holenda314 Odesláno 14. červenec 2023 Odesláno 14. červenec 2023 Zdravim Chcel by som vas poprosit o radu. Mam P5008 1.6Hdi roc.2014 (VF30E9HD8ES067253) 185000km, cerstvo po vymene rozvodov. V poslednej dobe mi asi 2 krat po vypnuti motoru zostal bezat ventilator-pravdepodobne nedokoncena regeneracia FAP. Teraz som s celou rodinou na dovolenke v kempe v Slovinsku (cca 800km) a vyskocilo mi pocas jazdy hlasenie: particle filter additive level too low a hlasenie poruchy motora, ze mam navstivit servis. Auto islo normalne, nasledne po odparkovani siel ventilator este cca 1 a pol hodiny. Co by ste mi poradili? Malo by to dojst este naspat na slovensko k mojmu mechanikovi? Tu v okoli mam servis az v inom meste a myslim ze v autorizovanom necham ako cudzinec sumu celej dalsej dovolenky... Dakujem vopred za kazdu radu Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 14. červenec 2023 Odesláno 14. červenec 2023 pokud to je jen FAP a aditiva v pytliku pod podvozkem neres a v klidu dojed - tech 800km to da minimalne 2x Citovat
HonzaC2 Odesláno 14. červenec 2023 Odesláno 14. červenec 2023 To aditivum se tam vstrikuje po tankovani a i tu hlasku uvidis az po nejakem natankovani jakmile se rozjedes. To zrovna RJ da pokyn k nadavkovanim do nadrze a prepocita mnozstvi v nadrzce a z toho usoudi, ze uz je malo. Takze kdyz natenakujes, stejne se nic nikam dale nevstrikuje. A nejake to natankovani to jiste jeste snese jak psal Lukas i dvakrat pokud je tam skutecne mnozstvi, co ti to spocitalo. To pisu zamerne, protoze sam jsem se u sveho auta setkal ve stejne kilometrazi s tim samym a uz tam nebylo nic. Tim te nechci desit, ale uklidnit, ze FAP to taky prezil Dolil jsem asi 1000km pote. Citovat
holenda314 Odesláno 14. červenec 2023 Autor Odesláno 14. červenec 2023 Pani dakujem za vase rady a skusenosti. Ano ta hlaska sa objavila presne po natankovani a tankoval som plnu, takze by to malo vystacit az domov z dovolenky... Tak hadam to dame Vdaka este raz za kazdu radu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.