Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den,

po velmi prijemnej skusenosti a ochote poradit ohladom inej zalezitosti by som sa na vas rad obratil ohladom mojej 407cky SW, ktora ma zopar mensich problemov, medzi nimi aj moju neadekvatnu znalost aut, co by som rad napravil a doprial autu trosku viac nehy. Kazdopadne som nikdy nebol na auta, co tato kraska zmenila. Auto sa mi pacilo este ked som mal asi 16 rokov a chodila nan reklama v telke a nejak sa mi podarilo splnit si sen. Kupoval som ho s najazdom 183000, dnes ma 245000, jazdim s nim vela a casto a je to fakt skvely partak na cesty. 

Zenska predtym ho vsak jazdievala do roboty a z roboty asi 2km cez dediny tam a 2nazad, cize karbonu to malo plnu pr... no proste vela. Nakolko som absolutne netusil, co vsetko auto bude potrebovat zacali sme s klasickym servisom filtre, olej, atd. V sucasnosti menim olej kazdych 12000-14000, spolu s palivovym, vzduchovym, olejovym filtrom, najnovsie som menil nemrznucu zmes, su tam vymenene dosticky ktore boli na padrt, podobne aj zadne kotuce. Autom dost casto trhalo, comu som absolutne nevedel porozumiet, turbo nemalo absolutne ziaden vykon. EGR ventil bol uplne zablokovany a spaleny, kupil som novy zn. Pierburg podla OEM, cez diagnostiku vykalibrovat. Taktiez je tam menena dvojhmota, ktora bola uplne na rit. DPF je prechodne, aj ked by uz mozno potrebovalo preplach. Najnovsie som este menil hadicu odvetrania odvetrania klukovej skrine, ktora praskal po dlzke a cely motor bol zasrany od oleja. Podvozok musi ist na generalku tiez, lebo bol trosku zanedbany, tak auto pri brzdeni a prudsej akceleracii, podobne pri zatacani niekedy bucha nalavo vpredu u kola.

Jedinym problemom je, ze pri regeneracii DPF auto zvykne neskutocne trhat. Naberie otacky, akoby sa zacalo dusit a potom si uprdne a poriadne nim cukne. Nerobi to vzdy, po par KM to vzdy zmizne. Bolo mi poradene, aby som preskusal ventil podtlaku podtlakove trubicky. Vie mi niekto tak trosku poradit, ako na to? Som fakt amater, no nechcem to tak nechat :)

Potom tam mam standartne problem s 1-2 zhavicmi, ale startuje, klapka topenia je tiez v prdeli a hadze mi to este chyby na OBD diagnostike:============1==============
P0191
Raw code: 0191
ECU: 10
Stav: Potvrzené
OBDII: Fuel rail pressure (FRP) sensor - range/performance problem

============2==============
P0193
Raw code: 0193
OBDII: Fuel rail pressure (FRP) sensor - high input

============3==============
P1351
Raw code: 1351
OBDII: Ignition Coil Control Circuit High Voltage
Peugeot: IDM input circuit Malfunction/Ignition coil control circuit High voltage  SID 803/EDC16C3 - Pre/Post heating relay circuit. Relay not controlled and glow plugs supplied.

============4==============
P1598
Raw code: 1598
OBDII: A/C pressure sensor input voltage too high

Ospravedlnujem sa za dlhsi post, ale chcel by som auto naozaj vyspravit, aby to este nejaky ten rok potiahlo. Prirastlo mi velmi k srdcu a je to velmi prijemne vozenie, ekonomicke a vdaka panorame aj zazitkove. Za vsetky, rady, nazory a cas straveny citanim velmi pekne dakujem!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...