Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Hlídání mrtvého úhlu - nehlídá, ale je instalováno

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

tak mám novou 2008 GT, kde mám v zrcátkách indikátory upozorňující na auta v mrtvém úhlu. V menu auta mám tuto funkci zapnutou a když ji vypnu a znovu zapnu, tak se na krátkou chvíli v obou zrcátkách rozsvítí - tzn. v autě jsou a fungují.

Bohužel ale, když kolem mě jede auto, tak mi ho to nezahlásí. Splňuji podmínky pro funkčnost, co jsou napsané v manuálu (různé rozdíly rychlostí projíždějících aut atd.)

Mám ale v aplikaci v telefonu uvedeno, že mám dostupnou aktualizaci jak map, tak obrazovky auta (asi zřejmě je na mysli prostě update firmwaru auta) - máte někdo tu zkušenost s tím, že by tohle mohlo pomoct? Chystám se na to v následujících dnech, ale radši se prvně ptám, jestli někdo podobný problém již neřešil

Děkuji

Odesláno

Podľa manuálu výstraha mŕtveho uhla a korekcia dráhy nefungujú, keď je aktivovaný Park Assist alebo Full Park Assist. Nemáš to vo výbave a aktivované? Po naštartovaní motora sa ti na chvíľu rozsvietia tie kontrolky v každom zrkadle?

Odesláno

Včera se mi to podařilo rozchodit. Nevím, jestli to bylo tím, ale dočetl jsem se někde na Redditu, že to lidi rozchodili tak, že několikrát přepli tam a zpátky, případně že zkusili udělat to, že nahodili zapalování, vypnuli a zapnuli funkci na obrazovce a potom nastartovali. Já to tak udělal a od té doby jsem asi 3x zhasnul motor a funguje stále, tak snad bude držet 😄 

Odesláno

Je to dobrá funkcia. Skvelé je, že ak sa nachádza nejaké vozidlo v mŕtvom uhle, tak aj po zapnutí smerovky volant kladie odpor pri pokuse o zmenu smeru jazdy. Tú kontrolku v zrkadle si jeden nemusí všimnúť, hlavne, ak na zrkadlo svieti slnko.

Odesláno

tu aktivní kontrolu bohužel nemám, ta byla tuším v nějakém příplatkovém packu, mám jen tu pasivní ikonku (nebo je to automatika v rámci té pasivní funkce?) Ale i ta ikonka stačí řekl bych :) rozumný člověk se pro jistotu i trochu podívá, přecejen, je to furt jen nějaký systém, který nemusí ukázat vždy na 100% správně

Odesláno

V mojom GT-line mám aktívne sledovanie mŕtveho uhla za príplatok, ale v tom čase ho GT malo ako štandard. Myslím si, že aktívna kontrola cez volant je vždy súčasťou sledovania mŕtveho uhla. Treba to opatrne vyskúšať. Napríklad tak, že pri "predčasnom" zaraďovaní sa do pravého pruhu po predbiehaní, keď ešte stále svieti kontrolka na pravom zrkadle a zapnutej pravej smerovke.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, mohu se vás zeptat jestli máte s tímto systémem zkušenosti na sněhové pokrývce? Jezdím totiž neudržovanou silnicí v zimě a stále mi to hlásí ,že jede auto obě strany střídavě nebo zároveň. Nesetkal se s tím někdo z Vás jestli odrážející sníh špatně vyhodnocují senzory či kamery? 

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, jsem novým majitelem 2008ky. Najeto cca 500km a taky jsem si všiml, že hlídání mrtvého úhlu nefunguje.Po nastartování to problikne, ale za jízdy to nic nedělá. Aktivovaný to v menu mám. Ten výše uvedený postup se mě zdá zvláštní. Poptám se u dealera aý pojedu pro značky. Jinak ještě mě  neunguje ta jejich aplikace Mypeugeot, žádné jízdy to nezaznamenává a stále to hlásí "bluetooth permission failed" přestože mám vše povoleno.

Tak app "Mypeugeot"  již funguje. Něco jsem si přečetl a zjistil, že je to nutné povolit ještě v nastavení profilu v autě. :)

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek a nepiš další, použij Upravit!
Odesláno (upraveno)

Neviem, či je to tvoj prípad, ale, ako je uvedené v návode, indikácia vozidla vpravo alebo vľavo sa aktivuje len pri určitých rozdieloch rýchlostí medzi predbiehaným a predbiehajúcim vozidlom (viď príslušná kapitola v príručke používateľa). Mne osobne chýba, že tam nie je aj zvukové upozornenie.

Inak, vyššie je tento problém diskutovaný, a @vac22 sa to podarilo vyriešiť.

Upraveno uživatelem Akoc

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...