tomison12 Odesláno 21. říjen 2022 Odesláno 21. říjen 2022 (upraveno) OK, tak mám asi jasno - díky! Aspoň jsem v klidu, že to není rozbitý Zmátlo mě to i z toho důvodu, ze prodejce Peugeot mi říkal, že to je podsvětlené a že to večer bude vidět. Očividně v těch výbavách taky nemají vždy jasno. Ale teda upřímně, to ambientní osvětlení by buď mělo a nebo nemělo být dle výbavy, ale ořezávat rozsah osvětlení dle výbavy mi už přijde už zbytečný chaos Ještě se zeptám. Funguje vám přes hlasové ovládání navigace? Když řeknu "Naviguj do nějaké ulice, číslo a město", tak to bez problémů najde, zeptá se na potvrzení správnosti a když řeknu ano, tak to po pár vteřinách napíše, že služba není podporována. Navigace je přitom řádně aktivována. Je možné, že to neumí v češtině fungovat??? Protože všechno to dle hlasu hezky a správně najde (myslím tu adresu), ale pak už to nechce do té adresy navigovat. Máte na to nějaký fígl? Stejně tak hlasové ovládání při vyhledávání hudby z USB flashky, tak najde pouze dle názvu alba, ale nehledá v interpretech. Je možné, že je to vlastnost a nebo se to dá někde přenastavit? Omlouvám se. Naposledy jsem kupoval auto před 12-ti lety a dnes je to o dost dál. Možná jsem jen něco přehlédl... Upraveno 21. říjen 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. říjen 2022 Odesláno 21. říjen 2022 Aktualizuj si navigací a dotykovou obrazovku navod v něm vlákne poprve taky porod,ale kluci poradili a teď je to pro mě hračka Citovat
es5008 Odesláno 21. říjen 2022 Odesláno 21. říjen 2022 před 6 hodinami, tomison12 napsal: OK, tak mám asi jasno - díky! Aspoň jsem v klidu, že to není rozbitý Zmátlo mě to i z toho důvodu, ze prodejce Peugeot mi říkal, že to je podsvětlené a že to večer bude vidět. Očividně v těch výbavách taky nemají vždy jasno. Ale teda upřímně, to ambientní osvětlení by buď mělo a nebo nemělo být dle výbavy, ale ořezávat rozsah osvětlení dle výbavy mi už přijde už zbytečný chaos Ještě se zeptám. Funguje vám přes hlasové ovládání navigace? Když řeknu "Naviguj do nějaké ulice, číslo a město", tak to bez problémů najde, zeptá se na potvrzení správnosti a když řeknu ano, tak to po pár vteřinách napíše, že služba není podporována. Navigace je přitom řádně aktivována. Je možné, že to neumí v češtině fungovat??? Protože všechno to dle hlasu hezky a správně najde (myslím tu adresu), ale pak už to nechce do té adresy navigovat. Máte na to nějaký fígl? Stejně tak hlasové ovládání při vyhledávání hudby z USB flashky, tak najde pouze dle názvu alba, ale nehledá v interpretech. Je možné, že je to vlastnost a nebo se to dá někde přenastavit? Omlouvám se. Naposledy jsem kupoval auto před 12-ti lety a dnes je to o dost dál. Možná jsem jen něco přehlédl... Ahoj, no tak to je zajimavy… ja mam Allure Pack od lonskeho cervence a drzaky na piti podsvicene mam. Tak to museli asi osekat az letos. Kazdopadne at auto dobre slouzi! Ja jsem i po roce porad nadseny Citovat
tomison12 Odesláno 24. říjen 2022 Autor Odesláno 24. říjen 2022 Ahoj. To, co psal Charlie 1 už jsem udělal dávno. Mám verzi dotykové obrazovky PSA_ovip-int-firmware-version_44-02-16-52_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE4 a verzi map PSA_map-eur_13.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE4. U map jsem teda nehrnul podklady států, kam se určitě nechystám (např. Rusko, Ukrajina ). Ale z hlasového vyhledávání mi to opravdu nezačne navigovat, byť adresu to po hlase najde správně... Tak nevím, co s tím. Vám to teda funguje? Citovat
tomison12 Odesláno 25. říjen 2022 Autor Odesláno 25. říjen 2022 Chlapi, díky za zájem. Když mi pomůžete, budu fakt šťastnej. Už jsem totiž propadl zoufalství Přeinstaloval jsem znovu dotykovou obrazovku a mapy jsem taky nahrnul znovu, tentokrát komplet všechny státy. Bohužel žádná změna. Chová se to tak, že zmáčknu na volantu hlasové ovládání → zobrazí se nabídka s ukázkami možností povelů a řeknu "Navigovat na adresu Oblá 50, Brno" → chvilku se zobrazí "Vyhledávání-navigace" → pak hlas se zeptá "Oblá 50, Brno - je to správně?" → řeknu Ano" → hlas řekne a napíše se na displeji "Vypočítávám trasu do Oblá 50, Brno" → nakonec hlas řekne a napíše se na displeji "Tato funkce je momentálně nedostupná". A spadne to zpět na mapu místa, kde stojím. Přitom CONNECTED NAVIGATION PACK je aktivován a všude mám nastavenou češtinu. Už fakt nevím, co s tím. Jinak třeba když se nechávám navigovat po ručním zadání adresy, tak když chci ukončit navigaci hlasem, tak to už hlasem ukončí a funguje to. Díky předem za odpovědí Citovat
chuck11 Odesláno 25. říjen 2022 Odesláno 25. říjen 2022 Nezoufej,"chyba" je úplně někde jinde: Adresu musíš zadávat vždy hlasem tak jak je zapsaná v mapy.cz od Seznamu. Takže např nestačí říct Ruská 102 Ostrava, ale musíš říct Ruská 424/102 Ostrava (nebo Ruská 424,Ostrava). Ve městě je to trošku problém, protože je hodně adres s lomítkem a musí se to tak i říct. Pokud ne, hodí to hlášku že je to momentálně nedostupné. Je to nešťastně zvolená hláška. Citovat
pavelu96 Odesláno 25. říjen 2022 Odesláno 25. říjen 2022 Oddělil jsem to - s dodací lhůtou 5008 SUV už to nemá nic společného Citovat
tomison12 Odesláno 26. říjen 2022 Autor Odesláno 26. říjen 2022 Pavelu96 - OK, oddělení je mi jasné, že dává smysl, když je téma již jiné Jinak děkuji Chuck11. Zkoušel jsem hlasové zadávání navigace a opravdu, s číslem popisným to funguje. Takže to není rozbitý, jen debilní Dosud jsem využíval Waze a je veliká škoda, že komerční navigace je o tolik horší. Hlavně v bodech zájmu je úplně mimo. Vím, že adresu můžu zadat přes mobilní aplikaci MyPeugeot, ale to také není pohodlné a za cesty bezpečné. Každopádně moc děkuji! Využíváte tuto navigaci? Já mám již na cestě android box, kde si pak nainstaluji Waze, Netflix apod. Nicméně výhoda toho TomToma je, že se dá zobrazit v přístrojovém štítu, zatímco na středovém displeji se může přehrávat nějaká pohádka pro děti. Proto bych byl ochoten si na TomToma zvyknout a po těch třech letech jej i platit. Jinak teda spokojenost s autem (aby to nevypadalo, že si jen stěžuji ). Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 Ten android box myslis konkrétně co? Citovat
tomison12 Odesláno 3. listopad 2022 Autor Odesláno 3. listopad 2022 To je v podstatě Android tablet bez displeje. Připojíš to přes USB k autu a na displeji auta se ti zobrazí prostředí toho Androidu. Takže žádný paskvil v podobě Android Auto. Připojuje se to přes rozhraní Apple Carplay. Tzn. máš jakoby čistý Android v autě, kam si nainstaluješ Waze, Netflix třeba, cokoliv z Google play. A máš to v autě a nepotřebuješ mobil. Mobil spojíš přes Bluetooth s tím Android boxem kvůli volání a voláš přes něj, protože auto si myslí, že ten Android box je tvůj telefon. Není to na permanentní provoz v autě pro mě, ale spíš je to něco, jak zabavit děti na dlouhé cestě tím, že jim na displeji auta pustím Youtube nebo nějaký film. Aliexpress je toho plný. Stačí zvolit výkonnostní variantu (počet jader, RAM a verzi Androidu). Např. zde: https://www.aliexpress.com/item/1005003711929370.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.7c771802OcAk9X Překvapuje mě, že se to tu někde neřešilo (možná jsem přehlédl) a nikdo to nemá? Já jsem takový Android měl na Meganu jako vestavěný systém, kdy jsem vybrakoval původní rádio s kapličkou s monochtomatickým displejem a nahradil dotykovým displejem s Android radiem-systémem a byla to pecka. Pěkně to bralo informace z auta díky Canbus čipu a mohl jsem si také namapovat tlačítka pod volantem. Pořád to mělo vyšší úroveň, než co je v autech dnes. Jen pro zajímavost: https://www.aliexpress.com/item/32825423009.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.7c771802OcAk9X Citovat
doctortom508 Odesláno 7. listopad 2022 Odesláno 7. listopad 2022 A jak deti koukaj na predni dysplej za jizdy? Me to prijde maly a na blbym miste Citovat
tomison12 Odesláno 8. listopad 2022 Autor Odesláno 8. listopad 2022 Tak z prostředního sedadla jde vidět hezky a z bočních taky prý vidí, aniž by se musely vyklánět. Rozestup mezi předními sedadly je hodně velký v 5008 a pokud lidi na předních sedadlech nejsou tlustí a nepřetékají, tak je to OK. Samozřejmě se třeba děcka dívají na něco, co už znají, takže nepotřebují 4K rozlišení, ani velkou úhlopříčku. Jak jsem psal, je to spíš na zabavení. Tahat s sebou tablety se mi moc nechce, když můžu využít něco, co už v autě je. Navíc mám strach z toho, co by se v autě dělo s tabletem při havárii. Letící tablet může být nebezpečí větší, než se zdá. Jinak je to cesta, pokud člověk nechce používat originál mapy TomTom a chce mít v autě např. Waze. A ne si to nesmyslně připojovat přes Android Auto nebo Apple Carplay. Tzn. vypojit si třeba flashku s mp3 kvůli zapojení mobilu. Ten nechávám v kapse, když jsem v autě. Jiná situace by byla, kdyby to USB v autě umělo hub, mělo alespoň dvě USB, nebo auto mělo slot např. na SDHC kartičku. S jedním USB se dá vždy používat jen jedna věc bohužel. Citovat
doctortom508 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 Z prostredniho sedadla videt je, z krajnich nevidim ani ja. Ale ja tam jezdit nebudu Citovat
pavlii Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 Tak k hlasovému ovládání: zatím nic moc, asi jsem zralý na školení vytáčení OK. Navigování na uložené místo OK. Ale navigování na adresu zatím ani omylem. Buď mi to řekne, že "mám problémy s rozpoznáváním" nebo "pro tuto zemi není přidávání mapových bodů dostupné" (jestli si to pamatuji správně) nebo nejabsurdnější výsledek: přemýšlí to, přemýšlí a vypadne z toho "na kterou hospoda/kavárna chcete navigovat?" A ukáže to seznam. Když řeknu "zpět", vybere to nějakou z nich a začne navigovat "zrušit" zruší hlasové zadávání, to je v pohodě. Takže vlastně zápasím jen se zadáváním adresy. Vyzkoušel jsem asi všechny tipy zde z fóra, navíc i nějaké vlastní (např. vyslovovat bez diakritiky, ale to bylo úplně marný a nesmyslný...), a bez úspěchu. Takže obnovuji diskusi zde Dix, P. Citovat
tomison12 Odesláno 31. květen 2023 Autor Odesláno 31. květen 2023 Už to tu bylo řešeno. Sám jsem s tím na začátku zápasil. Hlasové zadávání adres funguje pouze tak, že se řekne ulice a číslo popisné (ne orientační), které většinou ale nikdo nezná. Pak to ale začne navigovat. Jen za mě je to dost mimo a pokud si tu adresu mám někde hledat na mobilu, tak to si můžu rovnou zadat adresu k navigování v MyPeugeot. Druhá věc samozřejmě je, že aplikace MyPeugeot většinou nefunguje Citovat
pavlii Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 Že se to tu řešilo vím, proto jsem i napsal, že mi to podle toho nechce fungovat. Ale "neznámé" číslo popisné by to vysvětlovalo; pak by ale byla nejspíš chyba v tom analyzačním jazykovém nástroji, protože ruční vyhledání příslušné adresy problém v TomTom mapách nemá. Je to trochu fuk, ale škoda téhle nedotaženosti. P. Citovat
tomison12 Odesláno 31. květen 2023 Autor Odesláno 31. květen 2023 Třeba když vezmeme nějakou adresu např. Drtinova 557/10, 150 00 Praha, tak když řekneš "Navigovat do Drtinova 10 Praha", tak ti to řekne chybu. Ale když řekneš "Navigovat do Drtinova 557 Praha", tak to začne navigovat. Mně to takto funguje, ale nepoužívám to, protože je to na nic Citovat
pavlii Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 No ještě se mi to podle tohohle vzorce nepovedlo přivést k rozumu, ale docela dobře se to tam naťuká (minimálně ve srovnání s předchozí 5008). Takže se nenervuju. Dík, P. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.