user Odesláno 20. červen 2023 Odesláno 20. červen 2023 Ahojte, chtěl bych se prosím zeptat, jestli si někdo nechával na Proace/Traveller/Spacetourer atd. dodělávat originální kameru? Bohužel jsem jeden z těch, kteří si objednali Proace Verso Family + paket s kamerou a auto po více jak roce dorazilo bez kamery + i bez ostřikovačů světlometů (v průběhu roku změnili výbavu a prodejce se to neobtěžoval oznámit). Prodejce mi nakonec řekl, že kameru dodělá – prý bude mít všechny funkce atd. a nepoznám rozdíl. Namontovaná kamera je bohužel neoriginální a naprostý opak toho co bylo slíbeno. Sice je obraz z kamery zobrazován v displeji auta, ale použitelnost je minimální – tak max abych viděl, že mi někdo jde za autem. Jiný prodejce Toyoty mi dle dodaného VIN sdělil, že do mé toyoty originální kameru dodělat lze a dělají to (konzultováno s technikem). Takže přišlo nové kolo komunikace s mým prodejcem. Nakonec souhlasil, že kameru dodělají. Objednali se všechny díly atd. a auto šlo na instalaci. Bohužel instalace nedopadla. Technik mi ukazoval nějaký jejich software, který používají (s logem Peugeotu) a prý vůbec kamera nebyla detekována. Zkoušel kameru vyloženě na BSI jednotce nastavit, jakože tam je, ale i tak se prý povedlo na displeji zobrazit jen vodící linky s černou obrazovkou, video prý nešlo. Navíc prý česká Toyota jim řekla, že kamera dodělat nejde. Což úplně moc nechápu, když se tam vždycky kamera dělala. Sice ve výrobě, ale i tak, když tam šla, tak by měla jít snad i těd (pokud by někdo věděl důvod, proč by to nemělo jít, tak budu rád za informaci). Nevím, jestli má smysl to nějak srovnávat s Travellerem, atd., protože prý Proace je vnitřkem trochu rozdílný, jak PSA sourozenci (asi rozdílný jednotky, případně i chybějící věci?). Pochopil jsem to tak, že Proace je takový „chudší sourozenec“ a nelze ty instalace do Proace srovnávat 1:1 s PSA sourozenci. Každopádně, nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti, rady nebo tipy? Díky Citovat
martinecondrej Odesláno 21. červen 2023 Odesláno 21. červen 2023 osobně bych se zkusil zeptat v autorizáku Peugeot. Chodím tam s klonem od Opelu a auto u nich vidí i podle VIN. Jediný co mi nedokázali byla nějaká svolávačka na software motoru, to jsem musel do Opelu Citovat
HonzaZ Odesláno 21. červen 2023 Odesláno 21. červen 2023 V Diagboxu pro vozy PSA je v příslušenství možnost doinstalování parkovací kamery. Jak je to ale u Toyoty to je otázka? Citovat
user Odesláno 21. červen 2023 Autor Odesláno 21. červen 2023 Jo, koukl jsem na Google jak vypadá Diagbox a je to ono, to co k tomu evidentně používal (s logem Pegeotu). Přes to mu to prý kameru nedetekovalo. Citovat
HonzaZ Odesláno 22. červen 2023 Odesláno 22. červen 2023 Tam nejde o detekci, pokud má vyšší verzi DB než 9.68 tak ani nezjistí, zda je kamera v konfiguraci, ale musí jít do sekce "předání zákazníkovi" a tam je volba "příslušenství" kde by to mělo jít dokonfigurovat. Musí se tím povolit vstup do radia. U Peugeotu to jde nakonfigurovat i bez fyzické přítomnosti kamery. Po konfiguraci se změní obrazovka parkovacích senzorů při zařazení zpátečky. Asi to bude muset být s připojením k PSA serveru. Jestli to jde offline, nevím. Ovšem ještě jde o to, zda máš radio které kameru podporuje. Citovat
user Odesláno 22. červen 2023 Autor Odesláno 22. červen 2023 Je možné z výpisu výbavy zjistit, jestli rádio podporuje kamery nebo se musí znát nějaké uznačení té kamery? Citovat
HonzaZ Odesláno 22. červen 2023 Odesláno 22. červen 2023 To už by ti musel zjistit někdo kompetentní podle VIN. Problém ale je, že jsi na stránkách Peugeot clubu a ne Toyoty. Těžko tady bude někdo mít přístup do Toyota databáze. Toyota může mít elektrickou výbavu úplně jinou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.