Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Předem se omlouvám, že se jedná o Berlingo, ale na Citroen foru jsme na nic nepřišli. Mám Berlingo II 2014 1.6.HDi 84kw a už minimálně rok pozoruji pokud mám zařazenou rychlost a auto jede bez plynu z kopce a má mezi 1600-2000otáček ozývá se od motoru(přední nápravy)cvakavý zvuk, který po vyřazeni rychlosti na neutrál či zmáčknutí spojky ihned zmizí, změna směru jízdy také nemá vliv. Již jsem myslel , že by to mohla být převodovka (olej čistý bez špon),poloosy a homokinetáky taky na zvedáku dobrý. Závada se také někdy třeba 20-30km neprojeví pak zničehonic opět cvakání a jen mezi 1600-2000ot. Moc děkuji za radu co by to mohlo být. Díky David

Odesláno

Vliv jaký je zařazený stupen na cvakání nemá( jen je na 5 rychl. stupen cvakání méně slyšet díky okolnímu hluku), jinak bych řekl, že i cvakání při 2000tis ot je rychlejší než při 1600ot.

A ano jen při deceleraci, když přidám již to necvaká, při vyšlápnutí spojky či vyřazení na neutrál cvakání ihned přestane, při zařazení či puštění spojky opět hned cvaká.

Odesláno (upraveno)

zkus jen lehce přišlápnout pedál spojky--jestli to není tam :myslim (až to bude cvakat)

jinak jsem měl stejné auto, stejný motor, stejný rok výroby--jen pro info--dvouhmot. setrvačník tam není

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 12 minutami, David.P napsal:

při zařazení či puštění spojky opět hned cvaká.

A jenom když je vozidlo v pohybu? A jenom když je zařazeno a není zmáčknutý pedál? Co to dělá, když je vozidlo v pohybu, je zařazeno, ale je zmáčknutý pedál? Možná se ti ty dotazy budou zdát nelogické, ale takhle na dálku se pazvuky řeší velice obtížně....

Odesláno

Ano, jen když je vozidlo v pohybu se zařazenou rychlostí bez přidávání plynu ( v deceleraci) otáčky 1600-2000ot min a jakmile přišlápnu spojku i jen lehce hned přestane cvakat, pustím spojkovej pedál opět cvakání, při brzdění brzdovým pedálem není vliv cvaká stejně

Odesláno (upraveno)

No taky jsem si myslel, že ve spojce,ale když vyřadím do neutrálu tak taky necvaká a to by melo ne? Auto jsem dal i odborníkovi Jardovi Růžičkovi, ten si myslí , že to bude převodovka, ale že by to třeba 20-30km nedělala a pak zas jo a jestě jen v určitých otáčkách 

Upraveno uživatelem David.P
Odesláno

No ve spojce "zprostředkovaně".... Spíš se hne soustava kliková hřídel + spojka + hřídel převodovky při sešlápnutí spojky to je směrem k rozvodům....

Odesláno

když při té deceleraci vyřadíš do neutrálu, tak otáčky motoru klesnou na volnoběh a tím to ve spojce přestane cvakat, je tam někde vůle, asi spojk. ložisko, nebo ložisko na vodítku, nebo se ložisko klepe v přítlačáku :myslim

Odesláno (upraveno)

Když to neslyším na vlastní ucho, tak se to odhaduje opravdu špatně.... Někdy pomůže záznam zvuku, někdy ne.... Při rozebrání změníš polohy jednotlivých částí a zbývá pátrat po zjevných stopách neplánovaného (konstruktérem) dotyku rotující části s pevnou částí....

Jak píše @ozzy56 vypadá to "spojkově".... Ovšem bez záruky.... :roker

Upraveno uživatelem Hafity

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...