapalování zapnuto", anebo vezmi pomocníka, aby klíček držel v poloze "start". Měř voltmetrem, vadný kontakt může být: - mezi + pólem baterie a svorkou - mezi svorkou a + kabelem, jsou tam zřejmě dva kablíky, tlustý a tenký, propíchni izolaci jehlou a častěji - mezi - pólem baterie a svorkou - mezi svorkou a - kabelem - mezi - kabelem a karoserií - a taky mezi karoserií a motorem Upraveno 6. březen 2024 uživatelem P607Olda Citovat
PAVEL7608 Odesláno 6. březen 2024 Autor Odesláno 6. březen 2024 Děkuji za radu. Mrknu nato a dám vědět. Nedávno jsem měl na svorce - bílí prášek vše ocisteno. Citovat
P607Olda Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 Jak píšu: může být nekontakt mezi svorkou a kabelem. Opravoval jsem v okamžiku závady, u obchodňáku. Taky mezi karoserií a motorem. Obojí jsem měl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.