Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Spojka-Lanko

Recommended Posts

Guest bimbo405
Odesláno

Jak moc narocny je vymenit lanko od spojky u 405tky? A na co bych si pri vymene mel dat pozor? Diky

Guest bimbo405
Odesláno

nene u pedalu to neni,ale tam kde konci vovden,mi z toho vylejza takova zelena hadicka,vypada to jak nejaka buzirka a o tu to drhne a ja nevim jestli ji muzu nejak odstranit.

Odesláno

Některé lanka mají navíc ještě teflonové pouzdro - to bude asi ta tvoje zelená bužírka. Jinak při výměně je lepší sundat baterku a držák baterky. Pak lanko jenom povolíš na tom seřizovacím šroubu u převodovky. Jestli ho odpojíš v motoru tak jenom vlezěš pod volant a odjistíš takovou plechovou závlačku z bílého plastu na spojkovém pedálu a potom lanko vytáhneš.

Odesláno

Není to problém - zvládl jsem to i já ;). U pedálu uvolníš lanko i hmatem - na tom plastovém bazmeku je plechová pružina, tu stisknout po stranách a lanko vyskočí (má na tomto konci takový kónus, za který tam drží). Pak vytáhneš baterku, demontuješ podstavec a máš dobře přístupnou vypínací páku. Tady je nakonci lanka distanční matka, kterou shodíš a lanko vysuneš. Při montáži jsem jen prostrčil lanko gumovou průchodkou v přepážce a ono se k pedálu jaksi záhadně navedlo samo - jen jsem ho posouval, až to cvaklo - kónus zaskočí sám do toho bazmeku na pedálu.

Horší je, když se to nepovede - kolega musel vymontovat osu se spojkovým pedálem.

Odesláno

Heh já jej měnil před 14 dny. A prasklo mi lanko :( Hlavně si dej pozor, aby jsi dobře zacvaknul bovden do přepážky. Já to neudělal a lanko šlo strašně ztuha. Ted mi spojka chodí uplně sama :)

Odesláno

V motoru jej provlečeš tou gumovou průchodkou a vyleze to u pedálu. Tak přesně v tom prostoru musíš nacvaknout ten plasovej prstýnek, do kterýho pak zacvakneš bowden

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...