Bugs Odesláno 1. srpen 2022 Odesláno 1. srpen 2022 (upraveno) Zdravím klubáky, chtěl bych požádat o radu, případně o doporučení autoservisu (ideálně v okolí Pelhřimova), který se vyzná v Peugeotech a dokázal by mi vyřešit následující problém s Peugeotem 407, 2.2 HDi rv. 2008. Když jsem se ptal v blízkých servisech, tak se to nikomu nechtělo řešit... Motor po vytočení nad 2-3 tisíce otáček poté přestane mít tah od nízkých otáček a šíleně pomalu a neochotně se vytáčí. Ale mezi 3-4 tisícema je stále znatelné zatáhnutí (i když ne takové, jaké má být). V momentě, kdy se auto dostane do stavu kdy nemá tah, přestane fungovat tempomat i omezovač rychlosti. Na radu technika od dealera Peugeotu jsem vyměnil oba podtlakové ventily, ale nepomohlo. On mi pak nabídl řešení v podobě nového turba za krásných 45 000 Kč... Když odpojím podtlak z ventilu vlevo (při pohledu pod kapotu, ten lépe přístupný), tak sice auto nad 3000 otáček netáhne, ale alespoň se s ním nechá jezdit v nízkých a v diagnostice pak žádné chyby nejsou... S vyjímkou letních veder - když je venkovní teplota přes 25°C, tak to nemá tah ani akceleraci ani s tímto odpojeným podtlakem. Chyby z diagnostiky zasílám do přílohy. Podtlakové hadičky jsem kontroloval a všechny vypadají v pořádku. Konektor na turbu (vlevo vzadu) jsem prostříkal Kontaktolem... nic nepomáhá. Auto jsem koupil před 4 roky s tím, že netáhne. Nakonec to však nebylo špatným turbem, ale vypadlým šroubem na výstupu z turba a tím se pootočilo plechové těsnění čímž seškrtilo průměr trubky. Jenže to jsem už od člena straki zde z fóra jsem koupil jiné turbo, které jsem si doma vyměnil. Auto pak parádně jezdilo 2 roky - přes 30 000 km, ale pak začal popsaný problém. Letos o dovolené jsem zkusil dát zpět původní turbo a závada se projevuje naprosto stejně. Před montáží jsem s ventilem zkoušel hýbat, chodil naprosto v pořádku a pružina ho silně tlačila zpět do zavřené polohy. Je možné, že mají obě turba stejnou závadu - zasekávající se VT2 jak praví diagnostika? Je to častá závada těchto turb? Jestli ano, tak asi zkusím koupit repasované a opět to vyměnit... Budu vděčný za váš názor. Upraveno 1. srpen 2022 uživatelem Bugs Citovat
ChouLu Odesláno 1. srpen 2022 Odesláno 1. srpen 2022 Bude KO některý z regulačních podtlakových ventilů buď vyměnit všechny 4 nebo vzít podtlakovku a měřit a měřit Citovat
Bugs Odesláno 14. srpen 2022 Autor Odesláno 14. srpen 2022 Tak aktualizace. Jeden problém byl v tom, že byla špatná hadička k čidlu tlaku turbo 2. Po výměně zmizely všechny chyby týkající se turba 2, ale P0299 "tlak turba je nižší než požadovaný" zůstává... Takže aktuální stav je - po vytočení motoru jede jak má a snížení výkonu se nekoná. Ale! Po ujetí pár km opět auto ztrácí tah a sotva jde vytočit do 2000 ot/min. V diagnostice se objeví ta P0299. Už jsem měl takovou radost, že to pojede! Ale opět zklamání... Opět jsem zkusil vyndat oba podtlakové ventilky turb i ten "dvojventil" a vypadá to, že jsou všechny OK - ve výchozím stavu zavřené, po přivedení 12V se otvírají. Když udělám ústy podtlak ve všech 4 hadičkách, tak mají odpor a po puštění slyším prvky cvaknout, takže v turbech se vše zdá v pořádku... Už opravdu nevím co s tím. Citovat
ChouLu Odesláno 14. srpen 2022 Odesláno 14. srpen 2022 jak jsem psal na 2.2 vždy vyměním všechny regulační ventily a je většinou klid není to tak velká investice a nemusíš to řešít měsíce Citovat
Bugs Odesláno 15. srpen 2022 Autor Odesláno 15. srpen 2022 Dám na tvou radu, ale jsem v tomhle naprostý laik, tak se raději blbě zeptám. Myslíš tedy úplně vše - jak ty elektromagnetické, tak ty podtlakové na turbu? Citovat
pavloucha Odesláno 20. září 2025 Odesláno 20. září 2025 Trochu oživím téma, stejný motor, stejné příznaky, stejné chyby P2365 P129B, kontrola podtlaku ve všech vedenich vakuovkou, vyměněny všechny 4 ventily, na ventilu VT2 vyměněn i snímač polohy, VT2 se hýbe, žádná změna, po čem mám ještě jít? Díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.