fox-04 Odesláno 28. říjen 2023 Odesláno 28. říjen 2023 Ahoj chlapi,rozsvítila se mi hláška porucha abs esp,vymenili jsme obě čidla,hláška pořád stejná.na dia jsme zjistili,že levé přední kolo nepravidelně ukazuje jinou rychlost než ostatní kola,takže asi odešel magnetický kroužek na ložisku. po výměně ložiska bohužel stejná hláška,ale levé kolo začalo ukazovat nulovou rychlost.Prohodili jsme ještě čidla mezi sebou,ale levé kolo stále ukazuje nulovou rychlost.Prosim o rady jak závadu odstranit.Jirka Z Kutné Hory. Citovat
jarokare Odesláno 28. říjen 2023 Odesláno 28. říjen 2023 Ahoj , zkontrolujte svazek mezi čidlem a jednotkou ESP , někde to bude uhnilý ... Citovat
fox-04 Odesláno 28. říjen 2023 Autor Odesláno 28. říjen 2023 čidlo z kola je zastrčené do zásuvky a ta vede přímo do jednotky ESP,nebo je po cestě ještě nějaký spoj? Citovat
fox-04 Odesláno 29. říjen 2023 Autor Odesláno 29. říjen 2023 Díky za info,mám další poznatek,mechanik,který mi měnil ložisko,pravděpodobně špatně umístil ségrovku,podle videí na You Tube musí být segrovka umistěna tak,aby čidlo bylo přesně mezi jejími konci.A já ji tam mám přesně obráceně.Vypadá to,že tělo ségrovky částečně bráni čidlu smímat magnetický kroužek a proto čidlo vykazuje nulovou hodnotu i když jsme je prohodili mezi sebou. Tak snad půjde ségrovka pootočit do spávné polohy a vše bude fungovat.Dám vědět,jestli se to podařilo. Citovat
jarokare Odesláno 29. říjen 2023 Odesláno 29. říjen 2023 Taky už jsem viděl ložisko nalisovaný obráceně , magnetickým kroužkem na druhou stranu Citovat
fox-04 Odesláno 29. říjen 2023 Autor Odesláno 29. říjen 2023 Tady je ložisko dobře,zkoušeli jsme k němu dát kancelářké sponky a bez problémů držely,takže magnetky jsou správným směrem. Citovat
fox-04 Odesláno 31. říjen 2023 Autor Odesláno 31. říjen 2023 Tak jsem dnes odvezl Péžu k mechanikovi,za hodinku byla ségrovka v pozici,kde měla být,PC mlčí,displej nic nehlási,tak snad to bude vše o.k. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.