Fruktis Odesláno 7. září 2021 Odesláno 7. září 2021 Ahoj, vždy jste mi tu poradili a dobře, tak se zase rád poradím... v patře budu dělat nové radiatory, trubky topení jsou ALPEX (uměla ohebná) a jsou ukončeny H - ventily co ¨jsou napojeny na topení... Protože to ale bylo prasácky vyvedený z podlahy, díra ve stylu voko vidí, tak jsem se rozhodl je schovat do předsteny a na první výmysl jsem je chtěl napojit jen šroubením na stávající ventil...ale teď když nad tím přemýšlím, tak by to byla asi pěkná prasárna... tak co s tím...uřiznout h ventil, dát nový konec a pak to fitinkama dohnat k topení? chtěl bych aby to trochu vypadalo, tak se mi tam nechce cpát ta flexi trubka... Díky za rady a nápady... Citovat
Dave_k Odesláno 7. září 2021 Odesláno 7. září 2021 Jestli rozumím dobře, tak máš rozvod topení v podlaze pod radiátorama a radiátory napojeny z podlahy přímo ALPEX trublou? Jestli jo, tak se nedivím, že se Ti to nelíbí. Mě taky ne. Většinou volím variantu připojení "ze stěny". To když je ALPEXem (lacinější varianta) tak už to není skoro vidět nebo se použije toto nebo toto. A to se i většinou pro spodní připojení z podlahy používá. Připojení ze stěny má hlavně tu dobrou vlastnost, že je podlaha zcela volná a není problém při pokládce plovoučky, koberců, úklidu apod. Ty "H" ventily jsou i v rohové variantě. Na ventily existují různý napojovací šroubení, jak na ALPEX tak pevnou trubku. Nevím jak si přesně tu předělávku, konkrétně vývod z podlahy představuješ. Počítáš s bouráním? Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 7. září 2021 Autor Odesláno 7. září 2021 (upraveno) Díky díky... Vývod z podlahy jsem vyřešil tak, že jsem trubky posunul více ke zdi, teď byly vyvedeny přímo pod radiatorem, a každá v jiné vzdálenosti od stěny.. Prostě styl voko vidí na co metr... Je to fakt ošklivé a hlavně je to otrava na údržbu podlahy kolem toho... Nejspíš tedy vyrvu ty h ventily z alpexu, dám do toho to napojovaci šroubení a z toho pak vyvedu už pevné šroubení /trubku ven ze zdi a napojim na radiátor... Zeď se dělá nová, bourací práce už mám za sebou... Teď už jen buduju. Takže prostor pro kreativitu je. Původně mě totiž napadlo, že na stávající h ventil dám rohové šroubení, pak kousek prodlužující a na to ten rohový h ventil... Odpadlo by mi tak riziko, že to napojení alpexu nepokakam, a druhá výhoda nebudu muset upoustet vodu. Pak bych je nechal natrvalo otevřené. Ale asi to není do budoucna praktické mít ventil ve zdi. Zítra to vyfotím a nakreslim jak to myslím.. Upraveno 7. září 2021 uživatelem Fruktis Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.