Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, tak skúšam či mi budete vedieť poradiť . mám doma Suzuki Grand Vitaru 2005 s motorom 2,0 TD. je to PSA polomotor kód motora je RHW 80KW aleternatíva k tomu je motor RHZ. Chyba na tomto aute sa nedá vymazať. Je to trvalá závada.

Na aute nefunguje snímač tlaku turba (MAP sensor) je jedno či je zapojený alebo odpojený stále svieti chyba P0235 - čo je skrat snímača alebo príliš vysoký tlak turba. konektor, ktorý do neho ide je 3 pinový + , - , O. Meranie voltmetrom ukázalo : += 4,9V  , - = Kostra OK , O = 5,9V. Meranie cez diagnostiku aktuálne hodnoty ukazuje 249 kPA čo je horná hranica daného snímača ten má rozmedzie od 10-250 kPA . tento údaj ukazuje stále bez ohľadu na to či je nejaký snímač do konektora zapojený alebo nieje. (len podotknem skúšal som meniť snímače a tie sú OK ). 

Káble z konektoru snímača by mali isť priamo do Riadiacej jednotky v tomto prípade BOSCH EDC15C2. Jednotka v aute je 3 konektorová ( staršie EDC15C2 mávali 1 veľký konektor). A ja sa snažím nájsť nejakú schému na ktorý piny idú kábliky z konektora senzora tlaku turba (MAP sensor). Nedarí sa mi . z toho mi vyplýva že je zlá káblovačka medzi snímačom a riadiacou jednotkou alebo je chyba priamo v riadiacej jednotke . 

Odesláno

Ďakujem Freedy, toto čo si poslal je síce na ten veľký konektor pripojenie . ale pomohlo mi to spomenúť si že mám schémy k mojej bývalej 607 kde bola táto jednotka tiež použitá a káble som prepípal a všetko funguje tak ako má . 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...