Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím klubáky, chtěl bych požádat o radu, případně o doporučení autoservisu (ideálně v okolí Pelhřimova), který se vyzná v Peugeotech a dokázal by mi vyřešit následující problém s Peugeotem 407, 2.2 HDi rv. 2008. Když jsem se ptal v blízkých servisech, tak se to nikomu nechtělo řešit...

Motor po vytočení nad 2-3 tisíce otáček poté přestane mít tah od nízkých otáček a šíleně pomalu a neochotně se vytáčí. Ale mezi 3-4 tisícema je stále znatelné zatáhnutí (i když ne takové, jaké má být). V momentě, kdy se auto dostane do stavu kdy nemá tah, přestane fungovat tempomat i omezovač rychlosti. Na radu technika od dealera Peugeotu jsem vyměnil oba podtlakové ventily, ale nepomohlo. On mi pak nabídl řešení v podobě nového turba za krásných 45 000 Kč...  Když odpojím podtlak z ventilu vlevo (při pohledu pod kapotu, ten lépe přístupný), tak sice auto nad 3000 otáček netáhne, ale alespoň se s ním nechá jezdit v nízkých a v diagnostice pak žádné chyby nejsou... S vyjímkou letních veder - když je venkovní teplota přes 25°C, tak to nemá tah ani akceleraci ani s tímto odpojeným podtlakem.

Chyby z diagnostiky zasílám do přílohy. Podtlakové hadičky jsem kontroloval a všechny vypadají v pořádku. Konektor na turbu (vlevo vzadu) jsem prostříkal Kontaktolem... nic nepomáhá.

Auto jsem koupil před 4 roky s tím, že netáhne. Nakonec to však nebylo špatným turbem, ale vypadlým šroubem na výstupu z turba a tím se pootočilo plechové těsnění čímž seškrtilo průměr trubky. Jenže to jsem už od člena straki zde z fóra jsem koupil jiné turbo, které jsem si doma vyměnil. Auto pak parádně jezdilo 2 roky - přes 30 000 km, ale pak začal popsaný problém. Letos o dovolené jsem zkusil dát zpět původní turbo a závada se projevuje naprosto stejně. Před montáží jsem s ventilem zkoušel hýbat, chodil naprosto v pořádku a pružina ho silně tlačila zpět do zavřené polohy. Je možné, že mají obě turba stejnou závadu - zasekávající se VT2 jak praví diagnostika? Je to častá závada těchto turb? Jestli ano, tak asi zkusím koupit repasované a opět to vyměnit...

Budu vděčný za váš názor.

turbo1.thumb.png.319eda79e9986596ae78e19c3dd01ef6.pngturbo2.thumb.png.5c08e207fd489a03c90ebfe9ca76b7be.pngturbo3.thumb.png.57bef2d811884feeba6ab97ddd1e7222.png

Upraveno uživatelem Bugs
Odesláno

Bude KO některý z regulačních podtlakových ventilů ;) buď vyměnit všechny 4 nebo vzít podtlakovku a měřit a měřit ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak aktualizace. :)

Jeden problém byl v tom, že byla špatná hadička k čidlu tlaku turbo 2. Po výměně zmizely všechny chyby týkající se turba 2, ale P0299 "tlak turba je nižší než požadovaný" zůstává...

Takže aktuální stav je - po vytočení motoru jede jak má a snížení výkonu se nekoná. Ale! Po ujetí pár km opět auto ztrácí tah a sotva jde vytočit do 2000 ot/min. V diagnostice se objeví ta P0299. Už jsem měl takovou radost, že to pojede! Ale opět zklamání... Opět jsem zkusil vyndat oba podtlakové ventilky turb i ten "dvojventil" a vypadá to, že jsou všechny OK - ve výchozím stavu zavřené, po přivedení 12V se otvírají. Když udělám ústy podtlak ve všech 4 hadičkách, tak mají odpor a po puštění slyším prvky cvaknout, takže v turbech se vše zdá v pořádku... Už opravdu nevím co s tím. :(

Odesláno

jak jsem psal ;) na 2.2 vždy vyměním všechny regulační ventily a je většinou klid ;) není to tak velká investice a nemusíš to řešít měsíce :) 

Odesláno

Dám na tvou radu, ale jsem v tomhle naprostý laik, tak se raději blbě zeptám. Myslíš tedy úplně vše - jak ty elektromagnetické, tak ty podtlakové na turbu?

• O 3 roky později...
Odesláno

Trochu oživím téma, stejný motor, stejné příznaky, stejné chyby P2365 P129B, kontrola podtlaku ve všech vedenich vakuovkou, vyměněny všechny 4 ventily, na ventilu VT2 vyměněn i snímač polohy, VT2 se hýbe, žádná změna, po čem mám ještě jít?

Díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...