Kyslik21 Odesláno 25. srpen 2023 Odesláno 25. srpen 2023 rv.2008 66kw najeto 120XXX Zdravím všechny, párkrát se tu toto téma objevilo ale motor 1.6 se tam jen mihnul. Auto cuká asi 10-15 minut jizdy se studeným motorem, potom buď sám přestane, či stačí zhasnout a znovu nastartovat a jede krásně. Otáčky i za studena naprosto v normálu, kouřivost nulová. Největší trhance to má pod zátěží cca 3000-5000 ot/m. Intenzita je taky pokaždé jiná, někdy to na lehký plyn není ani skoro znát, jednou to přítelkyni i zhaslo. Nastartovala a auto bylo ok. Starty jak v létě tak v zimě na drnk. Ani při projevování závady nesvítí ani neproblikne žádná kontrolka. Diagnostika mlčí. Začalo se to objevovat s elektrickou závadou vypínání budíků a komfortní jednotky interiéru. Nakonec zjištěn špatný regulátor na alternátoru (občas dával i 17v), měnen celý. Nevím zda to spolu souvisí. Děláno: Svíčky, zapalovací lišta, vyčištění škr. klapky, nový vzduchový filtr. Nyní se chystám na čidla tlaku nasávaného zvduchu a čidla teploty vody. Trochu podezdřívám motorek klapky ale u nikoho jsem se nedočetl že by to tím bylo. Dále v podezření palivové čerpadlo, kde prosím pro potvrzení že musí nádrž dolů aby se k němu mohlo a palivový filtr, který jsem zatím nedokázal lokalizovat. Za jakýkoliv insight jsem vděčný. I na jiném PSA benzínovém motoru. Už jsem ve stádiu kde jsem se rozhodl na to házet peníze tak dlouho, dokud závada nezmizí. Citovat
Kyslik21 Odesláno 25. srpen 2023 Autor Odesláno 25. srpen 2023 Navíc mě napadal automaticky sytič. Ten se ale chová správně. Cca minutu zvýšené otáčky kousek nad tisíc, poté padnou na nějakých 800, takže podle mě v pořádku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.