Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P407 2.0hdi rhr - teplota chladiacej kvapaliny

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, vsimol som si ze teraz pri nizsich teplotach sa mi teplota motora pri kludnej jazde na dialnici pohybuje okolo 75C. Motor sa najprv ohreje cca na 85C a potom to klesne a drzi na tych 75. Pri jazde do kopca teplota hned o nieco vstupne a na rovine nasledne zase klesne... Ked auto stoji tak zo 75 zacne vstupat az po 96 kde sa zapne ventilator a ten to schladi na 94(neplati stale! Niekedy naopak teplota zacne klesat az pod 70.) Zo 75 na 96 sa to zohreje cca za 10 min. Chladic je horuci stale. Skusil som zakryt chladic kedze 75 je pre ten motor urcite malo a na dialnici som mal stale 96 - 94. Cakal som, ze termostat by v tomto pripade mohol v klude udrziavat 80-85... Nechapem tomu.. Bude problem v termostate? 

Odesláno (upraveno)

No, pokial bolo tak do 10c tak to fugovalo nasledovne: teplota dosiahla 85 a hned potom zacala klesat na 80... Potom po chvilke zase zacala vstupat na 85 a nasledne hned klesat na 80... Co povazujem za spravne. Teraz to pri ustalenej jazde viacmenej drzi, alebo sa pokusa cyklovat medzi 75-80. Ten motor ma pri 75 ovela tvrdsi chod nez pri 80 a a aj viac zerie. Akoze s tymto by som bol este ok, ale nejako mi nesedi to, co som popisal v prvom prispevku.. 

V podstate na dialnici "podchladeny" a keby jazdim po meste tak ma 94 a stale by sa pustal ventilator

Upraveno uživatelem Foren
Odesláno

až na 75 mi to nejde, drží se teď v zimě kdy je minus 5 stupnů max. malinko nad 80 (asi 82), v létě při normální jízdě tak 88-90, zkus diagnostiku, jestli budík ukazuje OK :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...