lounacek Odesláno 11. leden 2024 Odesláno 11. leden 2024 (upraveno) Ahoj všem peugeoťákům a jiným Zítra se chystám na zaslepení EGR u mého peugeota 407 -motoru 1,6 hdi /80 kw/. Pořídil jsem si záslepku,vím kam s ní. Ještě je doporučeno po zaslepení vyndat motýlka z klapky sání,což také nebude problém. Jenže nevím kterého motýlka vyndat ?? Jsou tam dva. Jeden ze strany tlaku od turba a druhý hned vedle. Máte prosím někdo zkušenost a poradíte mi o kterou klapku se jedná ?? Díky všem Tak vkládám si sám odpověď. Vše hotovo,auto jede jako vyměněný,zátah od spoda a ukazuje i o cca 1/2 l nižší spotřebu. louňáček Upraveno 12. leden 2024 uživatelem lounacek milosik ohodnotil 1 Citovat
milosik Odesláno 20. leden 2024 Odesláno 20. leden 2024 ahoj no a ktorého motýlka si vyndal? sharpers ohodnotil 1 Citovat
sharpers Odesláno 23. leden 2024 Odesláno 23. leden 2024 Pro zajímavost, napiš co jsi teda vyndal . Slyším prvně že by někdo vyndával něco ze sání po odpojení a zaslepení EGRu milosik ohodnotil 1 Citovat
lounacek Odesláno 29. leden 2024 Autor Odesláno 29. leden 2024 Ahoj všem,které to zajímá. Nejdříve jsem si koupil na alegro záslepku EGR,montáž asi hodinu. Po zaslepení jsem vyndal klapku/motýlka-doslova/ vlevo na rozdělovači vzduchu,nebo jinak.......odpojil hadici na výstupu chladiče vzduchu,která vede právě do toho spletence na rozdělování přísunu vzduchu do motoru. Jakmile to neuděláš,motor se ti ve spodních otáčkách přidušuje-neboť egr nepracuje. Jen doplním,že spotřeba mi šla dolů při stejném zatížení o 3/4 l Citovat
sharpers Odesláno 1. únor 2024 Odesláno 1. únor 2024 Hadici na výstupu chladiče vzduchu ? Čili jsi nechal zapojenou pouze teplou klapu a odpojil si intercooler ? To že se ti pak motor přidušuje bude hlavně špatně nařízenou směsí - motor počítá se směsí z EGRu která tam nejde - proto je třeba egr vypnout i softwarově , pak vše funguje normálně i bez zásahu do sání. Citovat
lounacek Odesláno 1. únor 2024 Autor Odesláno 1. únor 2024 Ne,ne,s intercolerem jsem nedělal nic. Jen jsem odpojil pružnou hadici na jejím výstupu/levou/ do toho sacího ústrojí/spletenec trubek,čidel,klapek/abych se dostal k té klapce. EGR odpojený mám,ale řj to neví a brzdila mi přísun vzduchu od egr a právě to má na starost ta klapka/motýlek/ kterého jsem vyndal. Jezdí,nedusí se Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.