uulik Odesláno 24. květen 2006 Odesláno 24. květen 2006 Chci se zeptat na začátečnickou věc.Jak se dostanu na vzduchoví filtr a zapalovací svíčky? (Co mám a můžu rozdělat?) Je to Peg.30 /1.6/ rv.99 XR (benzín) Je to tento motor. http://im.sauto.cz/sauto_photos/380/2929058/2dadd2318c91abf776137fc26ff2ae02.jpg [upravil dne 24.5.06 uulik] Citovat
Swallow Odesláno 25. květen 2006 Odesláno 25. květen 2006 Filtr je v té černé krabici napravo za motorem, drží ho dvě spony, případně ještě odpojit hadice.Svíčky jsou schované pod zapalovací rampou.Já mám ještě ke svíčkán kabely a nevím, jak se rampa sundavá.Předpokládám, že to budou tak 2 - 4 šrouby. Citovat
uulik Odesláno 25. květen 2006 Autor Odesláno 25. květen 2006 Filtr sem taky našel,jenže když ho odsponkuju kudy pak s ním ven? Musím asi sundat tu celou rampu co je v ní ani sám netuším co.Měnil si někdy sám ten filtr vzduchu? Citovat
Swallow Odesláno 26. květen 2006 Odesláno 26. květen 2006 Čistý motor:D:D Filtr ano, i svíčky.U filtru se to má asi tak, alespoň u mého auta:povolit sponu na výstupu z filtru, rozepnout dvě spony, co drží víko filtru, stáhnout víko filtru ze sání a pootočit s tím víkem.Pak vytáhnout nahoru i s filtrem.Vyměnit filtr a vrátit zpět.Snad jsem to popsal srozumitelně.Na 405 a 406 i Primeře je to mnohem jednodušší.Jestli jsou svíčky připojené k elektrice jak na 406, tak jen vyšroubovat upevňovací šrouby a celou lištu ( rampu ) vytáhnout nahoru a na svíčky použít golu s kloubem, neb je to skloněné směrem ke kabině a překáží tam sání .A ten pěkně čistý motor:D:D Citovat
Marvix Odesláno 26. květen 2006 Odesláno 26. květen 2006 Asi tak. Dva dny dozadu sem měnil filtr. Chce to trochu hrubý síly. Povol sponu a zboku táhni. Ústí filtru zklouzne z hubice a pak už jen otočíš horní částí a si tam. Pokuď se nemýlim tak celej ten plastovej obal fitru je vespod drženej jen takovym hrotem(aspoň u mojí starý 306 byl), kterej klade odpor, ale je docela poddajnej. Takže by si neměl nic ulomit. Takže jen pozor na hadice. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.